Bananabread in a mug

Video: Bananabread in a mug

Mijn bananabread is het meest bekeken recept op het blog. Dat begrijp ik wel, want het is een superlekker en gezond tussendoortje. Bovendien is het ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. En toch heb ik een nog eenvoudiger variant bedacht, namelijk bananabread in a mug. Simpeler als dit kun je het niet maken. Erg handig als je om vier uur ineens trek hebt in iets zoets. Deze bananabread in a mug is bijna net zo snel klaar als het pakken van een stuk chocola. De ‘geen tijd’ smoesjes zijn vanaf nu dan ook verleden tijd.

Bananabread is het ideale gezonde tussendoortje. Je hebt gelukkig niet veel ingrediënten nodig om deze snelle bananenbrood te maken. En je kan natuurlijk ook variëren met de ingrediënten. Je kunt eventueel ook wat cacaopoeder toevoegen voor een chocolade bananabread in a mug. Dat is ook heel lekker, kan ik je vertellen. Of wat dacht je van een beetje kokos? Yum!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

Ingrediënten voor 1 mok 
Halve rijpe banaan
1 ei
2 el amandelmeel
1 el gehakte noten
1 el gehakte pure chocolade
0,5 tl bakpoeder
0,5 tl kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Doe de halve banaan in de mok. Voeg hier het ei bij. Prak dit even goed door elkaar, zodat er een soort papje ontstaat.

Voeg nu de amandelmeel, het bakpoeder en een snuf zout toe. Meng het door elkaar.

Doe als laatste de nootjes, de pure chocola en de kaneel erbij.

Zet het 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. En klaar is je bananabread in a mug, easy peasy he? Je kunt er eventueel nog wat kaneel overheen strooien als je dat lekker vindt.

Bananabread in a mugBananabread in a mugBananabread in a mug

Dumplings met gehakt
Weekendbites: witte chocolademelk met lavendel
Bewaar
22 Comments
  • Caroline Kersting

    11 augustus 2016 at 21:49 Beantwoorden

    Hoi, heerlijk zeg! Even een vraagje kan ik bakpoeder ook vervangen door baking soda? En waar moet ik dan op letten?

    • Pauline

      12 augustus 2016 at 14:32 Beantwoorden

      Nee eigenlijk niet, baking soda is wat anders. Bakpoeder zorgt ervoor dat het luchtig wordt. Terwijl baking soda meer is voor het bros maken van koekjes.

  • Kelly

    10 februari 2016 at 11:47 Beantwoorden

    Leuke video! En wat een goed idee om het zo te maken, mega snel

  • Judith

    4 februari 2016 at 20:13 Beantwoorden

    Hoi Pauline, wat is dit weer een leuk recept! Ik ga m zeker proberen. Wel een ander vraagje; ik zie steeds in jouw keuken op je video’s zo’n hele handige planner staan voor de week. Daar zou ik je graag een keer over horen vertellen hoe jij die gebruikt. Daar ben ik heel benieuwd naar 😉

  • Lon

    1 februari 2016 at 13:41 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk! Maar zou m graag in de oven willen maken, hoe lang en welke temp dan?

  • Monique

    31 januari 2016 at 15:24 Beantwoorden

    Lekker!!! Ik heb de noten, kaneel en chocolade weggelaten en er 1 à 2 eetlepels pindakaas doorgeroerd. Ook erg lekker ;).

  • Lianne

    30 januari 2016 at 22:43 Beantwoorden

    Ideaal zo’n cakeje/broodje voor 1 persoon! 😀 Ga dit zeker een keer maken.

  • Carolien

    30 januari 2016 at 16:18 Beantwoorden

    Net uitgeprobeerd en het is lekker ??? en zeker super snel.

  • Amber

    30 januari 2016 at 12:32 Beantwoorden

    Kan dit ook in de oven? Ik heb geen magnetron!

  • EminasLifestyle

    30 januari 2016 at 09:16 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit! En ook nog eens handig, dan maak je niet zo veel!

  • Shirley

    30 januari 2016 at 09:04 Beantwoorden

    Kan je het amandelmeel ook vervangen door havermout- of speltmeel?

    • Saar

      30 januari 2016 at 11:13 Beantwoorden

      Goeie vraag! Dit zou ik ook graag willen weten! ?

    • Tanja

      4 februari 2016 at 16:47 Beantwoorden

      Ik heb het net met speltmeel gemaakt en is lekker

  • Jochem

    30 januari 2016 at 08:44 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nLekker idee en makkelijk ! \r\nWij gebruiken liever geen magnetron heb je ook een tip voor de oven ?

  • Nicole

    30 januari 2016 at 08:27 Beantwoorden

    Hmmm sounds good! Ook lekker als ontbijt.

  • Margot

    30 januari 2016 at 07:58 Beantwoorden

    Wat een goed idee! Zo kan je lekker een eenpersoonsportie maken.

  • Mariska

    30 januari 2016 at 07:53 Beantwoorden

    Ik wil dit recept graag proberen, maar heb geen magnetron. Tips voor de oven?

    • Pauline

      30 januari 2016 at 19:35 Beantwoorden

      15 minuutjes op 180 graden is denk ik voldoende 🙂

  • Esmée

    30 januari 2016 at 07:43 Beantwoorden

    Ik ben gek op bananenbrood dus dit recept moet ik ook maar eens gaan proberen

  • Marlotte

    30 januari 2016 at 07:10 Beantwoorden

    Oh wat een onwijs leuk idee dit! Ga ‘m zo meteen uitproberen! 🙂

Plaats een reactie