bananen bonbons

Kidsproof: Bananen bonbons

Oh deze bananen bonbons zijn me toch lekker! Dus ik waarschuw je alvast, ze zijn 100% kidsproof maar ook voor de volwassenen zeker niet mis. Sowieso vind ik alles met pindakaas lekker en helemaal als er dan ook nog chocolade omheen gaat. Banaan, pindakaas en chocola is een bewezen gouden combi. Delish!

Het is wel even een gepriegel en je moet er even de tijd voor nemen. Je moet de bonbons namelijk eerst invriezen. Maar het is een super leuk werkje en helemaal leuk om dit samen met je kiddo te doen. Lekker smeren en je vingers aflikken. En na afloop kun je ongegeneerd snoepen. En daar wordt iedereen blij van, jong of oud.

bananen bonbons

Ingrediënten voor 12 st.
3 bananen
200 gr pure chocolade
12 tl pindakaas
Handje pistachenootjes

Zo maak je het
Snij iedere banaan in 8 gelijke stukjes. (of ongeveer gelijk, het is geen hogere wiskunde) Uit iedere banaan haal je 4 bonbons.

Verdeel over de helft van de bananenstukjes een theelepeltje pindakaas. Steek er een prikkertje of een lolliestokje (die koop je bij taartdeco winkels) in en leg ze vervolgens in de vriezer zodat ze kunnen bevriezen. In principe hoeven ze niet diepgevroren te zijn. Dus na een uurtje of 2 kan je ze er wel uithalen.

Laat in de tussentijd ongeveer 120 gr chocolade smelten. Dit kun je au bain marie doen of in de magnetron.

Zodra de chocolade gesmolten is, zet je het vuur uit en vervang je het hete water door koud water, zodat de chocolade wat kan afkoelen. Voeg ook meteen de rest van de chocolade toe. Op deze manier koelt de gesmolten chocola ook verder af.

Pel de pistachenootjes en hak ze alvast fijn.

Leg een velletje bakpapier klaar. Hier kunnen de bonbons op uitharden.

bananen bonbons bananen bonbons

Nu ga je snel te werk. Haal een bananen bonbon uit de vriezer en dip hem in de gesmolten chocolade. Laat hem iets uitlekken en zet hem vervolgens op het bakpapier.

bananen bonbons

Garneer de bananen bonbons met de gehakte pistachenootjes en laat ze uitharden.

In plaats van nootjes kun je ook kokos gebruiken.

Na een half uurtje zijn de bonbons hard geworden en kan je ze lekker opeten.

bananen bonbons

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! ]

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Foodie in Valencia
Project Moestuin #2
Bewaar
12 Comments
  • Michelle

    26 augustus 2015 at 14:14 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, en ook erg leuk als traktatie op school! Ben net als Liset alleen wel benieuwd of ze een beetje goed en mooi blijven als je ze een dag van te voren maakt. Heeft iemand hier dat al eens geprobeerd?

  • Oeh lekker

  • Tamara

    31 mei 2015 at 16:02 Beantwoorden

    Hmm lekker!

  • Margot

    31 mei 2015 at 15:36 Beantwoorden

    Yumm! Wat een leuk idee!

  • Charlot

    31 mei 2015 at 15:07 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Waarom moeten ze eigenlijk eerst in de vriezer en kun je ze niet gewoon meteen in de chocolade dippen?

  • Lynn

    31 mei 2015 at 14:10 Beantwoorden

    Ik ben gek op pistachenootjes en banaan! Ben benieuwd hoe ze in combinatie zijn 🙂

  • paul hendrix

    31 mei 2015 at 10:54 Beantwoorden

    Pauline, als j van pindakaas houdt ben j t bijna aan jezelf verplicht om eens d “skippy”(crunchy )te proberen (blauw label grote letters, bij appie & jumbo). ZO veel lekkerder dan alles wat j al kent!

  • Corinne

    31 mei 2015 at 10:19 Beantwoorden

    Mmmm dat ziet er lekker uit. Binnenkort maar eens uitproberen.

  • Liset - Beautydagboek

    31 mei 2015 at 08:39 Beantwoorden

    Wat een leuk recept! Mijn dochter is bijna jarig en zit nu aan traktaties te denken. Ik vroeg me even af hoe lang het houdbaar is als je ze eenmaal gemaakt hebt en hoe je ze bewaard? Kan ik ze een dag van te voren maken en hou je ze dan goed in de koelkast? Ik kan me namelijk voorstellen dat de banaan wat ‘rijp’ en bruin gaat worden.

  • Joyce

    31 mei 2015 at 08:14 Beantwoorden

    Dit ziet er superlekker uit. Ik ben gek op de banaan-chocolade combo 😀

  • Kelly caresse

    31 mei 2015 at 07:11 Beantwoorden

    Hele goede tip voor een traktatie voor kinderen maar ook bijvoorbeeld op een babyshower of een feestje

Plaats een reactie