couscous met merquez

Fresh & Easy: Couscous met Merguez

Ok vooruit ik geef jullie een receptje uit mijn kookboek. Heb jij hem al?  Deze couscous met merguez is één van mijn lievelingsrecepten. Maar eigenlijk zijn het stiekem allemaal favorietjes. Couscous is echt het meest makkelijke ingrediënt ever om te bereiden. Tenminste als je het op “zijn Hollands” doet. Als je het op de traditionele wijze doet, ga je de couscous eerst wassen en laat je het vervolgens gaar stomen. Ik kies meestal voor de makkelijke methode, even wellen in gekookt water. En klaar is Kees. Een echt Fast & Freshje dus!

Heb je wel eens merguez geproefd? Dat zijn van die lekkere gekruide worstjes uit de Noord Afrikaanse keuken. Ik koop ze meestal bij de Turk (of Marokkaanse supermarkt). Maar de Appie heeft ze ook. Om de couscous ook een Arabisch tintje te geven, heb ik lekkere abrikozen, granaatappel en verse munt toegevoegd. Op en top zomers! Geniet ervan!

couscous met merquez

Ingrediënten voor 4 personen
8 st. merguez
200 gr couscous
80 gr gedroogde abrikozen
2 geroosterde paprika’s
Handje pecannoten
Handje munt
Handje peterselie
Sap van een halve citroen
1 granaatappel
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Stop de couscous in een schaal. Giet hier kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek de schaal af met een bord en zet het apart.

Bak de merguez in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin.

Hak de pecannoten grof en snij de abrikozen in blokjes.

Snij de paprika’s in stukjes en hak de kruiden grof.

Na 10 minuten is de couscous klaar. Roer het los met een vork.

Breng het op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.

Voeg de paprika, de pecannoten, de abrikozen en de gehakte groene kruiden toe.

Pel de granaatappel en verdeel de pitjes over de couscous. Maak het af met een lekkere drizzle olijfolie.

Serveer de couscous met de merguez.

PS heb je wat couscous over? Neem het dan de volgende dag mee in je lunchtrommel. Ook koud is het superlekker.
couscous met merquez

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Ph by Goudse Fotografie – Danielle Verkuijl

Hotspot: Café Colette Haarlem
Gepofte aubergine met yoghurt en granaatappel
Bewaar
6 Comments
  • Sandra

    27 augustus 2015 at 21:48 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt… En overheerlijk!!! En ook nog eens heel snel klaar! Kindjes vonden het ook heerlijk dus dat gaat volgende week een keer mee in het lunchtrommeltje 🙂

  • Bas

    21 augustus 2015 at 11:05 Beantwoorden

    Nee, het je kookboek nog niet. Maar dat ie er gaat komen is wel zeker! Ben benieuwd naar dit recept; voor komende week staat hij in de planning!

  • Sincerely Lara

    19 augustus 2015 at 13:47 Beantwoorden

    Ik heb toevallig bijna exact hetzelfde gegeten gisteravond! Munt vind ik altijd een heerlijke toevoeging aan een gerecht.

  • Margot

    19 augustus 2015 at 09:02 Beantwoorden

    Die worstjes heb ik nog nooit gegeten, maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

  • Franciska

    19 augustus 2015 at 08:57 Beantwoorden

    Niet alleen heb ik je kookboek al, dit recept heb ik ook al eens gemaakt. Was lekker.

Plaats een reactie