gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika met tonijn

Wat een woord, puntpaprika!  Deze langwerpige paprika’s zijn heerlijk zoet van smaak en perfect om te vullen. Eigenlijk kun je er van alles in doen; verschillende soorten kaas, quinoa, gehakt, ik noem maar wat. Ik vulde ze deze keer met tonijn, lekker! De laatste tijd kook ik anders valt mij op, meerdere kleine gerechtjes in plaats van één groot hoofdgerecht. Zo ook deze keer, ik maakte auberginerolletjes met ricotta, dat recept krijgen jullie nog van mij, een salade met peer en deze gevulde puntpaprika. Ik zet dan alles tegelijk op tafel en dan kun je pakken waar je zin in hebt. Ik hou ervan!

Ik denk dat het ook een beetje door de zomer komt. Dan eet ik toch een stuk lichter. Ik moet er wel bij zeggen dat deze manier van koken wel veel tijd kost. Ik kan mij zo voorstellen dat je daar na een dag werken geen zin in hebt. Het goede nieuws is dat deze paprika’s uit de oven, in no time klaar zijn. En als je er een salade en wat zoete aardappel bij eet, heb je heel snel een lekker maaltje op tafel. Ik ga dan uit van anderhalve paprika per persoon, dat is voldoende met een bijgerecht erbij.

gevulde puntpaprika

Ingrediënten voor 4 personen
3 grote puntpaprika’s
1 rode ui
2 blikjes tonijn
60 gr feta
Handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de puntpaprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten.

Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een kommetje.

Pel en snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Voeg dit bij de tonijn en hussel door elkaar.

Breng de tonijnvulling op smaak met wat peper en zout.

Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tonijnvulling erover.

gevulde puntpaprika

Rooster de gevulde puntpaprika in ongeveer 20 – 25 minuten zacht in de oven.

Garneer voor het serveren met nog wat verse peterselie.

gevulde puntpaprika

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Pre Order mijn FoodWeLove Box
My life in pictures Juli #1
Bewaar
15 Comments
  • Annika

    13 januari 2016 at 19:36 Beantwoorden

    Erg lekker en makkelijk! Zoek nog wel naar een klein bijgerecht. Heb je tips?

    • Annika

      14 januari 2016 at 09:08 Beantwoorden

      Je zou er wat zoete aardappel en een salade bij kunnen maken. Of aardappeltjes uit de oven. Op het blog staat een categorie met allemaal Bijgerechten. Misschien vind je daar iets tussen!

  • Danique

    29 september 2015 at 18:19 Beantwoorden

    Net gegeten. Was heerlijk. Heb er zelf nog champignons bijgelegd in de oven. Geserveerd met tomaten en ijsbergsla. Lekker en gezond.

  • Margreet Prins

    9 augustus 2015 at 14:50 Beantwoorden

    Erg lekker! Ik heb naast bliktonijn ook een zakje tonijn met zongedroogde tomaatjes erdoor gedaan. Lekker lunchhapje met een glas rosé ?.

  • Maureen

    16 juli 2015 at 01:27 Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker, ziet er ook goed uit. Tonijn op olie of op water?

  • Anne

    12 juli 2015 at 18:43 Beantwoorden

    We hebben deze vanavond gegeten. Echt een aanrader! Heb er zelf nog wat geraspte kaas overheen gestrooid 🙂

  • Ger

    7 juli 2015 at 19:28 Beantwoorden

    Dit wordt smullen! Echt zo’n Pauline recept; eenvoudig te maken, niet teveel ingrediënten en het valt bij iedereen in de smaak. Thanks

    • Pauline

      7 juli 2015 at 21:40 Beantwoorden

      wat leuk om te horen! Thanks!

    • Chantal

      9 juli 2015 at 23:17 Beantwoorden

      Kan deze ook de bbq? Ziet er heerlijk uit!

  • Melissa

    7 juli 2015 at 16:51 Beantwoorden

    Ohh ik krijg er gelijk trek van! Ziet er heerlijk uit.

  • Karlijn

    7 juli 2015 at 16:07 Beantwoorden

    Lijkt me heel lekker! Ik vul ze ook vaak met geitenkaas, of met de pikante hummus van AH. Ook echt een heeele grote aanrader!

  • Anne-Ruth Dekker

    7 juli 2015 at 08:45 Beantwoorden

    Ik hou dus niet van paprika, terwijl dit me echt heerlijk lijkt!

  • Getvices

    7 juli 2015 at 07:59 Beantwoorden

    Dit ziet er heerlijk uit! Een lekker zomers gerechtje!

  • Margot

    7 juli 2015 at 07:41 Beantwoorden

    Deze paprika’s vul ik meestal met geitenkaas, maar dit ziet er ook wel erg goed uit!

Plaats een reactie