Cranberry brie hapjes

Cranberry brie hapjes

Heb je nu al stress voor het kerstdiner? Niet nodig! Soms kun je met hele eenvoudige recepten iets lekkers en leuks op tafel zetten. Deze cranberry brie hapjes zijn daar een goed voorbeeld van. Het is absoluut niet moeilijk om te maken. Iedereen kan dit, dat durf ik hardop te zeggen. En het is ook nog snel klaar ook. De cranberry compote kun je eventueel al eerder maken. De smaak van de pittige brie combineert goed met de frisheid van de cranberry’s.

Je kunt dit hapje serveren als voorgerechtje, maar ook als borrelhapje. Het ziet er in ieder geval feestelijk uit, vind je ook niet? Hou je nog wat cranberry compote over? Geen probleem! Doe ’s ochtends een lepel door de yoghurt of serveer het bij een dessert. Of doe het op de traditionele manier en serveer het bij de kalkoen.

Cranberry brie hapjes

Ingrediënten voor 6 stuks
6 plakjes bladerdeeg
250 gram brie
1x recept voor cranberry compote

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Maak de cranberry compote volgens het recept en laat het afkoelen. Ik maakte 200 gram compote. Dit is ruim voldoende voor zes hapjes. De rest kun je bewaren.

Laat in de tussentijd de bladerdeeg ontdooien. Vet een muffinvorm in met boter of bakspray. Leg de plakjes bladerdeeg in de vormpjes. Prik de bodem even in met een vork.

Snijd de brie in kleine stukjes. Ik haal de witte korst er van af, dit vind ik persoonlijk lekkerder. Doe de brie in de vormpjes. Leg daar bovenop een eetlepel cranberry compote.

Zet de cranberry hapjes 20 minuten in de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is en het deeg goudbruin kleurt.

Cranberry brie hapjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

merry x mas

Kerst borrelboom
Kerstdiner: Vega bietenstrüdel met geitenkaas
Bewaar
15 Comments
  • Marloes

    14 december 2016 at 14:00 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, maar…. hoe maak je hier nu een echt mooi, speciaal en heerlijk voorgerechten van?

    • Pauline

      15 december 2016 at 16:08 Beantwoorden

      Door het te serveren in een buideltje bijvoorbeeld, met een beetje salade ernaast.

  • Jenny

    28 januari 2016 at 16:37 Beantwoorden

    Oh heeerlijk zeg! Ookal is het eigenlijk voor kerst, dit ga ik in het weekend eens lekker bereiden voor mijn man.

  • Barbara

    19 december 2015 at 22:40 Beantwoorden

    Wat een feestje om dit te eten. Serveer je dit warm of is het koud ook lekker?

  • carolien

    18 december 2015 at 08:27 Beantwoorden

    Zelf ben ik geen fan van brie, kun je daarvoor ook iets anders gebruiken? Ben wel dol op cranberry’s! Ziet er heerlijk uit!

    • Annika

      18 december 2015 at 08:59 Beantwoorden

      Ja hoor, je kan bijvoorbeeld ook geitenkaas gebruiken.

  • Margot

    17 december 2015 at 09:08 Beantwoorden

    Wat een goede combinatie!

  • Proef de Smaak

    17 december 2015 at 08:34 Beantwoorden

    Wat een leuke hapjes! Ik houd niet zo van brie, maar denk dat ik het zou vervangen door zachte geitenkaas!

    • Annika

      17 december 2015 at 14:35 Beantwoorden

      Ja dat kan ook inderdaad, lijkt me ook erg lekker!

  • Kelly caresse

    17 december 2015 at 07:29 Beantwoorden

    Mmm dit lijkt me heerlijk! Zoet, fris en hartig gecombineerd, ik krijg al honger van de foto’s hihi

    • Annika

      17 december 2015 at 14:37 Beantwoorden

      Haha, de combinatie is inderdaad erg lekker!

  • Nicole

    17 december 2015 at 07:18 Beantwoorden

    Het ziet er heerlijk uit. Erg feestelijk.

  • Marlotte

    17 december 2015 at 07:03 Beantwoorden

    Wat een feestelijk voorgerechtje, ziet er erg lekker uit!

  • Esmée

    17 december 2015 at 06:55 Beantwoorden

    Lijkt me een lekkere combinatie!

Plaats een reactie