enchilada's met gehakt

Fresh & Easy: Enchilada’s met Kip

Vandaag gaan we weer eens op de Mexicaanse tour. Een van mijn favoriete keukens als het om thuis koken gaat. Ik heb enchilada’s gemaakt met kip. Iets wat ik al super vaak heb gegeten, maar waarvan ik nog nooit het recept heb gedeeld. Stom!  Ik ben echt dol op Mexicaanse recepten. In de eerste plaats omdat ze niet te ingewikkeld zijn maar vooral om de smaak. Love it! Je zou de enchilada’s ook kunnen vullen met gehakt of met pulled pork, ja echt dat is lekker. Maar vandaag houden we het lekker makkelijk en gebruik ik kip.

Ook leuk om als onderdeel van een Mexican Dinner Party te serveren. Ik houd van thema feestjes (als het om eten gaat, geen verkleedpartijen graag). Zet er wat nacho’s bij, verse guacamole en salsasaus. Misschien nog wat quesadilla’s, maïskoekjes of deze leuke taco cups. En je hebt een heerlijke tafel vol Mexicaanse gerechten. Iedereen kan pakken wat hij wil. Daarbij serveer je uiteraard geheel in stijl Corona’s met limoen. Klinkt goed he? Ja ik ben al helemaal in de feeststemming met de December maand in aantocht. Zijn jullie al bezig met kerstmenu’s? Ik kan niet wachten…

enchilada's met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
8 meergranen wraps
100 gr geraspte kaas
3 kipfilets
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
1 ui
1 rode paprika
400 gr tomatenblokjes
1 klein blikje maïs
1 klein blikje kidneybonen
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
(Chili)peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn, fruit dit aan in de olijfolie. Je mag ook gerust een hele peper gebruiken als je van pittig houdt.

Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met wat chilipeper (niet te veel) en zout. Voeg de kip bij de uien en bak dit rondom bruin.

Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij de kip, bak het kort mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs en kidneybonen.

Voeg de specerijen toe en breng de saus verder op smaak met (chili)peper en zout. Wel eerst proeven of het nodig is om nog extra chilipeper toe te voegen.

Laat het mengsel even kort pruttelen.

Verdeel 1 tot 2 eetlepels van de vulling over een wrap. Strooi er wat geraspte kaas overheen en rol hem op. Leg de enchilada in een ingevette ovenschaal. Herhaal deze stap totdat alle enchilada’s gevuld zijn.

Verdeel nog een flinke lepel saus over de bovenkant van de wraps en garneer ze met wat geraspte kaas.

Schuif de enchilada’s met kip in de oven en bak ze in 15 minuten af. Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Serveer de enchilada’s met wat tortilla chips, guacamole en zure room.

enchilada's met gehakt

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

10 x Culi Cadeautjes voor Sinterklaas
Witlofsalade met appel
Bewaar
18 Comments
  • Jolanda

    7 juni 2016 at 19:50 Beantwoorden

    Heerlijk!

  • lydia Wouters

    8 december 2015 at 13:09 Beantwoorden

    ze waren heerlijk, zelfs de kids hebben gesmuld! hij staat op mijn favorieten lijst!

  • Betty

    22 november 2015 at 19:59 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt met het recept van wraps die ook op je site staan. Was ff een klusje maar heerlijk!! En nog wat over voor de lunch morgen, yum.

  • Elian

    20 november 2015 at 18:07 Beantwoorden

    Hoi Pauline, ze staan op dit moment in de oven. M’n handen prikken van alle peper maar het smaakt vast heerlijk. Eén kleine opmerking: je bakt kipfilet maar even later moet ik de paprika bij het gehakt doen. Vast niet de bedoeling…. 😉

  • Marielle Selhorst

    18 november 2015 at 22:39 Beantwoorden

    Heerlijk! Kan niet wachten om dit te maken! Dat wordt een themafeestje!!!

  • nikki

    18 november 2015 at 18:25 Beantwoorden

    Kip èn gehakt? 🙂 Kip staat wel bij de ingrediënten maar gehakt niet

  • Ploni van den Heuvel

    18 november 2015 at 11:15 Beantwoorden

    Wat heerlijk! Dit gaan we volgende week lekker eten! En die kerstmenu’s zijn al helemaal gepland haha! Zo’n zin in!

  • happybudgetcooking

    18 november 2015 at 10:21 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Hmm

  • Ellen

    18 november 2015 at 08:13 Beantwoorden

    Mexicaans is echt mijn favoriete keuken! Ik moet me tegenhouden om niet altijd met bonen, maïs etc te koken. 😉 Dit klinkt héérlijk!

  • Margot

    18 november 2015 at 07:42 Beantwoorden

    Hmm heerlijk! Eens kijken of ik dit komend weekend kan maken.

  • Nicole

    18 november 2015 at 07:35 Beantwoorden

    Oh ja, de Mexicaanse keuken. Love it!

  • Esmée

    18 november 2015 at 07:07 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Helaas niet zo geschikt voor mij, want ik ben vegetarisch

    • Nicole

      18 november 2015 at 07:35 Beantwoorden

      Misschien is vegetarisch gehakt een optie voor je?

      • Pauline

        18 november 2015 at 16:42 Beantwoorden

        Inderdaad of extra bonen en groente is ook erg lekker.

  • Emma

    18 november 2015 at 06:58 Beantwoorden

    Mmm, verrukkelijk zeg!

  • Britt

    18 november 2015 at 06:54 Beantwoorden

    Ziet er goed uit!

  • Marlotte

    18 november 2015 at 06:50 Beantwoorden

    Oh, ik ben ook echt gek op de Mexicaanse keuken. Heerlijk! Mmm, enchilada’s doen het altijd goed!

Plaats een reactie