plaatcake met perzik

Plaatcake met perzik en Hüttenkäse

Sponsored. Wat ontzettend leuk dat jullie allemaal op mijn Hüttenkäse insiders oproep hebben gereageerd. Dank je wel daarvoor. Inmiddels is de insidersclub bekend en heeft iedereen een mailtje en een pakket ontvangen. Ik kreeg de uitdaging om een recept te maken met Hüttenkäse, zelfrijzend bakmeel en vanille. En wat kun je met deze ingrediënten dan beter maken dan taart? Ik maakte een plaatcake met perzik, lekker zomers en ideaal om uit te delen bij een tuinfeestje of barbecue.
huttenkase recept

De perziken zijn nu volop in het seizoen, dus die mag je niet laten liggen. Ik nam witte perziken mee, zo lekker, maar je kunt ook voor ander fruit kiezen zoals bessen, stukjes mango of ananas. Ik had de vanille natuurlijk in de taart kunnen verwerken, maar om het extra lekker te maken, gebruikte ik die apart in de vanilleroom. De Hüttenkäse geeft een lekkere frisse smaak aan de taart en dat is heerlijk in combinatie met het zoete fruit. Ik ben natuurlijk reuze benieuwd wat mijn insiders allemaal gaan maken. Ben je ook dol op Hüttenkäse? Nog meer inspiratie voor #lekkerlicht recepten met Hüttenkäse vind je hier.

plaatcake met perzik

Ingrediënten voor 1 plaatcake (12 personen)
200 gr Hüttenkäse
3 perziken
250 ml slagroom
4 eieren
200 gr suiker + 1 el suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
60 ml zonnebloemolie
1 vanillestokje
Snuf zout

Materialen
Bakvorm 27 x 30 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop met een garde de eieren, de Hüttenkäse en de suiker door elkaar. Het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.

Voeg de olie bij het beslag en meng het even goed. Je kunt ook een andere neutrale olie, zoals kokosolie gebruiken.

Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het mengsel.

Bekleed een platte vorm met een vel bakpapier. De afmetingen maken niet zo heel veel uit. Hoe groter je vorm, hoe platter je cake. Giet het beslag in de vorm.

plaattaart met perzik

Was de perziken en snijd deze in partjes (uiteraard zonder de pit). Verdeel de partjes over de plaatcake.

Bak de cake in ongeveer 20 – 25 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Laat de cake iets afkoelen in de vorm en snijd hem dan in stukken.

Klop in de tussentijd de slagroom met een el suiker en het merg uit het vanillestokje luchtig.

Serveer de perzikentaart met de vanilleroom.

Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

plaattaart met perzik plaatcake met perzik

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

My life in pictures Juni #2
Kidsproof: Bloemkool nuggets
Bewaar
19 Comments
  • M

    23 september 2015 at 10:57 Beantwoorden

    Misschien smaakt het ook wel lekker met perzik uit blik? Alleen dan na het bakken erop doen of ook meebakken?

  • Anita

    18 september 2015 at 11:48 Beantwoorden

    Zou het ook met peren en wat kaneel kunnen #dtv #perenoverschot………????

  • Anne peters

    17 september 2015 at 21:50 Beantwoorden

    Halloo, ziet er heerlijk uit!\r\nWeet je ongeveer hoeveel kcal er in een stukje zitten?

  • Karima

    28 juni 2015 at 18:29 Beantwoorden

    Keer op keer kom ik terecht op jouw blog voor overheerlijke gezonde recepten.\r\nYou doing a good job,

  • Miranda

    27 juni 2015 at 09:24 Beantwoorden

    Janneke, je kan geraffineerde suiker vervangen 1 op 1 voor palm suiker of kokosbloessemsuiker( veel gezonder) of een beetje honing of steviadruppels

  • Anne-Marie

    22 juni 2015 at 17:37 Beantwoorden

    Dat ziet er echt verrukkelijk en mooi uit! Leuk hoor om zo aan de slag te gaan met Hüttenkäse, Ik heb mijn receptje met de verplichtte ingrediënten al op Facebook staan, morgen ga ik lekker aan de slag met een creatieve vrije oefening 🙂

  • Tamara

    22 juni 2015 at 10:55 Beantwoorden

    Ziet er heel lekker uit!

  • Reny

    22 juni 2015 at 10:47 Beantwoorden

    Wat een leuk idee om de Huttenkase door het beslag te mengen, ga ik zeker eens proberen. Enne, taart met perziken is altijd een goed idee 😉

  • Janneke

    22 juni 2015 at 10:38 Beantwoorden

    Kun je de suiker ook vervangen, voor iets anders?

  • Margot

    22 juni 2015 at 10:24 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit en lekker makkelijk ook.

  • Ellen

    22 juni 2015 at 09:39 Beantwoorden

    Lekker! Ik zou dit wel met nectarines doen, want ik hou niet zo van het zachte velletje van de perzik :p

  • HuttenKaseAddict010

    22 juni 2015 at 09:33 Beantwoorden

    Ik ben zo ontzettend fan van HuttenKase. Ik eet het elke dag bij mijn ontbijt, lunch en diner. Ik smeer het echt overal op!

  • Getvices

    22 juni 2015 at 08:50 Beantwoorden

    Oh wat ziet dit er lekker uit!!

  • Bas

    22 juni 2015 at 08:16 Beantwoorden

    Perzik is ook zo lekker! En in combinatie met Huttekase smaakte het vast verrukkelijk! Ziet er mooi uit!

  • Emma

    22 juni 2015 at 07:23 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept Pauline!

Plaats een reactie