wilde rijst pilav

Wilde rijst pilav

Het is weer woensdag dus jullie krijgen weer een Fresh & Easy receptje van mij. Vandaag deel ik het recept voor een wilde rijst pilav. En dat is freaking’ lekker. Pilav is een gerecht uit het Midden Oosten en bestaat vaak uit rijst dat gegaard wordt in de bouillon. Het lijkt een beetje op risotto qua bereiding. Echt heerlijk!

Voor dit recept heb ik wilde rijst gebruikt. Dat heeft net iets meer bite dan gewone rijst. Om het lekker winters te maken voegde ik cranberry’s, appel en pecannoten toe. Een lekkere combi. Voor het Midden Oosterse tintje gebruikte ik karwijzaad. Het lijkt qua smaak (en ook qua uiterlijk) op komijn, maar dan net ietsje sterker. Het is de bedoeling dat je dit als hoofdgerecht eet. Je kunt er  natuurlijk altijd nog een salade bij maken of een kippetje grillen. Maar zo is het ook om te smullen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

wilde rijst pilav

 

Ingrediënten voor 4 personen
275 gr wilde rijst
1 ui
1 teentje knoflook
60 gr cranberries
1 appel
50 gr pecannoten
500 ml bouillon
Sap van een halve citroen
Flinke hand peterselie
1 tl karwijzaad
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat de cranberries wellen in warm water.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote wok/hapjespan in iets olijfolie.

Voeg het karwijzaad toe en bak dit mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij.

Voeg de wilde rijst toe en bak dit kort mee.

Schenk de bouillon op de rijst en dek de pan af met een deksel. Laat de rijst in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar stoven op een laag vuur.

Snijd de appel in blokjes en hak de pecannoten grof.

Meng de cranberries, appel en pecannoten met de wilde rijst.

Breng de pilav op smaak met het sap van een halve citroen, wat peper en zout.

Garneer de pilav met wat vers gehakte peterselie.

Serveer meteen, maar ook koud is hij erg lekker.

wilde rijst pilav

 

wilde rijst pilav

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.