Aardbeien Meringuetaart

Yum, deze aardbeien meringuetaart maakte ik voor mijn birthday. Zo lekker! Voor mijn verjaardag denk ik al ruim van tevoren na over de taart. Want laten we wel wezen, dat is toch wel een heel belangrijk punt. Het probleem is dat ik nooit kan kiezen. Ik wilde iets maken met aardbeien, maar ik had ook wel zin in iets met yoghurt, of een taartje met marsepein, want dat is ook alweer zo lang geleden. Vaak komt het dan voor dat ik alle ingrediënten in huis haal, zodat ik nog alle kanten op kan. Op het allerlaatste moment beslis ik dan wat het gaat worden en het werd deze keer toch de meringuetaart.

Ik ben dol op het zoete van het meringueschuim, helemaal lekker in combinatie met iets fris. In mijn boek staat een recept met limoencurd, maar nu heb ik gekozen voor aardbeien. Ook lekker friszoet van smaak. Voor de vulling maakte ik nog een banketbakkersroom, deze moet je echt zelf maken, dat is zoveel lekkerder dan uit een pakje. En voor de bodem koos ik voor een simpel zanddeeg. Allemaal losse elementen die samen een superlekkere taart vormen. Smullen!

aardbeien meringuetaart 2

Ingrediënten voor 8 tot 10 personen
Bodem
200 gr bloem
125 gr roomboter
40 gr suiker
1 ei
Snuf zout

Vulling
1 x recept banketbakkersroom
250 gr aardbeien

Meringueschuim
135 gr suiker
35 gr water
3 eiwitten

Materialen
Taartvorm 24 cm
Suikerthermometer
Bakbonen
Gasbrander

aardbeien meringuetaart 2

Zo maak je het
Begin met het maken van het deeg voor de bodem. Snij de koude roomboter in kleine stukjes. Doe deze samen met de rest van de ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed er een soepel deeg van. Dit kan uiteraard ook met de hand. Pak het deeg in in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Maak in de tussentijd de banketbakkersroom volgens het recept. Gooi de eiwitten niet weg, want die kun je gebruiken voor je meringue. Laat de gele room verder opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een taartvorm (24 cm) in met wat boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Je gaat de bodem blind bakken. Bekleed de vorm met bakpapier en vul deze met (bak)bonen. (je kunt ook rijst of peulvruchten gebruiken) Bak de bodem in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin. Verwijder 10 minuten voor het einde de vulling zodat de taart mooi bruin wordt. Laat de bodem afkoelen.

Zodra de bodem helemaal afgekoeld is, vul je deze met de banketbakkersroom.

Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Verdeel de aardbeien met de snijkant naar boven over de gele room.

aardbeien meringuetaart 2

Tenslotte ga je de meringue maken. Verhit  de suiker met het water in een pannetje tot het 120 graden heeft bereikt. Je hebt hiervoor een thermometer nodig. Deze kun je o.a. bij IKEA kopen. Het moet de consistentie van een doorzichtige siroop hebben.

Klop in de tussentijd de eiwitten stijf in een schone en vetvrije kom (is belangrijk, maak hem evt schoon met citroensap). Voeg nu beetje bij beetje de suikersiroop toe. Blijf kloppen totdat er een dik en stevig schuim ontstaat.

Verdeel het schuim over de aardbeientaart. Brand het schuim met een gasbrandertje goudbruin.

Serveer de aardbeien meringuetaart meteen, of bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

aardbeien meringuetaart 2 aardbeien meringuetaart 2

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Taart recepten Aardbei Franse recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in