bon bon bloc mousse

BonBonBloc Mousse

Sponsored. Bon Bon Bloc, Bon, Bon, Bon, Bon Bloc! Ken jij die reclame nog? Ik kan het riedeltjes zo opdreunen. Ik denk dat iedereen wel eens BonBonBloc geproefd heeft. Toch? Wist je dat je er ook een hele lekkere mousse van kunt maken?  Chocolademousse van BonBonBloc, super lekker en heel gemakkelijk.

BonBonBloc is van Côte d’or. Een van de bekendste chocolademerken ter wereld. Cote d’or verwijst naar Goudkust, Ghana, waar de cacaobonen deels vandaan komen. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan chocolade en het bekendste is hun BonBonBloc. Nieuw is de smaak praliné crunchy, met super zachte praliné en knapperige stukjes biscuit. Ik ben dol op knapperige stukjes in chocolade. Ik besloot er een lekker toetje mee te maken, en wat maak je dan van chocolade, juist chocolademousse. Eigenlijk wilde ik een 3 kleuren mousse maken, dus met BonBon Bloc crunchy, puur en wit. Alleen die laatste bleef niet wit van kleur door de romige chocoladevulling die er in zit. Dus het werd een 2 kleuren mousse. Om de crunch extra te benadrukken, maakte ik hem af met koekkruimels. Lekker crunchy!

bon bon bloc mousse

Ingrediënten voor 4 personen
110 gr BonBonBloc praliné puur
110 gr BonBonBloc crunchy
300 ml slagroom
2 eiwitten
6 amaretti koekjes
Cacaopoeder

Zo maak je het
Verhit de slagroom in een steelpan, tot het net tegen de kook aan zit.

Hak de BonBonBloc puur en de BonBonBloc crunchy in kleine stukjes. Doe ze ieder in een apart schaaltje.

bon bon bloc mousse

Verdeel de hete slagroom over de 2 schaaltjes en roer het net zolang door elkaar totdat alle chocolade gesmolten is. Even goed roeren, zodat je geen klontjes krijgt. Uiteraard blijven de crunchy stukjes wel behouden.

Laat de chocoladeroom afkoelen in de koelkast. Minimaal een uur.

Klop de afgekoelde chocoladeroom op tot hij stijf is. Net zo stijf als slagroom zeg maar.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. De eiwitten zorgen voor een extra luchtige mousse.*

Verdeel het eiwit over de pure en de crunchy chocolademousse en spatel het er voorzichtig doorheen.

Neem 4 glaasjes en verdeel de bon bon bloc mousse om en om over de schaaltjes. Zo krijg je een leuk laagjes-effect.

Laat de chocolademousse minimaal 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Garneer de BonBonBloc mousse met wat cacao. Maak het af met wat verkruimelde amaretti-koekjes. Je kunt uiteraard ook een ander soort koekje gebruiken.

Omdat dit recept rauwe eiwitten bevat is het niet geschikt voor zwangere vrouwen en oudere mensen.

*Wil je liever geen rauwe eiwitten gebruiken gebruik dan in totaal 100 ml extra slagroom en een zakje klopfix slagroomversteviger. Bij het opkloppen van de chocoladeroom voeg je dan wat klopfix toe.

bon bon bloc mousse

bon bon bloc mousse

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Culinaire agenda zomereditie
Fresh & Easy: Pasta met mascarponesaus
Bewaar
9 Comments
  • Jelma van Santen

    3 september 2015 at 10:30 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga het als dessert voor mijn verjaardag maken. Hoe lang kun je het in de koelkast bewaren nadat je het hebt gemaakt?

  • Anita

    21 mei 2015 at 06:44 Beantwoorden

    OMG dat moet ik proberen toeval wil dat ik nog twee bloc’s heb liggen….over van m’n bananencake ( jou recept) met d’r overheen bonbonbloc als glazuur???

  • Susanne

    20 mei 2015 at 10:31 Beantwoorden

    Deze moest ik proberen (zoals de meeste dingen waar chocolade in zit) Absoluut geen spijt van! Hij is echt heeeerlijk. Ik maakte de versie zonder de rauwe eieren. Wel zwaar dus kleine portie is echt voldoende hoewel je dit qua smaak kan blijven eten!

  • Eveliene

    19 mei 2015 at 10:05 Beantwoorden

    Gevaarlijk lekker!

  • gerhilde maakt

    15 mei 2015 at 10:15 Beantwoorden

    Ziet er superlekker uit!

  • Margot

    14 mei 2015 at 10:42 Beantwoorden

    Wat een goed idee! Dat lust ik wel!

  • Mariëlle

    14 mei 2015 at 09:58 Beantwoorden

    Mmm dit lijkt me heerlijk!!

  • Emily van Kampen

    14 mei 2015 at 08:34 Beantwoorden

    Die BonBonBloc reclame kan ik ook echt meezingen, haha! Deze mousse ziet er wel echt zalig uit zeg. En die crunchy stukjes lijken me een lekkere toevoeging.

Plaats een reactie