chocolade avocado ijs

Chocolade avocado ijs

Verantwoord ijs. Dat klinkt als to good to be true. Is het niet. Dit chocolade avocado ijs is er zo eentje. De avocado maakt het ijsje super romig en de zoetheid komt grotendeels door de banaan die erin gaat. Om het nog wat zoeter te maken voegen we agavesiroop toe, maar in principe hoeft dit niet.  Geen zin in ijs, maar wel in deze combinatie? Probeer dan eens ons recept voor chocolade avocado mousse. 

Zoku ijsmaker

Het is wederom een makkelijk receptje, gemaakt in mijn ZOKU. (nee ik krijg hier niet voor betaald). Heb je geen ZOKU dan kun je ook gewone invries vormpjes gebruiken. Duurt alleen wat langer, dus daar heb je iets meer geduld voor nodig.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 rijpe banaan
  • 0,5 avocado
  • 1,5 el cacao
  • 2 el agavesiroop
  • 250 ml plantaardige melk

Materialen

  • Zoku ijsmaker of
  • IJsvormpjes

Zo maak je het

  1. Zorg dat je ZOKU minimaal 12 uur van tevoren ingevroren is.

  2. Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Het moet goed schenkbaar zijn.

  3. Vul je ZOKU tot net iets onder het vulstreepje met het chocolademengsel.  Steek het stokje erin en laat het ijsje in 8 minuten hard worden. Haal het ijsje met behulp van de draaidop uit de ZOKU.

    Serveer de chocolade popsicle meteen of bewaar de ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.

    Heb je geen ZOKU dan kun je deze ijsjes ook gewoon op de traditionele manier, met behulp van vormpjes maken. Laat ze dan een nachtje in de vriezer staan.

chocolade avocado ijs

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

IJs Kinderrecepten Avocado Chocolade Gezonde recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in