Zoete aardappeltaartjes
Deze zoete aardappeltaartjes zijn lekker zeg! Of eigenlijk zijn het mini zoete aardappelgratins. Iets waar ik dol op ben. Ik heb de Hotelschool gedaan. Eens per 2 weken had ik kookles. Een van de bijgerechten die we vaak maakten was aardappelgratin. Lekkere romige aardappelen met een dikke kaaskorst uit de oven. Op de een of andere manier maakte ik (en ook mijn medestudenten) altijd wat extra voor mijzelf. Daar werd dan de hele avond flink van gesnoept.
Maar dat kan dus ook prima met zoete aardappelen. Nu de herfst weer volop aanwezig is, grijp ik weer vaker naar deze knol. Want officieel is het een knol en geen aardappel. Zo geserveerd als eenpersoonstaartjes is het een bijgerecht waar je mee aan kunt komen. Je kunt het ook in een grote ovenschaal doen. Dat gaat prima zelfs. Alleen moet je de baktijd dan wel even verlengen met een kwartiertje. Dat wordt smullen!
Ingrediënten voor 6 st.
2 zoete aardappelen
100 ml kookroom
1 ei
50 gr geraspte belegen kaas
Handje bieslook
Peper en zout
Materialen
Muffinvorm
Muffinpapiertjes of vierkante stukjes bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Was en schil de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes.
Leg de muffinpapiertjes in de vorm. Geen muffinpapiertjes bij de hand? Het gaat ook prima om vierkante stukjes bakpapier in de vorm te duwen.
Verdeel de aardappelplakjes over de muffinpapiertjes. Gewoon op elkaar stapelen.
Klop een eitje los met de kookroom. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Hak de bieslook fijn en voeg dit samen met de geraspte kaas bij het roommengsel.
Giet de room op de zoete aardappelplakjes. Garneer de taartjes eventueel met wat extra kaas.
Bak de zoete aardappeltaartjes in 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Lekker als bijgerecht bij een geroosterd kippetje.
PS wil je dit recept voedselzandloper proof maken? Vervang dan de room voor een plantaardige versie op basis van soja.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in