bircher muesli

Bircher muesli

Yes op deze zondagmorgen deel ik dit gezonde ontbijtreceptje voor Bircher muesli met jullie. Lang geleden ontdekt door ene meneer Bircher (een arts) uit Zwitserland. Maar tegenwoordig nog wel beter bekend als overnight oats. Want eigenlijk is het niet meer dan dat. Ik hou er wel van, op zijn tijd. Mijn voorkeur gaat in de winter nog steeds uit naar warme havermoutpap. Maar koud is wel makkelijk als je én geen tijd hebt, of als je het mee wilt nemen voor onderweg.

Het is de bedoeling dat de muesli, oftewel de havermout, een nachtje geweekt wordt in de (plantaardige) melk. Dit kan je dus prima de avond van tevoren klaarzetten. Aan de havermout wordt meestal wat fruit toegevoegd zoals appel. Dit geeft al een lekkere zoete smaak en dus heb je geen honing of maple syrup meer nodig. Voor de bite voegde ik nog wat noten en lijnzaad toe.  Je kunt er eventueel à la minute nog wat extra noten overstrooien voor een extra crunch. Voor de extra romigheid voeg je op het laatste moment nog een lepel kwark of Griekse yoghurt toe. Dit hoeft niet perse, maar is wel extra lekker. Dus zet het allemaal alvast lekker klaar vanavond, dan kan je morgenvroeg toch weer 5 minuten extra snoozen. En heb je het net als ik liever warm, dan kan je het uiteraard (zonder de kwark) ook even kort opwarmen.

bircher muesli

Ingrediënten voor 2 personen
50 gr havermout
150 ml amandelmelk
2 flinke el kwark
1 appel + extra om te garneren
Klein handje rozijnen
Klein handje noten
1 el amandelschaafsel
1 el lijnzaad
Snuf kaneel

Zo maak je het
Doe de havermout in een kom.

Rasp een appel en voeg dit samen met de rozijnen, de noten en het lijnzaad bij de havermout.

Voeg de amandelmelk toe en een snufje kaneel en meng het geheel door elkaar.

Laat de bircher muesli afgedekt een nachtje weken in de koelkast.

De volgende morgen verdeel je de overnight oats over 2 kommetjes. Wil je het toch liever warm eten, dan kan je het op dit punt verwarmen.

Verdeel over iedere kom een flinke lepel kwark.

Garneer je havermout ontbijt eventueel met wat plakjes appel en wat extra noten of amandelschaafsel.
bircher muesli bircher muesli

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in