griekse burger

BBQ is on: Griekse burger van lamsgehakt

Ik hou enorm van een lekkere burger op zijn tijd, helemaal van de BBQ. Dat gezegd hebbende, ik heb nog 3 verschillende hamburger recepten klaar staan die ik nog met jullie moet delen. Vandaag trap ik af met een Griekse burger van lamsgehakt. Ik vind dat persoonlijk heerlijk, maar je kunt uiteraard ook gewoon rund gebruiken. De toppings maken het vooral lekker Grieks. Een sausje op basis van Griekse yoghurt, met rode ui, tomaat en komkommer. Altijd goed!

Ik heb zelf een hamburgerpers, die kocht ik vorig jaar bij AH. Hierdoor pers je de burgers perfect in vorm. Het kan ook gewoon met je handen, maar dan zijn ze wat robuuster qua uiterlijk. En nu het eindelijk zomer is, kun je de deze burgers uiteraard ook op de bbq bereiden. En terwijl ik dit schrijf denk ik ineens weer aan mijn burgerparty van vorig jaar. Dat was fun. Moet ik maar snel weer eens doen.

my life in pictures

Ingrediënten voor 4 Griekse burgers
500 gr lamsgehakt
1 teentje knoflook
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 klein ei
Handje paneermeel
Zout

Toppings
1 kropje little gem
1 grote tomaat
1 rode ui
1 avocado
Paar plakjes komkommer

Voor de saus
2 el mayonaise
4 el Griekse yoghurt
1 teen knoflook (geperst)
Handje bieslook en peterselie

+ 4 harde bolletjes

Zo maak je het
Je begint met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de paprikapoeder, de komijn, de oregano en flink wat zeezout. Pers de teen knoflook uit boven het gehakt. Voeg een eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze plat tot mooie gelijke burgers. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze even opstijven in de koelkast.

Was de little gem en trek de blaadjes los, leg dit apart. Snij de vleestomaat in dunne plakken. Snij de avocado in reepjes.

Snij de ui in ringen en snij wat plakjes komkommer.

Maak alvast de saus door de Griekse yoghurt, de mayonaise van Hellmann’s en de geperste knoflook door elkaar te mengen. Hak de peterselie en bieslook fijn en roer dit door de saus.

Rooster de burgers in ongeveer 5 – 6 minuten goudbruin op de barbecue.

Nu gaan we de burgers bouwen. Snij de hamburgerbroodjes doormidden. Begin met 2 blaadjes sla. Leg daarop 2 of 3 plakjes avocado en 1 of 2 plakjes tomaat. Leg de burger erop en garneer de Griekse burger met een paar plakjes komkommer, de saus en wat uienringen.

griekse burger

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Bestel nu de Uit Pauline's Keuken FoodWeLove box
Fresh & Easy: BLT pastasalade
Bewaar
5 Comments
  • Herman de wit

    30 juli 2015 at 12:42 Beantwoorden

    Ik zou toch een keer overgaan naar een keramische bbq de resultaten daarop zijn vele malen beter!! Omdat je daar de temperatuur zo makkelijk kan beheersen en je er ook mee kan roken!!!

  • Leonie

    30 juli 2015 at 09:40 Beantwoorden

    wat een tophamburger! Die ga ik zeker introduceren bij de mannen hier. Ziet er super lekker uit. \n\nLeonie\n

  • Margot

    30 juli 2015 at 09:27 Beantwoorden

    Dit lijkt me een heerlijke hamburger, zeker met al die toppings erbij!

  • Getvices

    30 juli 2015 at 09:05 Beantwoorden

    Wat handig, een hamburgerpers! Toch maar eens aanschaffen om de perfecte burger te maken 😉

    • Pauline

      30 juli 2015 at 14:30 Beantwoorden

      Superhandig. En ik zag ze nu zelfs voor een paar euro bij de Xenos en Action liggen 🙂

Plaats een reactie