Video: Chocolat Chip Pannenkoekjes

You know I love pancakes! En deze mét chocoladestukjes zijn helemaal te gek. Het geheime ingrediënt is Hüttenkäse, ja echt waar! Dat maakt de pannenkoekjes zo fluffy en dik. Superlekker! De donkere chocoladestukjes maken het helemaal af. Ze zijn in een handomdraai gemaakt, kijk zelf maar.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

chocolat chip pannenkoekjes

Ingrediënten voor 8 st.
200 gr Hüttenkäse
50 gr boekweitmeel
2 eieren
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade stukjes
Snuf zout
Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het
Roer de eieren los met de Hüttenkäse. Je kunt het eventueel glad pureren met een staafmixer maar dit hoeft niet perse.

Voeg het boekweitmeel, een klein beetje zout en de bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar.

Voeg tenslotte de chocoladestukjes toe en meng dit door het beslag.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag over de pan.

Bak de pannenkoekjes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.

Garneer de chocolat chip pannenkoekjes eventueel met wat verse aardbeien, poedersuiker of maple syrup.

chocolat chip pannenkoekjes chocolat chip pannenkoekjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

My life in pictures Augustus #1
Bestel nu de Uit Pauline's Keuken FoodWeLove box
7 Comments
  • Roxanne

    8 augustus 2015 at 09:57 Beantwoorden

    Ik heb ze net gemaakt met bosbessen in plaats van chocolate chips, ook een aanrader!

  • Jantina

    3 augustus 2015 at 09:08 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nDenk je dat het boekweitmeel ook te vervangen is door amandelmeel?

  • Greet

    1 augustus 2015 at 08:45 Beantwoorden

    Ze waren heel lekker, Pauline! In België vind je het enkel onder de naam cottage cheese. Heb er chocopasta op gedaan ipv chocoladestukjes, ook een aanrader! ?

  • Bas

    29 juli 2015 at 10:06 Beantwoorden

    Vrijdag ga ik onze gasten als toetje voorzien van deze pannenkoekjes! Ben benieuwd!

  • Ageeth Mooij

    27 juli 2015 at 09:37 Beantwoorden

    Ik maak onze Amerikaanse pannenkoekjes altijd met Hüttenkäse naar een recept van Ramon Beuk.\r\nEn die zijn toch lekker!

  • Getvices

    27 juli 2015 at 08:59 Beantwoorden

    Wat een goed idee. Het is inderdaad lekker om hüttenkäse in pannenkoekjes te doen, dan worden ze zo lekker smeuïg!

  • Margot

    27 juli 2015 at 08:05 Beantwoorden

    Dat ziet er wel erg lekker uit! En grappig dat er Hüttenkäse inzit.

Plaats een reactie