hete kip met sriracha saus

Fresh & Easy: Hete kip met sriracha saus

Ik vertelde jullie laatst al dat ik op ontdekkingstocht ben in de Aziatische keuken. Er valt daar nog zoveel te ontdekken.. Ik wil mij er beter in verdiepen en dat gaat niet zonder slag of stoot. Neem nu dit recept voor Thaise hete kip. Ik wilde het maken met sriracha saus, beter bekend als Thaise chilisaus (en dan niet de zoete versie). Zoals een echte foodie betaamd, haal je dan je ingrediënten bij de Toko. Enige nadeel van de Toko is dat de verpakkingen niet in het Nederlands zijn. En daar maakte ik een klein foutje…

Ik ben al niet zo’n held als het om pittig eten gaat. De milde curry’s die ik bij de Toko haal vind ik vaak al vrij hot. Ik heb daar wel een handje kroepoek bij nodig zeg maar. Maar desalniettemin wist ik mijn weg prima te vinden in de winkel en voor ik het wist had ik de sriracha in mijn mandje gestopt. Eenmaal thuis ging ik meteen aan de slag met het recept. Twee eetlepels van de chilisaus leek mij wel voldoende… En om het spicy effect wat te temperen voegde ik wat honing en limoensap toe. Na de eerste hap stond ik letterlijk in de fik en was zelfs een hele zak kroepoek niet voldoende. Wat bleek, ik had de versie met de rode dop gekocht, de super hot chilisaus. En die is niet voor beginners. Hoe stupid.  Zo zie je maar ook voor mij valt er nog heel wat te ontdekken in de culinaire wereld. Dit recept is overigens heerlijk, maar als ik je een tip mag geven, ga voor de groene dop.

hete kip met sriracha saus

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
250 gr sperzieboontjes
1 rode paprika
Handje sesamzaad
Olijfolie

Marinade
1 – 2 el sriracha saus regular
3 el sojasaus
1,5 el honing
Sap van 1 limoen
1 teentje knoflook gehakt
1 cm verse gember geraspt
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Begin met het maken van de marinade. Meng 3 el olijfolie met de sriracha, de sojasaus, de honing, het sap van 1 limoen, 1 teentje knoflook, een stukje verse gember en wat zeezout.

Snijd de kipfilet in stukken en leg deze in de marinade.  Laat de kip ongeveer een half uurtje marineren. Hoe langer hoe beter natuurlijk. Je kunt dit ook de avond van te voren klaarzetten.

Verhit wat olijfolie in een wok en voeg de kip (zonder de resterende marinade) toe. De overige marinade gooi je niet weg, dit wordt je saus. Bak de kip rondom aan.

Snijd de paprika in blokjes. Punt de boontjes en halveer ze waar nodig. Voeg de groente bij de kip en bak dit mee. Na een minuut of 8 zijn de groentes en de kip gaar.

Voeg nu de marinade toe en laat de hete kip nog een paar minuten sudderen.

Is je saus te dik?, voeg dan een scheutje water toe. Is je saus te dun?, dan is een maïzena-papje een goede optie.

Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan. Garneer de kip met het sesamzaad.

Serveer je hete kip met noodles of rijst. Ik heb soba noodles gebruikt.

hete kip met sriracha saus

hete kip met sriracha saus

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Hotspot The Art of Tea Herbs and Spices Haarlem
Havermout mug cake
Bewaar
10 Comments
  • Food Health Sport

    30 september 2015 at 22:28 Beantwoorden

    Lekker zeg!

  • Annemiek

    30 september 2015 at 21:30 Beantwoorden

    250 gram boontjes plus 1 paprika op vier personen is niet heel veel groenten… :-S

    • Pauline

      2 oktober 2015 at 10:50 Beantwoorden

      Je mag van mij gerust extra groente toevoegen 😉

  • Marlotte

    30 september 2015 at 12:50 Beantwoorden

    Haha, ik ben juist echt gek op pittig eten. Ik ga de strijd aan! 😉

  • Alie

    30 september 2015 at 11:59 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit !

  • Pauline

    30 september 2015 at 11:36 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk. Gelukkig zit er bij mij in de buurt en grote toko.

  • Karin

    30 september 2015 at 10:44 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit Pauline! En haha, ik kan me zo voorstellen hoe je daar moet hebben gestaan na die hete hap. Ik heb hier een man die nogal houdt van heel heet eten en ik ben een watje op dat vlak, dus dat is af en toe ook wel even goed afstemmen 🙂

  • Margot

    30 september 2015 at 07:49 Beantwoorden

    Hihi oeps! Ik denk dat ik ook de groene dop nodig heb!

Plaats een reactie