Bulgur met boerenkool

Fresh & Easy: Bulgur met boerenkool

Jawel ook in 2016 gaan we gewoon door met de Fresh & Easy rubriek. Het is mijn favoriete rubriek op de blog. Vandaag deel ik het recept voor bulgur met boerenkool met jullie. Voordat de feestdagen losbarstten zat ik in een boerenkool-fase. Mijn leven typeert zich door eetfases. Zo zat ik een tijdje in een zoete aardappelfase, een Aziatische eetfase en een havermoutfase. Nu was het de boerenkool die (afgewisseld met cavolo nero (palmkool) ) regelmatig op tafel stond.

Ik maakte een variatie op boerenkool met worst. Want van de Hollandse boerenkoolstamp gruwel ik nog steeds (iets met een kerstdiner op de basisschool). Maar deze versie met bulgur en merguez weet ik wel te waarderen. Voor dit recept heb ik mij laten inspireren door Anne, die met haar boeren couscous de IKEA foodchallenge won. Mijn versie heeft alleen een klein Arabisch tintje. Door de komijn, maar zeker ook door de toevoeging van granaatappel. In combinatie met de worstjes maakt dit het een compleet gerechtje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het mij weten als je het gemaakt hebt?

Bulgur met boerenkool

Ingredienten granaatappel

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr (spelt)bulgur
8 merguez worstjes
300 gr boerenkool
1 ui
1 knoflook
Halve rode peper
Halve granaatappel
40 gr rozijnen
50 gr amandelen
Sap van een halve citroen
1 tl komijn
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de bulgur gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Ik had speltbulgur van de biowinkel en dit moest een paar minuten koken in water met zout. Giet af en zet apart.

Bak de merguez worstjes op een zacht vuur goudbruin in wat olijfolie.

Snijd de boerenkool in stukjes en was deze. Verwijder eventuele dikke stelen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de komijn toe en bak dit kort mee.

Voeg de boerenkool toe en roerbak dit een minuut of 5 mee.

Voeg de gekookte bulgur bij de boerenkool en breng het op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Voeg de rozijnen toe en de amandelen en meng het nog even goed door elkaar.

Garneer de bulgur met wat granaatappelpitjes en serveer ze met de merguez.

PS Granaatappels pellen doe je zo

Bulgur met boerenkool

Bulgur met boerenkool

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Review I Love Health
Havermout met stoofpeer - 30 days of Veggies
Bewaar
12 Comments
  • Judith

    29 maart 2016 at 19:57 Beantwoorden

    Lekker! We vonden het alleen wat droog…wat kunnen we de volgende keer anders doen? Qua smaak lekkere combinatie in ieder geval

  • Eelco

    6 januari 2016 at 14:38 Beantwoorden

    Van dat kerstdiner weet ik niks meer af 🙂 maar ik heb gister je boerenkool frittata gemaakt voor 4pers en in m’n 1tje opgegeten :-p. Ik wil wel posten over de recepten die ik regelmatig klaarmaak via je site maar het ziet er nooit zo mooi uit als op jouw foto’s haha. Verder goed bezig Pauline! Gr. Eelco

    • Pauline

      6 januari 2016 at 17:26 Beantwoorden

      Haha wat leuk! Weet je niet meer dat we dat kregen op school? Ik werd er nogal misselijk van 🙂

      • Eelco

        6 januari 2016 at 23:15 Beantwoorden

        Weet er niks meer van. Gelukkig heb je wraak op de boerenkool kunnen nemen door het heel lekker te maken 🙂

  • Ellen

    6 januari 2016 at 09:45 Beantwoorden

    Héérlijk! En die granaatappelpitjes frissen de boel helemaal op! Ik denk er eigenlijk nooit aan om merguez klaar te maken buiten het bbq-seizoen, maar waarom niet eigenlijk hé! 🙂

  • Margot

    6 januari 2016 at 08:37 Beantwoorden

    Wat een goed idee! Ik weet nooit zo goed wat ik met boerenkool kan maken, dus dit komt goed van pas.

  • Emma

    6 januari 2016 at 07:44 Beantwoorden

    Oh, met die granaatappelpitjes ziet het er echt ongelofelijk mooi uit zeg! Brengt zo’n gerecht dan echt naar een hoger lever, heel mooi en lekker bovendien!

  • Nicole

    6 januari 2016 at 07:27 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit. Ik eet veel te weinig stamppotten, etc., misschien toch weer eens proberen.

  • Karlijn

    6 januari 2016 at 07:14 Beantwoorden

    Klinkt goed! Ik walg zelf ook van de traditionele Nederlandse boerenkool stamppot, maar langzaam maar zeker begin ik andere gerechten met boerenkool wel te waarderen 🙂

  • Marlotte

    6 januari 2016 at 07:05 Beantwoorden

    Oh, dit is echt helemaal mijn recept! Ik vind de Fresh & Easy-rubriek altijd zo leuk, altijd fijn om gezonde en makkelijke recepten te ontdekken 🙂

    • Annika

      6 januari 2016 at 09:10 Beantwoorden

      Ja, dat vinden wij nou ook! Lekker snel en niet te moeilijk, maar toch heel lekker!

Plaats een reactie