Fresh & Easy:: Foe Yong Hai

Ik zou nooit Foe yong hai bestellen bij de Chinees. Nu kom ik sowieso nooit bij de Chinees, maar dat terzijde. Maar zelf maken vind ik wel leuk. En ik maak Maurits er heel gelukkig mee. Maurits is namelijk dol op alles waar ei in zit. En in deze Foe yong hai, gaan er maar liefst 6. Dus je begrijpt ik heb weer een goede beurt gemaakt, bij mijn wederhelft.

Ikzelf daarentegen, ben helemaal niet zo gek op ei. Heel af en toe vind ik het wel lekker, maar over het algemeen word ik er niet heel gelukkig van. Ik word wel blij van de zoetzure saus die er overheen gaan. En die kan je ook heel gemakkelijk zelf maken. Zoals de naam zoet-zuur al zegt gaat er iets zoets in (gembersiroop, maar honing kan ook) en iets zuurs, in dit geval azijn. Het komt allemaal niet zo nauw, gewoon goed proeven en erbij gooien wat je zelf lekker vind. Datzelfde geldt eigenlijk voor de omelet, ik heb alle restjes die ik in de koelkast kon vinden erin gedaan. Maar het gaat dus ook heel goed met andere groentes zoals champignons, wortel of courgette. Zolang die eieren er maar in zitten, want anders is het geen Foe Yong Hai meer.

Hebben jullie mijn Valencia updates een beetje gevolgd op Instagram? Aanstaande maandag deel ik mijn foodie adventures met jullie. En ik zal ook nog even de 10 hotspots die je niet mag missen op een rijtje zetten. Want na 2 x Valencia heb ik de kersen op de taart inmiddels wel ontdekt.

foe yong hai

Ingrediënten voor 2 – 3 personen
Omelet
6 eieren
1 teentje knoflook
200 gr bimi
1 rode paprika
3 lente uitjes
Handje taugé
Peper en zout
Olijfolie

Zoetzure saus
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
1 el sojasaus
1,5 el gembersiroop
2 el witte azijn
Water
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Begin met het maken van de omelet.

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.

Was de bimi, de paprika en de lente uitjes en snijd ze in stukjes. Snijd het wel een beetje klein.

Voeg de groente bij de knoflook en bak dit kort mee.

Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit ook mee.

Kluts de eieren los met wat peper en zout in een kom en giet dit op de groente.

Bak de omelet nu in 5 tot 8 minuten aan weerszijden goudbruin. Hoe dikker hij is, hoe langer het duurt.

foe yong hai 1

Zoet Zure Saus
Voor de saus hak je de knoflook fijn en snipper je het uitje.

Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak.

Voeg nu de gembersiroop, de sojasaus, de azijn en een scheutje water toe.

Breng het al roerend aan de kook.

Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout.

Is de saus nog te dik, voeg dan wat extra water toe.

Serveer de Foe yong hai met de zoetzure saus en eventueel wat rijst.

foe yong hai foe yong hai

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Vlog: Opening Blend Bar In de Markthal
Citroenvis uit de oven
Bewaar
25 Comments
  • Kimberley

    5 april 2017 at 14:53 Beantwoorden

    Zou je de gembersiroop kunnen vervangen? Bv door iets anders zoets met wat verse gember erin?

  • Ilja

    4 november 2016 at 16:02 Beantwoorden

    Witte azijn = witte wijnazijn?

    • Annika

      4 november 2016 at 16:22 Beantwoorden

      Nee, het is gewoon witte azijn (de standaard azijn zeg maar).

  • Rebecca

    7 maart 2016 at 18:28 Beantwoorden

    Vanavond dan eindelijk uitgeprobeerd (deze stond al een tijdje op mijn lijstje). Het was heerlijk! We hebben gesmuld.

  • Esther

    29 juli 2015 at 21:33 Beantwoorden

    Het was super lekker, dank voor de inspiratie!

  • rog

    2 juni 2015 at 09:49 Beantwoorden

    Laat ik hem eerst maken en opeten voordat ik een reactie stuur.\r\nLekker recept, heb nog wat zuiveringszout toegevoegd aan de eieren en afgebakken in de oven (mooi soufflé effect). Punt paprika gebruikt (is iets zoeter) de zoetzure saus half gembersiroop en half honing tot de zelfde verhouding. Heerlijk gegeten. Dank je wel

  • Ilona

    1 juni 2015 at 17:02 Beantwoorden

    Prachtig! Ga het binnenkort maken. Één issue van mijn kant: hoe flip je zo’n enorm ding? (ik zelf heb al moeite met een pannenkoek netjes omdraaien… )

    • Didi

      25 oktober 2015 at 21:54 Beantwoorden

      Als je hem aan 1kant bakt kan je hem op een bord schuiven. En dan bord omflippen boven de pan 🙂

  • Karin

    27 mei 2015 at 17:19 Beantwoorden

    Vandaag ga ik voor dit recept! Bedankt voor alle inspiratie!

  • Loes

    27 mei 2015 at 15:35 Beantwoorden

    Wat een fantastisch idee haha, dit ga ik vanavond maken! Hoef je de omelet helemaal niet te flippen?

  • Jeanine van Houten

    27 mei 2015 at 15:13 Beantwoorden

    Mmm ik ben dol op ei en op foe yong hai, dus dit klinkt als een perfect gerechtje voor mij! Binnenkort maar eens de keuken in duiken.

  • Annemiek

    27 mei 2015 at 14:06 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, maar …..wat is bimi?

    • Merel

      27 mei 2015 at 16:34 Beantwoorden

      Bimi is een groente die lijkt op broccoli maar een langere stengel heeft. Het is sowieso te koop bij de AH (bakje 200 gram voor 2 euro), maar het kan best zijn dat het elders goedkoper is.

  • Corien

    27 mei 2015 at 12:20 Beantwoorden

    Ik hou wel van ei, lekker, dankjewel! Goed voor vegetariers

  • Kim - FoodStyle

    27 mei 2015 at 11:32 Beantwoorden

    Oh 6 eieren! Fantastisch! Voor eieren kan je mij ook wakker maken dus deze gaan we zeker maken.

  • Antoinette

    27 mei 2015 at 10:49 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk,maar heb je een alternatief voor taugé? Doperwten of zo,kan dat ook?

  • Daniëlle

    27 mei 2015 at 10:29 Beantwoorden

    Ik weet zeker dat mijn vriend hier heel erg blij mee gaat zijn. Ik kan hem gewoon wakker maken voor Chinees eten, haha! 😉

    • Pauline

      27 mei 2015 at 19:20 Beantwoorden

      Je kunt allerlei soorten groente gebruiken, het maakt niet zoveel uit wat.

  • Margot

    27 mei 2015 at 09:29 Beantwoorden

    Hier ga ik mijn vriend een keer mee verassen!

  • Malou

    27 mei 2015 at 09:26 Beantwoorden

    Ik hou ook niet zo van ei, maar het ziet er wel heerlijk uit! In combinatie met de zoet-zure saus is het vast heerlijk!

  • Getvices

    27 mei 2015 at 09:06 Beantwoorden

    Dit recept ziet er erg lekker uit! Mooie foto’s ook!

  • Sharon

    27 mei 2015 at 08:44 Beantwoorden

    Ik zou vanavond foe yong hai maken, dus dit recept komt nu goed van pas:D

  • Kelly caresse

    27 mei 2015 at 06:37 Beantwoorden

    Mmm dit klinkt heel lekker, ik ben wel dol op gerechten waar ei in zit. Dit klinkt ook wel goed te doen om zelf te maken, mmm

Plaats een reactie