geitenkaasbuideltjes

Geitenkaasbuideltjes uit de oven

Yes weekend! Fijn he?, zo’n korte week. Om het weekend extra goed in te luiden, heb ik vandaag een lekker hapje voor bij de borrel. Deze geitenkaasbuideltjes met rode uiencompôte zijn echt hemels, tenminste als je van geitenkaas houdt. Ik ben er zelf dol op. Je kunt natuurlijk ook een ander soort kaas gebruiken zoals fetakaas, mozzarella of gewoon een lekkere belegen kaas. En qua topping kan je ook lekker variëren, ik heb nu langzaam gegaarde rode uien gebruikt, dat is zo lekker in combinatie met geitenkaas. Wil je het simpel houden, dan is een klein kneepje honing met wat tijm ook heerlijk. Of voeg wat gehakte pistachenootjes toe, ook een aanrader.

Het idee is heel simpel. Het is geitenkaas in filodeeg. Ik koop mijn filodeeg het liefste bij de Turk. Dat zijn grote niet ingevroren vellen. In de supermarkt vind je vaak filodeeg in het vriesvak. Het handige hieraan, is dat het kleine velletjes zijn, een perfect formaatje voor deze geitenkaaspakketjes. Het nadeel is dat dit filodeeg heel kwetsbaar is. Je moet er echt op letten dat het niet uitdroogt tijdens het ontdooien want dan breekt het heel snel. Gelukkig is daar zonnebloemolie to the rescue. Hiermee plak je alles weer lekker aan elkaar vast.

geitenkaasbuideltjes

Ingrediënten voor 12 st.
12 plakjes filodeeg (klein formaat)
200 gr mini rondjes geitenkaas (dat zijn er 12)
3 rode uien
2 tl bruine suiker
Scheutje rode wijnazijn
1 tl tijm
Peper en zout
Zonnebloemolie
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de rode uien in halve ringen. Bak ze langzaam aan in een scheutje olijfolie.

Voeg 2 tl bruine suiker en een scheutje rode wijnazijn toe en bak mee.

Laat de uien in 10 – 15 minuten helemaal zacht worden en breng ze op smaak met wat peper, zout en iets tijm.

Laat in de tussentijd het filodeeg ontdooien. Doe dit onder een natte theedoek, zodat het niet uitdroogt.

Snij de plakjes deeg doormidden en plak steeds 2 vellen op elkaar. Besprenkel het filodeeg met iets zonnebloemolie voordat je het tweede vel erop plakt.

Leg een rondje geitenkaas in het midden van een vel filodeeg.

Verdeel een lepeltje van de rode uiencompôte over de geitenkaas.

Bestrijk de randen van het filodeeg met zonnebloemolie.

geitenkaasbuideltjes

Vouw het pakketje nu als een buideltje naar binnen. Is het filodeeg te droog, maak het dan vochtig met wat extra zonnebloemolie. Dat helpt ook als het niet blijft plakken.

Leg de geitenkaasbuideltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de filodeegpakketjes in 15 – 20 minuten af op 200 graden.

geitenkaasbuideltjes

Video: Coffee Tag
Review: Koop een Koe
Bewaar
10 Comments
  • Lieke

    9 oktober 2015 at 10:14 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik heb ze ook wel eens gegeten met Machego kaas en dan wat honing met tijm erover! Ook een aanrader!

  • Dit maak ik ook wel eens. Echt verukkelijk!

  • Herman

    2 mei 2015 at 20:37 Beantwoorden

    Heb ze vandaag gemaakt met de geitenkaas is parmaham gewikkeld, daarbovenop walnoot en dan honing met tijm. Ook erg lekker

  • Sigrid

    2 mei 2015 at 12:08 Beantwoorden

    Zalig! Direct maken dit weekend ;-). En geitenkaas is gewoon super vind ik, dus de combi met de uiencompôte moet 2x super zijn…!

  • Xander

    2 mei 2015 at 10:20 Beantwoorden

    Lekker! Ga ik maken! Alleen dan wel met de geitenkaas van Bettine.\r\nIs qua smaak lekkerder en komt uit NL 🙂 Fijn weekend!

  • Anne Solveig

    1 mei 2015 at 20:51 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk!!

  • creasas

    1 mei 2015 at 14:46 Beantwoorden

    Het is ook heerlijk om de rode uien in balsamicoazijn te laten stoven in plaats van rode wijnazijn.

  • kelly van voorden

    1 mei 2015 at 09:25 Beantwoorden

    Dit lijkt me echt heerlijk!!! Inderdaad een super combinatie!

  • Margot

    1 mei 2015 at 08:52 Beantwoorden

    Ik hou wel van geitenkaas, dus dit lijkt me een heerlijk hapje!

Plaats een reactie