bloemkool nuggets

Bloemkool nuggets

Lekker je kind foppen met deze bloemkool nuggets uit de oven. Ze zijn super lekker en zitten bomvol groente, bloemkool in dit geval. Ideaal! Bloemkool is van zichzelf zo naturel van smaak dat je het eigenlijk overal voor kunt gebruiken. Ik heb al heel wat geëxperimenteerd met deze Hollandse groente in de vorm van stamppot, rijst en ook heuse een pizza. Die echt niet kan tippen aan de real thing, maar toch een goede optie is om een keer mee te variëren.

In deze bloemkool nuggets zit dus vooral bloemkool. Om het sticky te maken voegde ik eieren toe en kaas. Als smaakmakers wat verse kruiden uit eigen tuin en wat panko om het iets minder nat te maken. Tijdens het maken denk je: komt dit in hemelsnaam goed? Maar trust me het komt echt goed. De kaas gaat smelten in de oven en hierdoor plakt alles lekker aan elkaar. Met als resultaat crispy bloemkoolkoekjes. Zo uit het handje of eventueel met wat ketchup. Klinkt gek, maar is superlekker! En 100% kidsproof natuurlijk.

Ingrediënten voor 20 st.
350 gr bloemkool
2 eieren
100 gr geraspte belegen kaas
2 handjes panko (= broodkruim)
1 teen knoflook
Handje perterselie
Handje bieslook
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de bloemkool in grove roosjes en was deze. Laat ze goed uitlekken.

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Je kunt het ook heel fijn hakken met een mes, mocht je geen foodprocessor hebben.

Hak de knoflook en de groene kruiden fijn en voeg dit bij de bloemkool. Breng het op smaak met peper en zout.

Voeg de geraspte kaas, de eieren en 2 handjes panko toe en meng het goed door elkaar. Het mengsel moet plakkerig aanvoelen. Is het te nat, voeg dan wat extra panko toe.

Vorm met natte handen kleine koekjes van de bloemkool. Knijp ze iets uit en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Het voelt misschien wat kruimelig aan, maar dat komt goed in de oven.

Bak de bloemkool nuggets in 10 minuten af in de oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Serveer de nuggets eventueel met ketchup.

bloemkool nuggets

Mocht je het glutenvrij willen dan kun je de panko vervangen door boekweitmeel of quinoavlokken. In dat geval is dit recept ook Voedselzandloper proof.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (85 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Bloemkool Gezonde recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in