glutenvrije pizza

Glutenvrije pizza met zalm

Sponsored. Deze glutenvrije pizza is de ideale oplossing als je zin hebt in een lichte pizza. Je maakt deze namelijk niet met pizzadeeg maar van tortilla’s, wraps dus. Lekker makkelijk en superlekker. Voor dit recept heb ik de glutenvrije wraps van Schär gebruikt. Ideaal voor mensen met een glutenintolerantie. Ineens hoor je overal dat mensen geen gluten meer eten. Vaak met een verkeerde reden, omdat men denkt dat je er dik van wordt. Dat is dus niet het geval. Je wordt dik van teveel chocola, teveel suiker, teveel vet, juist alles waar te voor staat en niet van gluten. Hiermee maken deze anti gluten hipsters het de chef van menig restaurant onmogelijk. En niet alleen de chefs maar ook mensen met een glutenintolerantie worden nu niet meer serieus genomen. “Daar heb je weer zo’n anti gluten meisje, dat bang is om dik te worden” is de stempel die ze nu onterecht krijgen.

Gluten is een eiwit dat in graansoorten zoals rogge, tarwe, gerst en kamut zit.  Gluten zit dus ook in alle producten die deze ingrediënten bevatten zoals brood, crackers, maar ook soms in vleeswaren en sauzen. Bij mensen met een glutenintolerantie worden de gluten niet goed verteerd en dit kan klachten zoals vermoeidheid en spijsverteringsklachten opleveren. Bij coeliakie is het lijf bijzonder gevoelig voor gluten en zorgt zelfs de kleinste hoeveelheid al voor een chronische ontsteking in de darmen. Mensen met coeliakie moeten verplicht glutenvrij leven. Dus speciaal voor deze mensen, dit recept voor een heerlijke glutenvrije tortilla pizza met zalm. En hipsters jullie mogen dit ook gerust eten hoor. Maar alleen omdat het superlekker is en niet vanwege de calorieën.

 tortilla pizza

Ingrediënten voor 4 pizza’s
4 glutenvrije wraps van Schär
2 moten warmgerookte zalm
100 gr ricotta
100 ml tomatenpassata (gezeefde tomatensaus)
1/2 courgette
1 rode ui
Handje rucola
1 tl gedroogde oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (hetelucht).

Breng de tomatenpassata op smaak met peper, zout en de oregano.

Leg de wraps op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de tomatensaus over de wraps.

Snij de courgette in flinterdunne plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de pizza.

De warmgerookte zalm kun je o.a. kopen bij Albert Heijn. Verdeel deze in stukjes over de pizza’s.

Garneer de glutenvrije tortilla pizza met een paar lepeltjes ricotta.

glutenvrije tortilla

Bak de tortilla’s in ongeveer 10 minuten af in de oven.

Garneer de tortilla pizza’s met wat rucola.

glutenvrije pizza glutenvrije tortilla

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pizza recepten Zalm Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Vis recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in