turkse gehaktspies

Fresh & Easy: Turkse gehaktspies

Deze Turkse gehaktspies kun je ook heel goed op de BBQ bereiden, is weer eens wat anders dan een shaslick. Ik kook eigenlijk vrij weinig Turkse recepten en dat is best wel zonde, want deze keuken heeft heel wat te bieden. Jaren, maar dan ook echt jaren geleden (dit klinkt alsof ik 300 ben), ging ik naar Turkije. Dat was mijn eerste vakantie alleen in het buitenland. Met een vriendin. Ik was toen best wel wereldvreemd, want opgegroeid in een dorp met 500 inwoners, dus niets gewend. Dus ik vond het eten daar maar niets. Ook omdat ik er behoorlijk ziek van ben geworden, maar ook iets met wat de boer niet kent. De rest van de week at ik bij Mc Do.. (sssst)

Dat is nu natuurlijk wel anders. Ik probeer juist gerechten uit die ik niet ken en ik wil altijd alles proeven. Deze gehaktspies is behoorlijk veilig, echt dit lust iedereen. Zelfs een 18 jarig meisje uit een dorp dat voor het eerst in Turkije is. En als je het niet aandurft kan je het lamsgehakt eventueel vervangen door rundergehakt. Erbij serveerde ik couscous met lente ui, erwten en verse munt. Hier vind je een vergelijkbaar recept. Lekker makkelijk! De muntyoghurt maakt het lekker fris.

turkse gehaktspies

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr lamsgehakt
1 ei
0,5 rode peper
2 teentjes knoflook
Handje paneermeel
1 tl komijn
1 tl oregano
Snuf kaneel
Zeezout

Muntyoghurt
4 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
2 takjes munt
Zeezout

Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom. Hak de rode peper (zonder de zaadjes) en de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt. Voeg een eitje toe en een handje paneermeel. Breng het gehakt op smaak met de komijn, de oregano een snuf kaneel en zout naar wens. Meng goed doorelkaar. Is het mengsel nog te nat?, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Neem een satéprikker en verdeel wat van het gehakt om de prikker. Druk het stevig aan. Het beste kun je je handen iets nat maken van tevoren. Zorg dat de gehaktspies gelijkmatig is van dikte. Laat de gehaktspiesen even opstijven in de koelkast.

Maak in de tussentijd de muntyoghurt. Hak de knoflook en de muntblaadjes fijn. Meng dit met 4 el Griekse (of Turkse) yoghurt. Breng de yoghurt op smaak met wat zeezout.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktspiesen rondom aan en gaar. Je kunt ze dus ook op de barbecue leggen.

Serveer de Turkse gehaktspies met de muntyoghurt en wat couscous.

turkse gehaktspies

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Hotspot: Buitenplaats Plantage in Vogelenzang
Pre Order mijn FoodWeLove Box
Bewaar
8 Comments
  • Bonsje Kraaij-van den Berg

    21 maart 2016 at 17:04 Beantwoorden

    Wat lekker weer! Ik vind jou blogs zo leuk 🙂 ik volg je met heel veel plezier!

  • Kylie

    9 juli 2015 at 17:26 Beantwoorden

    Lekker! Ik woon zelf nu 3 jaar in Turkije en begin de Turkse keuken steeds meer onder de knie te krijgen….al kan ik tegen mijn schoonmoeder waarschijnlijk nooit op!

  • Nicole

    9 juli 2015 at 15:52 Beantwoorden

    Dit ziet er heel lekker uit. Ik ga ze eens uitproberen.

  • Getvices

    8 juli 2015 at 08:50 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ook lekker fris met de muntyoghurt inderdaad. Snel uitproberen!

  • Margot

    8 juli 2015 at 08:32 Beantwoorden

    Hihi, mooie inleiding! En het ziet e inderdaad goed uit!

  • gerhilde maakt

    8 juli 2015 at 07:09 Beantwoorden

    Grappig dat mensen zo hard kunnen veranderen. Ziet er lekker uit!

Plaats een reactie