popsicle van avocado

Video Chocolade avocado popsicle

In de vorige video liet ik het al weten, Juni is ijsjesmaand op Uit Pauline’s Keuken. Vandaag deel ik een heel verantwoorde popsicle met jullie, namelijke een chocolade ijsje op basis van avocado. Yum! De avocado maakt het ijsje super romig en de zoetheid komt grotendeels door de banaan die erin gaat. Om het nog wat zoeter te maken voeg ik nog wat extra agavesiroop toe, maar in principe hoeft dit niet. Ik heb nu gewone melk gebruikt, maar dit kun je eventueel vervangen door een plantaardige variatie zoals amandelmelk of kokosmelk.

Het is wederom een makkelijk receptje, gemaakt in mijn ZOKU. (nee ik krijg hier niet voor betaald). Heb je geen ZOKU dan kun je ook gewone invries vormpjes gebruiken. Duurt alleen wat langer, dus daar heb je iets meer geduld voor nodig.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

chocolade popsicle
Ingrediënten voor 6 ijsjes
1 banaan
Halve avocado
1,5 el cacao
2 el agavesiroop
250 ml (plantaardige) melk

Materialen
ZOKU popsicle maker of
IJsvormpjes

Zo maak je het
Zorg dat je ZOKU minimaal 12 uur van tevoren ingevroren is.

Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Het moet goed schenkbaar zijn.

Vul je ZOKU tot net iets onder het vulstreepje met het chocolademengsel.  Steek het stokje erin en laat het ijsje in 8 minuten hard worden.

Haal het ijsje met behulp van de draaidop uit de ZOKU.

Serveer de chocolade popsicle meteen of bewaar de ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.

popsicle van avocado

Heb je geen ZOKU dan kun je deze ijsjes ook gewoon op de traditionele manier, met behulp van vormpjes maken. Laat ze dan een nachtje in de vriezer staan.

I had a Taste of Amsterdam 2015
Haantje met gewokte asperges van Joris
Bewaar
11 Comments
  • Antonet

    13 juni 2015 at 20:56 Beantwoorden

    hoe zorg je dan op de traditionele manier voor zo’n chocoladelaagje?

    • Pauline

      14 juni 2015 at 14:16 Beantwoorden

      Even dippen in de gesmolten chocolade, in een volgende video komt dit nog aan bod 🙂

      • Antonet

        16 juni 2015 at 12:44 Beantwoorden

        Ah tof! Dan ga ik hem ook een keer maken 🙂

  • Anne-Marie

    13 juni 2015 at 19:41 Beantwoorden

    Heb ook een Zoku sinds kort en ben er super blij mee! Zo lekker ook vers fruit in te verwerken!

  • Bas

    13 juni 2015 at 15:30 Beantwoorden

    Weer een heerlijk ijsjesrecept! Avocado en chocolade zijn zo’n lekker combi! Dus hier ben ik heel erg blij mee! Leuk recept!

  • Denna

    13 juni 2015 at 14:31 Beantwoorden

    De zuko staat al zoooolang op mijn wishlist. Het ziet er echt heerlijk uit!

  • kookgek

    13 juni 2015 at 10:38 Beantwoorden

    Haha grappig dat je eerlijk hebt laten zien dat het ijsje niet zo makkelijk eruit krijgt, heb ik ook last van, uiteindelijk heb ik het terug gebracht en mijn geld terug gekregen

  • Margot

    13 juni 2015 at 08:32 Beantwoorden

    Wat een leuk gezond alternatief! Ik ben benieuwd naar de smaak.

  • Emily van Kampen

    13 juni 2015 at 08:05 Beantwoorden

    Dit klinkt misschien nog wel lekkerder dan een ijsje uit de winkel! Avocado en chocolade zijn zo’n fijne combinatie.

  • Annemieke

    13 juni 2015 at 07:39 Beantwoorden

    Recept ga ik zeker een keer maken, maar dan met invriesvormpjes. Ik heb niet zo’n ZOKU en met die vormpjes heb je wat om naar uit te kijken (en iets om je man en kindje mee te verrassen :-))

  • Annemieke

    13 juni 2015 at 07:38 Beantwoorden

    Hee! Die staafmixer van Ph*l**s heb ik ook! Een fijne, krachtige mixer. De hakselmolens (groot en klein) + de mixer (voor slagroom e.d.) met een beker met deksel zaten er ook bij en ik ben er nog steeds erg blij mee 🙂

Plaats een reactie