tonijnburger

Fresh & Easy: Tonijnburger met Avocado

De zalmburger uit mijn kookboek is een dikke hit. Dus eigenlijk kon een versie met tonijn niet achterblijven. Ik ben dol op tonijn en ook op burgers. Dus waarom deze 2 niet met elkaar combineren? En dat pakte verrassend goed uit. Deze tonijnburger is zo klaar, echt een kind kan de was doen. Ik gebruik de tonijn in water van Fish Tales, deze is door visser Ali met de hengel gevangen, één voor één. Lekker duurzaam dus.

Erbij maak ik een fris sausje van mayonaise en Griekse yoghurt. Met een klein beetje citroenrasp voor een extra frisse touch. Op het broodje gaat nog wat sla, avocado en komkommer. Je kunt er eventueel nog zoete aardappelfrietjes bij serveren of wat extra salade. Prima maaltje toch voor een doordeweekse woensdag?

tonijnburger

Ingrediënten voor 4 personen
Burger
2 x tonijn op water van Fish Tales (à 160 gr)
2 eiwitten
2 handjes Panko
0,5 rode ui
Rasp van een halve citroen
Handje peterselie
Handje bieslook
Peper en zout
Olijfolie

Toppings
4 harde bolletjes
50 gr rucola
Stukje komkommer van 10 cm
2 avocado’s
1 el mayonaise
1,5 el Griekse yoghurt
Rasp van een halve citroen

Zo maak je het
Laat de tonijn goed uitlekken en doe het in een kom.

Snipper de halve rode ui fijn en hak de groene kruiden ook fijn. Voeg dit bij de tonijn.

Voeg de rasp van een halve citroen (wel goed wassen) en wat peper en zout toe.

Voeg de eiwitten en de panko toe en meng het tot een egaal “deegje”. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het nog te nat, voeg dan wat extra Panko toe.

Bak de tonijnburgers in wat olijfolie om en om goudbruin. Ongeveer 3 minuten per kant.

Snijd de avocado en de komkommer in plakjes.

Snij de broodjes doormidden en beleg ze met wat rucola, avocado en komkommer. Leg de tonijnburger hierop.

Maak een snel sausje van de Griekse yoghurt, de mayonaise en de rasp van een halve citroen.

Garneer de tonijnburger met een lepel van de yoghurtmayonaise.

Geniet ervan.

tonijnburger

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Review Guilty Pleasures
Muesli ontbijtkoeken
Bewaar
18 Comments
  • Tony

    7 januari 2017 at 15:25 Beantwoorden

    Ik maakte ze met Tonyn van de Vegetarische Slager. Ook heel lekker.

  • Ritchey kaffa van Scheijndel

    10 augustus 2016 at 07:54 Beantwoorden

    Lieve Pauline, \r\n\r\nWeer een heerlijk recept, kleine tip probeer niet met handjes te werken (handje panko, peterselie en bieslook) ik ben 2 meter lang en ik kan 4 sinaasappels zonder moeite in 1 hand houden een handje peterselie zou het een tuna flavored peterselie burger maken! \r\n\r\nProbeer in grammen te werken zodat het resultaat altijd het zelfde is! \r\n\r\nBedankt voor het heerlijk recept!\r\n\r\nMeest vriendelijke groet,\r\n\r\nRitchey\r\nChefkok van rahlinc

  • judith

    12 april 2016 at 21:18 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt en het was heel lekker! Zelfs mijn jongste dochter van acht die geen vis lust vond de burger heerlijk. Mams ook weer blij 😉

  • Nadine Boers

    25 maart 2016 at 15:31 Beantwoorden

    Ik wil hem vanavond gaan proberen! Alleen heb ik geen panko in huis.. Wat kan ik het beste als alternatief gebruiken? Ben zo benieuwd!

    • Pauline

      25 maart 2016 at 19:08 Beantwoorden

      Ik hoop dat ik nog op tijd ben, paneermeel kan ook. Of een verkruimeld beschuitje of een eetlepel bloem. Veel kookplezier!

  • Femke

    22 november 2015 at 18:46 Beantwoorden

    Net uitgeprobeerd en het was heerlijk! Ik heb zelf door het sausje nog wat wasabi gedaan voor wat pittigheid. Een perfecte burger om te eten voor het sporten: niet te zwaar en met veel eiwitten dankzij de tonijn. Bedankt voor het recept!

  • Annelies

    17 november 2015 at 15:20 Beantwoorden

    Kan je deze ook eten als je zwanger bent? door de eiwitten? Of worden deze uiteindelijk genoeg gebakken?

    • Irene

      19 oktober 2016 at 22:27 Beantwoorden

      De tonijnburgers worden gebakken, staat in het recept. \r\n\r\nAls je zwanger bent moet je een beetje uitkijken met het eten van roofvissen (vissen die zelf visjes eten). Dit ivm zware metalen die ze bij zich kunnen dragen. \r\nTonijn uit blik kun je echter gerust af en toe eten, omdat hierbij de concentratie zware metalen niet hoger mag zijn dan een veilig gesteld percentage. \r\nBij verse tonijn weet je echter niet hoeveel metalen hier in zitten. \r\n\r\n(bron: voedingscentrum)

  • Laura | Liefde voor bakken

    11 november 2015 at 13:46 Beantwoorden

    Dit is echte en fantastisch recept!

  • Kelvin

    11 november 2015 at 13:04 Beantwoorden

    Dit is echt een recept in mijn straatje! Ik ben gek op burgers en ook gek op tonijn en tonijn salade. Wat een fantastische combo, dit ga ik echt een keertje proberen! Wel als mijn vriendin niet thuis is(A).\r\n\r\nGroetjes

  • Annelies

    11 november 2015 at 12:26 Beantwoorden

    Ziet er super lekker uit. De zalmburgers zijn bij ons thuis ook een grote hit die regelmatig op tafel staat 🙂

  • Deborah

    11 november 2015 at 10:05 Beantwoorden

    Dat ziet er weer lekker uit en ook nog eens gezond (op die ene el mayo na, maar ach… het moet wel leuk blijven 😉 )!

  • Emma

    11 november 2015 at 08:26 Beantwoorden

    Ik ben de laatste tijd veel aan het experimenteren met vegetarische burgers, maar ik ga ook aan de visburgers beginnen! Misschien wel deze met tonijn!

  • Nicole

    11 november 2015 at 08:02 Beantwoorden

    Hmm die burgers zien er goed uit! Ook een goede groente combinatie.

  • Margot

    11 november 2015 at 07:33 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit! En lekker zo met dat sausje en de avocado.

  • Marlotte

    11 november 2015 at 06:53 Beantwoorden

    Ah lekker! Ik ben al een hele tijd van plan om tonijnburgers te maken, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Jouw recept komt op het perfecte moment!

Plaats een reactie