rijstwafel beleggen

Rijstwafel inspiratie

Sponsored. Ik heb ze altijd wel in huis. En dan heb ik het over rijstwafels. Ideaal voor de lunch, als tussendoortje, voor onderweg of gewoon zo uit de hand. Ze zijn lekker licht en je kunt er alles op smeren wat je maar lekker vindt. Meestal beleg ik mijn rijstwafel met roomboter en kaas, of een dikke lik pindakaas. Maar je kunt het zo fancy maken als je zelf wilt.

Zonnatura heeft een uitgebreid assortiment aan rijstwafels, de gewone normale, maar ook wafels met kruiden zoals rozemarijn en zeezout (perfect voor bij de borrel), zoete wafels met chocola en kokos, of yoghurttopping, yum! Maar als je even wat anders wilt dan zijn er ook nog de boekweitwafels met lijnzaad of de speltwafels met quinoa en gierst. Kortom in de bodem kan je al volop variëren maar in de toppings ook.

Zo kun je al heel snel iets lekkers maken. Bijvoorbeeld met de nieuwe groentespreads.  Ik proefde de tomatenspread en de paprikaspread, maar er is er ook nog eentje met spinazie. Het smaakt een beetje tapenade-achtig. Heerlijk voor bij de borrel.

rijstwafel beleggen

 

rijstwafel beleggen

Inspiratie
Ik geef je alvast wat inspiratie.  Zo maakte ik hartige wafels met de groentespread in combinatie met kaas en eentje met zalm en avocado. Ook probeerde ik een zoete variatie uit met aardbeien en honing, net een klein gebakje. Zo zie je maar dat een rijstwafel verre van saai is en dat je voor ieder moment van de dag wel een lekker wafeltje kunt smeren.

Van links naar rechts en met de klok mee

  • Pindakaas, banaan, wat gehakte pure chocolade en wat fijn gehakte hazelnoten
  • Groentespread tomaat, Parmezaan, Zongedroogde tomaatjes en basilicum
  • Roomkaas, avocado en een plakje gerookte zalm, gegarneerd met bieslook
  • Groentespread paprika, wat reepjes geroosterde paprika en geitenkaas
  • Ricotta, aardbeien, honing en wat fijn gehakte amandeltjes

rijstwafel beleggen

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie ideetjes!

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in