Pizzabites

Weekend bites: Mini pizza bites

En, wat vinden jullie van de nieuwe rubriek Weekendbites? Deze mini pizza bites passen heel goed in deze rubriek. Ze zijn wat mij betreft de ultieme weekendsnack. Pizza is mijn favo guilty pleasure. Als ik zin heb om iets slechts te eten, ga ik vaak voor pizza. De combinatie van tomaat, veel kaas en salami verveelt mij nooit. Het is dan misschien niet zo verrassend dat ik voor dezelfde combinatie ben gegaan voor de mini pizza bites. Het recept is supereasy, dit kan iedereen! Je kunt dit ook gezellig samen met de kids maken.

Als basis voor de pizza bites gebruik ik croissantdeeg. Natuurlijk gaat er tomatensaus en kaas op. Ik heb daarnaast salami, paprika en ui als toppings gekozen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook ham, champignons, spinazie of blauwe kaas op doen. Net wat jij lekker vind. De pizza bites kun je serveren bij de borrel, op een verjaardagsfeestje of bij een high tea.

Pizzabites

Ingrediënten voor 20-25 stuks
1 blikje croissantdeeg (grote croissants)
250 ml tomatenpassata
6 plakjes salami
100 gr geraspte kaas
1 rode ui
1 gele paprika
peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Rol het croissantdeeg uit en druk de naden iets aan, zodat het deeg 1 geheel wordt.

Breng de tomatenpassata op smaak met wat peper en zout. Bestrijk het deeg met de tomatenpassata. Laat ongeveer 1 cm vrij bij de randen van het deeg.

Bestrooi het deeg met de geraspte kaas. Leg de plakjes salami in het midden van het deeg. Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en verdeel dit over het deeg.

Rol het deeg voorzichtig op. Ik heb het deeg in de breedte opgerold. Je kunt het ook in de lengte oprollen, dan krijg je wat grotere hapjes. Druk het deeg aan het uiteinde goed aan.

Snijd de deegrol in plakken van +/- 2 cm dik. Leg de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de plakjes.

Doe de pizza bites 10 minuten in de oven, totdat ze goudbruin van kleur zijn.

Pizzabites Pizzabites

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Video Koken met Bart's Fishtales: Vis in zoutkorst
5 x hotspots in haarlem
Bewaar
22 Comments
  • Alicia

    18 oktober 2016 at 10:55 Beantwoorden

    Kun je deze rolletjes ook van te voren maken? en op het moment supreme alleen in de over schuiven?

  • Jamie

    28 februari 2016 at 20:20 Beantwoorden

    Tip: leg de rolletjes plat in een muffinvorm!

  • Samantha

    20 februari 2016 at 19:47 Beantwoorden

    Hier staan ze in de oven! Rolletjes kreeg ik niet voor elkaar 🙁 of ik heb teveel vulling, hoewel ik de hoeveelheden uit het recept heb aangehouden. Mijn “rolletje” werd een gigantische worst en bij het snijden viel de meeste vulling er weer uit. Ach, nu zijn het hoopjes. Zal er vast niet minder om smaken 🙂 ik heb er wel een tl oregano en wat basilicum aan toegevoegd

  • Megan

    22 januari 2016 at 19:53 Beantwoorden

    Goed idee, leuk hapje voor een high tea! Ik heb nu al trek in deze hapjes, geloof dat ik nog een blikje croissant deeg heb liggen….

  • Corinne

    22 januari 2016 at 16:18 Beantwoorden

    Ohhhh lekker! Wij zijn hier dol op pizza dus dit MOET ik echt een keertje uitproberen.

  • Corien

    22 januari 2016 at 13:36 Beantwoorden

    Mijn tip voor deze heerlijke hapjes: \r\n\r\neen beetje basilicum knoflook en oregano door de passata en klaar is kees. Met beleg kun je eindeloos variëren, Gegarandeerd succes. (ook leuk om op schoo te tracteren ?, weer eens wat anders)

  • Helen Hoogkamer

    22 januari 2016 at 12:42 Beantwoorden

    Ik heb ze ook ooit een keer gemaakt met zo’n pizza-kit van de AH (of gewoon een rol kant-en-klaar) deeg), werkt ook goed!

  • chantal

    22 januari 2016 at 09:59 Beantwoorden

    Wij vieren over 2 weken de verjaardagen van mijn ouders en broertjes met lopend buffet, daar komen deze denk ik wel op!

  • doortjesblog

    22 januari 2016 at 09:27 Beantwoorden

    Leuk deze rubriek! Ik heb nog passata in de vriezer… Dus ik denk dat ik ze binnenkort eens ga maken, ze lijken me heerlijk! Maar ja, aan pizza valt ook weinig te verpesten natuurlijk 😉

  • Margot

    22 januari 2016 at 08:46 Beantwoorden

    Ze zien er veel te verleidelijk lekker uit!

  • Lianne

    22 januari 2016 at 08:28 Beantwoorden

    Leuke rubriek! En een geweldig goede aftrapper met dit recept. Het ziet er heerlijk en makkelijk uit. 🙂

  • Walter

    22 januari 2016 at 08:03 Beantwoorden

    Goed begin van een nieuwe rubriek. Steeds leuk dingetjes zelf te maken bij begin of tijdens een WE ipv de trado’s zoals chips etc. I’m all for it!

  • Lucia

    22 januari 2016 at 07:45 Beantwoorden

    Super leuk idee, ga ik zeker binnenkort eens maken ziet er zo lekker uit.

  • Nicole

    22 januari 2016 at 07:31 Beantwoorden

    Ik vind het een leuke rubriek! Even wat anders op de site. Leuk recept weer. Pizza snacks zijn altijd goed.

  • Marlotte

    22 januari 2016 at 07:22 Beantwoorden

    Ah, die rolletjes maken het meteen een stukje feestelijker. Ontzettend leuk recept!

  • gerhilde maakt

    22 januari 2016 at 07:07 Beantwoorden

    Leuke rubriek! Pizza met salami is mijn favoriet dus dit moet ik eens proberen!

  • Esmée

    22 januari 2016 at 07:02 Beantwoorden

    Wat een gaaf idee! Het ziet er erg leuk uit

  • Bianca Schrijft

    22 januari 2016 at 07:01 Beantwoorden

    Oeh, dat ziet er goed uit. Hmm, ik kom vaak niet verder dan een ham/kaas croissant met dat deeg. Is inderdaad geen idee om er eens een snack van te maken.

Plaats een reactie