Ik kreeg een black box van Ron Blaauw…

Sponsored. Het was net of ik in een uitzending van Masterchef was beland (dat heb ik altijd al een keer willen doen). Ik ontving onlangs een black box van sterrenchef Ron Blaauw (Ron Gastrobar*). Met daarbij een persoonlijke videoboodschap waarin hij mij uitdaagde om zijn kerstrecept te maken. Leuk, ik hou van uitdagingen!

jumbo kerst

Wat mag ik maken?

Ron Blaauw is één van de 5 chefs die een kerstrecept voor Jumbo heeft ontwikkeld. Op deze manier wil Jumbo laten zien dat een lekkere kerst voor iedereen toegankelijk is. Iedereen moet kunnen genieten van de kerstdagen, ook diegene die in de keuken staat (want dat vergeten wij kokkies nog wel eens).  Ron daagde mij uit om zijn recept te maken:  Varkenshaasmedaillons met salie-pepersaus en paddenstoelenrisotto. Klinkt lekker. En ik vind het extra leuk omdat het een recept van Ron is. Een klassiek gerecht waarin je de saus op de ‘haute cuisine” manier maakt. Nou Ron, ik ga de uitdaging graag aan.
Jumbo kerst-2-2

Jumbo kerst-7-7

De Black Box

Het wordt mij enigszins makkelijk gemaakt omdat ik alle ingrediënten thuis ontvangen heb. Het voelt als het uitpakken van een kerstpakket. In de box zitten  maar liefst 22 ingrediënten en ik pak ze één voor één uit. In de box vind ik een varkenshaas met de ingrediënten voor de saus; verse salie, slagroom, een sjalotje, peper, madeira (lekker klassiek) en fond (dat is een chique woord voor bouillon). Voor de risotto vind ik diverse soorten paddenstoelen (ook gedroogde), wederom bouillon en uiteraard risottorijst. Het geheim van de chef voor een extra romige risotto is mascarpone. Goede tip! Een mooie goedgevulde box dus. Ik kan aan de slag.

varkenshaas

Jumbo kerst-4-4

Jumbo kerst-6-6

Jumbo kerst-5-5

Mijn kerst

Leuk om weer eens een klassiek gerecht te maken voor de kerst. Zelf ga ik dit jaar ook voor een klassieke (typisch Engelse) kerst. Ik vier kerst zoals ieder jaar met mijn familie. Ik ga een hele gevulde kalkoen bereiden met daarbij lekkere traditionele bijgerechten zoals gevulde appeltjes met rode kool, stoofpeertjes en aardappelkroketjes (wel zelfgemaakt) of gratin. Het nagerecht ben ik nog over aan het dubben, er is nog zoveel lekkers wat ik wil maken. Wat eet jij deze kerst?

Jumbo kerst-8-8

Ben jij benieuwd naar dit recept en of de uitdaging gelukt is? Kijk dan zaterdag op mijn blog. Dan deel ik het recept met jullie.

merry x mas

Dit bericht is in samenwerking met Jumbo, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in