zelf pasta maken

Video: DIY Pasta maken

Yes ik heb weer een leuke Do It Yourself voor jullie. Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf pasta kunt maken. Dat is heel simpel en een ontzettend leuk werkje om te doen. Toch doe ik dat zelf ook te weinig (stiekem bijna nooit). En dat is best wel zonde. Het leuke van zelf pasta maken is dat je ook zelf de vorm kunt bepalen. In de video laat ik je zien hoe je zelf tagliatelle maakt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf ravioli, tortellini, spaghetti of farfalle maken. Gebruik lekker je creativiteit.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

 

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr pastabloem (harde tarwe)
2 eieren

Materialen
Pastamachine
Deegroller

Zo maak je het
Verdeel de pastabloem over je aanrechtblad.

Maak een kuiltje in het midden en breek de eitjes daarin.

Meng het voorzichtig met je vingers. Begin van binnenuit en betrek steeds meer bloem bij je deeg.

Kneed er in 1o minuten een soepel pastadeeg van. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt.

Verpak het pastadeeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Zet de pastamachine op de breedste stand, bij mijn machine is dit stand 7.

Neem een deel van het pastadeeg en rol dit uit tot een langwerpige lap. Dit hoeft niet dun te zijn.

Doe het deeg tussen de rollers en draai het deeg er door heen. Herhaal dit 2 of 3 keer totdat er een dunne lap ontstaat. Als er bij de eerste draai scheuren ontstaan, kan je het deeg even dubbel vouwen en opnieuw er door heen draaien.

Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Ga zo door totdat de pasta de juiste dikte heeft bereikt. Ik ben doorgegaan tot standje 3.

Nu heb je lasagnevellen die je ook voor ravioli of tortellini kunt gebruiken. Snijd deze eventueel wat bij met een mes in de gewenste grootte. Laat de vellen vervolgens drogen op een schone theedoek. (je kan ze ook direct koken).

Ik heb het pastadeeg door de tagliatelle stand gehaald. Dit is hetzelfde principe als hierboven, alleen snijden de messen de pasta in repen.

Lintpasta laat je drogen op een droogrekje. Zodat de slierten los van elkaar kunnen drogen.

Kook de pasta in 3 minuten gaar in water met zout.

Als je de pasta net gedraaid hebt en niet hebt laten drogen, kan je de kooktijd verkorten naar 1 minuut.

zelf pasta maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

 Heb je mijn kookboek al? Hij is tijdelijk in de aanbieding. Bestellen kan hier. 

Kidsproof: Homemade vissticks
Kruimelcake met rood fruit
Bewaar
6 Comments
  • Lisette de Vrij

    21 december 2016 at 21:11 Beantwoorden

    Thnx voor je heldere beschrijving. Zo fijn! Hoe moet je de verse lasagna vellen verwerken in de lasagna? Eerst voorkoken? Of gewoon ‘rauw’ toevoegen? En als je kiest voor het voorkoken, hoe zorg je ervoor dat ze niet aan elkaar gaan plakken tijdens het koken?

    • Pauline

      22 december 2016 at 19:03 Beantwoorden

      Nee dat hoeft niet. Wel is het slim om ze iets te laten drogen aan de lucht. Dan zijn ze iets steviger als je ze gebruikt.

  • Daniella de Jong

    22 oktober 2015 at 17:52 Beantwoorden

    Vraagje, ik las dat de bloem ook verkocht word bij de AH, maar op de site staat alleen ”La Tua Farina Bloem voor verse pasta” Maar daar staat dus bij ”van zachte tarwe” maar je hebt toch juist harde tarwe nodig?

  • Margot

    17 oktober 2015 at 10:46 Beantwoorden

    Dit staat al heel lang op mijn to-do lijstje! Waar heb je die speciale bloem gekocht?

    • Pauline

      18 oktober 2015 at 19:17 Beantwoorden

      Ik koop het altijd bij molen de Zandhaas, maar AH heeft het ook.

  • Marlotte

    17 oktober 2015 at 07:30 Beantwoorden

    Zo leuk om pasta zelf te maken! Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat! 🙂

Plaats een reactie