gin tonic ijsjes

Boozy Gin Tonic IJsjes

Heb jij wel eens een frozen cocktail gehad? Nee? Dan moet je deze boozy Gin Tonic ijsjes echt eens proberen. Het is de ideale dorstlesser op een bloedhete dag. Maurits wordt er in ieder geval heel gelukkig van. Hij is dol op mijn cocktailcreaties. En ikzelf eigenlijk ook wel.

Ik ben niet zo’n drinker, maar een cocktailtje op zijn tijd (vooral Gin Tonic) weet ik wel te waarderen. En als groot ijsliefhebber leek het mij leuk om mijn favo cocktail om te dopen tot een popsicle. Ik ontwikkelde het recept voor de FoodWeLove box op basis van Damrak Gin, het ginmerk uit onze eigen hoofdstad. Om ze extra lekker te maken voegde ik lavendelsiroop van Agroposta toe. Deze siropen zijn 100% natuurlijk en in hele verrassende smaakjes (waaronder dus lavendel) verkrijgbaar. Wauw! Een blijvertje hoor..

gin tonic ijsjes

Ingrediënten voor 3 ijsjes
200 ml tonic (Fevertree vlierbloesem is mijn favo)
Sap van een halve citroen
60 ml Agroposta lavendel siroop (2 zakjes)
30 ml Damrak gin
Evt citroen om te garneren

Materialen
ZOKU popsicle maker of
IJsvormpjes

Zo maak je het
Zorg dat je ZOKU al minimaal 12 uur van tevoren ingevroren is.

Meng de tonic met de gin, het citroensap en de lavendelsiroop. Laat dit een uurtje staan, zodat de meeste prik uit de tonic verdwenen is.

Snijd een citroen in dunne plakjes, halveer ze en plak ze tegen de wand van de ZOKU.

Steek het stokje in de ZOKU en giet de vloeistof er tot het vulstreepje in. Laat het ijsje in 8 minuten hard worden.

Haal het ijsje los met behulp van de draaidop uit de ZOKU.

Serveer meteen of bewaar de gin tonic ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.

Heb je geen ZOKU dan kun je deze Gin Tonic ijsjes ook gewoon op de traditionele manier, met behulp van vormpjes maken. Laat ze dan een nachtje in de vriezer staan.

gin tonic ijsjes gin tonic ijsjes

 

Ph: Mitchell van Voorbergen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Vlog: Proefpark Haarlem
Mijn bananabread muffin bij AH To Go
Bewaar
8 Comments
  • Angelina

    4 september 2015 at 16:58 Beantwoorden

    Yum! En wat een mooie foto’s 🙂

  • Marie

    4 september 2015 at 10:40 Beantwoorden

    ik kan helaas niet tegen lavendel maar het zier er lekker uit – zo fris!

  • Ricky

    4 september 2015 at 10:30 Beantwoorden

    Dat ziet er echt prachtig uit met die citroen erin!

  • gerhilde maakt

    4 september 2015 at 10:16 Beantwoorden

    Dat ziet er weer heerlijk uit!

  • Nicole

    4 september 2015 at 09:52 Beantwoorden

    Oh dat ziet er feestelijk en lekker uit. Het is dat ik niet drink, maar anders had ik ze gemaakt.

  • Margot

    4 september 2015 at 09:22 Beantwoorden

    Wat zien ze er leuk uit zo met die schijfjes citroen erin!

  • Loesy

    4 september 2015 at 07:17 Beantwoorden

    Hoi Pauline. Ik wil deze verfrissende ijsjes maken maar heb geen lavendelsiroop. Wat zou ik kunnen nemen ter vervanging? \r\nGroetjes Loes

    • Pauline

      4 september 2015 at 18:15 Beantwoorden

      Een beetje citroensiroop is ook lekker 🙂

Plaats een reactie