pannenkoeken-spiezen-4

Kidsproof: Pannenkoek spiralen

Yes het is weer zondag en dus heb ik weer een fijn kidsproof receptje voor jullie. Deze keer een gezonde traktatie in de vorm van pannenkoek spiralen. Geloof mij daar ga je punten mee scoren. Gezond? Jazeker! Het zijn pannenkoeken van boekweitmeel en het enige wat daar aan toegevoegd is, is een lepel jam van Zonnatura.  Jam dat officieel geen jam mag heten omdat het niet voor 50% uit suikers bestaat. Wisten jullie dat wel? Gek landje zijn wij toch zo af en toe.

Deze jam is gezoet met agavesiroop en bevat verder gewoon heel veel fruit. Geen gekke ingrediënten dus. Precies wat je verwacht als je een potje jam, eh fruitspread, openmaakt. Het bevat dus ook geen conserveringsmiddelen, dus moet je wel even opletten met het aflikken van je lepel. Want alleen dan blijft de fruitspread extra lang goed. Je kunt uiteraard ook een andere jam gebruiken of Nutella (is alleen iets minder gezond) En verder is het heel simpel. Pannenkoekje insmeren met de jam, oprollen en op een stokje rijgen. Binnen een handomdraai heb jij een super leuke en lekkere traktatie gemaakt. Easy Peasy dus!

pannenkoek spiralen

Ingrediënten voor 8 st.
200 gr. boekweitmeel
3 eieren
600 ml melk
8 lepeltjes jam
8 aardbeien
Snuf zout
Olie om in te bakken

Materialen
8 satéprikkers

Zo maak je het
Meng het boekweitmeel met een snuf zout.

Voeg de eieren één voor één toe en klop er met een garde een kleverige bal van.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes. Het moet een beslag worden dat als een lint van je garde loopt, is het nog te dik, voeg dan wat extra melk toe.

Laat een koekenpan goed heet worden. Vaak mislukt de eerste pannenkoek, omdat de pan dan nog niet heet genoeg is.

Verhit een klontje boter of scheutje olie in de pan.

Verdeel een lepel beslag over pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is.

Als de bovenkant droog is en er kleine luchtbelletjes ontstaan kan je de pannenkoek omkeren. Doe dit met een spatel.

Bak de boekweitpannenkoeken op een middelhoog vuur aan weerszijden licht bruin.

Laat ze afkoelen.

Smeer een pannenkoek in met een lepel jam. Ik nam kersensmaak, maar je kunt ook een andere smaak gebruiken.

Rol de boekweitpannenkoek op en snij hem in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed.

Rijg de pannekoekstukjes op de prikker. Maak het af met een aardbei.

Serveer de pannenkoek spiralen meteen, of bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je kunt ze eventueel een nachtje bewaren, mits je de traktatie goed afdekt met huishoudfolie.

pannenkoek spiralen

pannenkoek spiralen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

My life in pictures Juni #1
Word bloginsider!
Bewaar
11 Comments
  • Ramona

    20 juli 2015 at 12:50 Beantwoorden

    Zo, ik heb ze nu ook gemaakt :-)\r\n\r\nDe kids vonden ze lekker. Ik heb 25 gram vervangen door kokosmeel en ik heb er wel nog twee eetlepels honing doorheen gedaan. Ik persoonlijk vind boekweit een overheersende smaak hebben, een waar niet iedereen van houdt ;-)\r\n\r\noverigens, ook leuk om jou wederom tegen te komen in een bonnenboekje van AH over je “ezelsoren” 😀

  • Zouli

    7 juni 2015 at 16:53 Beantwoorden

    hoe kan het dat Brenda kookt ook dit recept hft geplaatst??!!

  • Bas

    7 juni 2015 at 10:53 Beantwoorden

    Wat een leuke traktaties! Wel grappig dat jij en Brenda een ongeveer dezelfde post uploaden vandaag! Zien er erg leuk uit!

  • Joyce

    7 juni 2015 at 09:36 Beantwoorden

    Oh, dit ziet er zo leuk uit!

  • Corien

    7 juni 2015 at 09:09 Beantwoorden

    Je hebt echt hele originele ideeen, Pauline. En sinds ik gelezen heb dat je uit Groningen komt (ik ook) ben ik helemaal fan! ga zo door!

  • Margot

    7 juni 2015 at 09:04 Beantwoorden

    Wat ziet dat er leuk en feestelijk uit!

  • Ramona

    7 juni 2015 at 08:28 Beantwoorden

    Goedemorgen deze zonnige morgen Pauline!\r\n\r\nWat een leuke en bovenal eenvoudige variant op “gewoon” pannenkoeken eten! \r\n\r\nDat ik zelf nog niet op dit idee was gekomen ;-)\r\n\r\nWellicht nog een mogenlijkheid om kleine stukjes aardbeien door het beslag te verwerken? \r\n\r\nBedankt voor het delen, deze variant ga ik zeer zeker een keer maken! :-D\r\n\r\nHave a Nice dag!\r\n\r\nPs: leuk artikel van jouw in het tijdschrift ‘Gezond eten’ 😀

  • Fiona

    7 juni 2015 at 07:56 Beantwoorden

    Vandaag jarig ?\r\n\r\nGister toevallig boekweitmeel bij de molen gehaald. Voor de kids ga ik dit maken, ze zullen je dankbaar zijn!

Plaats een reactie