salade bloedsinaasappel

Salade met bloedsinaasappel – 30 days of veggies

We zijn alweer bijna op de helft van de 30 days of veggies challenge. Hoe gaat het bij jullie? Deze maand zetten we groente in de hoofdrol. Een van de makkelijkste manieren om groente te eten is in een salade. En dat kan prima het hele jaar door. Ik vind het altijd lekker om fruit toe te voegen, zoals appel, ananas of bloedsinaasappel. Dit laatste is een prachtige vrucht met een dieprode kleur. Ik vind de smaak net iets zoeter dan de gewone sinaasappel. Heerlijk!

Ik maakte er een eenvoudige salade van. Met wat gepocheerde kip (lekker slank), avocado, rode ui en fetakaas. Dat zoute is heerlijk met de frisse smaak van de bloedsinaasappel. Een salade die binnen een handomdraai op tafel staat en toch echt winters is. De vrucht (uit Italië) is namelijk vooral in de winter verkrijgbaar. Je kunt ze bij de betere groentewinkels en soms ook in de supermarkt kopen. De kip geeft de salade net iets meer body. Je kunt de kip ook grillen in plaats van pocheren.  Simpel, maar altijd lekker.

salade bloedsinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
Halve liter kippenbouillon
150 gr rucola
2 bloedsinaasappelen
2 avocado’s
1 rode ui
80 gr fetakaas
Handje pistachenoten

Dressing
Sap van 1 bloedsinaasappel
3 el olijfolie
1 tl mosterd
Peper en zout

Zo maak je het
Pocheer de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar in de kippenbouillon. Zorg ervoor dat de bouillon niet kookt en de kipfilets continu onder water staan. Snijd de filets in repen.

Snijd de boven- en de onderkant van de sinaasappel. Verwijder nu de schil met een scherp mes. Je pelt de sinaasappel niet, maar je schilt hem, zodat al het witte verdwijnt. Steek nu je mes tussen de vliezen van de bloedsinaasappel. Snijd de partjes er voorzichtig uit. Doe dit boven een kom en vang het vocht op. Knijp al het vocht uit één sinaasappel, dit is de basis voor je dressing.

Voeg 3 el olijfolie, een tl mosterd en wat peper en zout bij het sinaasappelsap en klop er een dressing van.

Meng de dressing met de rucola en verdeel deze vervolgens over 4 borden.

Leg de partjes sinaasappel en stukjes kip op de salade.

Snijd de avocado in partjes en de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de salade.

Hak de pistachenoten grof. Garneer de salade met de pistachenoten en wat extra dressing.

Verkruimel tenslotte de feta over de bordjes.

salade bloedsinaasappel

salade bloedsinaasappel

 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Wilde rijst pilav
Foodie in Berlijn #2
Bewaar
12 Comments
  • José Poelen

    27 februari 2017 at 19:31 Beantwoorden

    Dit was zo ongeloofelijk lekker. Ik ben blij dat het gemaakt heb. Ik heb echt zitten smullen. ♥TOP♥

  • Maria polinder

    9 februari 2016 at 17:46 Beantwoorden

    Gisteren avond dit gerecht gemaakt. Het was mijn eerste kennismaking met de bloedsinaasappel. Mijn vader is groente boer geweest en raadde de sinaasappel af.. nou wij vonden het heerlijk. Kinderen hebben goed gegeten. We hebben geluk ze vinden salade lekker ook op brood kunnen we ze ermee verwennen.☺ bedankt?

  • An

    22 januari 2016 at 21:04 Beantwoorden

    Vanavond gegeten. Een variant gemaakt met wat nog in de koelkast lag. Want geen verspilling. Halve krop ijsbergsla en restje rucola. Niet echt in een “handomdraai”, met ijsbergsla snijden, wassen en drogen wel even bezig. Verder een combi met restje geitenkaas ipv. feta. En gewone sinaasappel. Erg lekker. Kortom precies de inspiratie die ik nodig had!

  • zonderzooi

    13 januari 2016 at 17:55 Beantwoorden

    Hmmm klinkt heel lekker, alhoewel ik deze salade een beetje te licht zou vinden nu in de winter. Maar ik ga hem onthouden voor wanneer het weer wat warmer weer is, dan zijn lichte salades altijd heerlijk!

    • Pauline

      13 januari 2016 at 18:36 Beantwoorden

      Alleen zijn de bloedsinaasappelen dan niet in het seizoen. Maar ik snap je punt. Ik eet nu ook vooral comfort food 🙂

  • Margot

    12 januari 2016 at 09:31 Beantwoorden

    Het ziet er goed uit! Ik doe ook graag fruit door mijn salade, maar bloedsinaasappel heb ik nog niet geprobeerd.

  • Cheese and Chinese

    12 januari 2016 at 09:15 Beantwoorden

    Lijkt me een lekkere combo, die sinaasappel met avocado!

  • Esmée

    12 januari 2016 at 07:43 Beantwoorden

    Mmm… Deze salade ziet er erg goed uit.

  • Nicole

    12 januari 2016 at 07:36 Beantwoorden

    Het ziet er heerlijk uit! Lekker hoor!

  • Marlotte

    12 januari 2016 at 07:05 Beantwoorden

    Mmm, wat een prachtige salade is dit! Ben echt dol op bloedsinaasappel, maar heb het op de een of andere manier al een tijdje niet meer op!

  • Emma

    12 januari 2016 at 06:53 Beantwoorden

    Een prachtig plaatje is het , met die dieprode bloedsinaasappel, avocado, kip en sla, zelfs op de vroege ochtend krijg ik hier gewoon trek in! Mijn maagje begint te knorren! Verrukkelijk!

Plaats een reactie