Kidsproof: chocolade lollies

Het is weer zondag, dus er staat weer een lekker Kidsproof receptje online. Ok ik geef toe, het is niet het meest makkelijke receptje. Je hebt er namelijk een flinke portie geduld voor nodig. De chocolade lollies moeten namelijk goed uitharden en dat duurt minimaal een uurtje. Het is geen lollie om aan te likken, maar gewoon een lekkere hap slik weg lollie.

Het idee is heel simpel. Je smelt chocolade en dat drizzle je over een lolliestokje heen. Je kunt ook een hele lepel chocolade over het stokje verdelen. Dan moet je wel iets langer wachten, maar dan is hij wel wat steviger en meer likproof. (is dat een woord?). Qua toppings kan je alles erop gooien wat je maar lekker vindt, mist het niet te zwaar is. Ook een leuke, roze of blauwe muisjes voor een babyshower. Het is maar een idee.

chocolade lollies

Ingrediënten voor 6 – 8 lollies
200 gr (pure) chocolade
Handje gedroogde mango snippers
Handje geraspte kokos
Handje gehakte pistachenootjes

Materialen
Lolliestokjes (die koop je bij taartdecoratie winkels)
Velletje bakpapier

Variatietips
Koekkruimels
Mini Marshmallows
Amandelschaafsel
Roze of blauwe muisjes
Witte chocoladepareltjes

Zo maak je het
Leg de lolliestokjes op een velletje bakpapier, met voldoende ruimte ertussen.

Smelt 150 gr van de chocolade au bain marie of in de magnetron. Gebruik je de magnetron, doe het dan heel voorzichtig in pozen van 10 seconden.

Voeg de resterende 50 gr chocolade toe aan de gesmolten chocolade en roer het door elkaar totdat alles gesmolten is. Op deze manier koelt de chocola iets af en hard hij vervolgens beter uit.

Leg je toppings alvast klaar. De mango stukjes kan je tegenwoordig bij AH kopen, maar je kunt ook andere toppings kiezen.

chocolade lollies

Drizzle de chocolade met een lepel over de lolliestokjes. Belangrijk is dat er voldoende chocola op het stokje zit. Anders blijft de lollie niet rechtop staan. Wees niet te zuinig met de chocola. Gebruik een volle lepel per stokje.

Strooi nu je toppings over de lollies. Gebruik niet teveel, want de lollie moet niet te zwaar worden.

En nu is het wachten geblazen. Laat de chocolade lollies minimaal een uur uitharden op een koele plek. Je kunt ze eventueel ook even in de koelkast leggen.

Leuke traktatie toch?

Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

chocolade lollies

 

My life in pictures April #1
Video: Culy Food Festival
Bewaar
8 Comments
  • Het Sushimeisje

    13 april 2015 at 06:10 Beantwoorden

    Lekker maar hoe zorg je ervoor dat de chocola niet aan het bakpapier blijft kleven en breekt wanneer je de lolly wil oppakken? Of kan ik de lolly gewoon oppakken zonder daar over na te denken?

  • Josée

    12 april 2015 at 19:51 Beantwoorden

    Ook leuk en lekker zonder stokjes! Grotemensenproof

  • Marja

    12 april 2015 at 19:37 Beantwoorden

    Dit lijkt me errug lekker! Ja…je moet er even op wachten, maar des te lekkerder is het als je eindelijk chocolade mag snoepen met je eigen favo toevoegingen! Ik het zeker maken. Hoeveel lollies haalde je uit dit recept? Aangezien we maar samen zijn. Anders moet ik het halveren, want een hele lading lollies voor 2 personen lijkt me geen goed idee. Dan ga ik met hevige buikkrampen naar bed denk ik. Van het vele snoepen! lol\r\nGroetjes, Marja. 🙂

  • Daphne

    12 april 2015 at 09:24 Beantwoorden

    OMG dit moet ik een keer proberen.

  • Margot

    12 april 2015 at 09:13 Beantwoorden

    Oh dat lust ik ook wel!

  • Elize

    12 april 2015 at 08:41 Beantwoorden

    Wat een leuk idee zeg!

  • Kelly caresse

    12 april 2015 at 08:26 Beantwoorden

    Breken ze niet bij het eraf halen van de plaat? Mmm echt een top recept dit en een leuke kindertraktatie!

  • Emily van Kampen

    12 april 2015 at 07:11 Beantwoorden

    Erg leuke lolly’s! Het uitharden van de chocolade duurt dan inderdaad wel even, maar dan heb je wel wat!

Plaats een reactie