gado gado salade

Fresh & Easy: Gado Gado Salade

Yum! Deze salade is geïnspireerd op het Indonesische gerecht Gado Gado. Dat zijn gestoomde groentes met pindasaus. Niet de gewone pindasaus van je patatje oorlog, maar een iets verfijndere versie. Ik at een soortgelijk recept bij Vinnies Deli en was meteen hooked. Daar at ik de vega variant, maar ik heb zelf gegrilde kip toegevoegd. Op deze manier kan je de salade omtoveren in een maaltijdsalade.

Het originele recept voor Gado Gado moet ik ook nog steeds met jullie delen. Maar vandaag eerst deze salade. Op basis van rode kool, want dat is super lekker in een salade. Ik ontdek steeds meer groentes die je prima rauw kunt eten. Wel is het belangrijk dat je de kool dan extra fijn snijdt, want het is natuurlijk een vrij stugge groente. Als je wilt kun je de kool ook even kort roerbakken. Maar dat hoeft niet perse. Ok, genoeg gekletst, hierbij het recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Tag mij vooral op Instagram als je het gemaakt hebt. Vind ik leuk!

gado gado salade

Ingrediënten voor 4 personen
1/4 rode kool (of een halve als je een kleintje hebt)
100 gr worteljulienne
1 rode paprika
Halve komkommer
4 kipfilets
60 gr cashewnoten
2 el ketjap
1 teentje knoflook
Peper en zout
Olijfolie

Voor de pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout

Zo maak je het
Marineer de kipfilets minimaal een uur in een marinade van 2 el ketjap, 4 el olijfolie, 1 gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Dit kun je eventueel de avond van tevoren al klaar zetten.

Grill de kipfilets aan weerszijden goudbruin en snij ze vervolgens in plakken. Je kunt ze warm maar ook koud toevoegen aan de salade. Ik vind zelf warm het lekkerste, want ik ben dol op de combi warm-koud.

Was de groentes. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes, de paprika in blokjes en de komkommer in partjes.

Doe alles in een kom. Voeg de worteljulienne toe en meng door elkaar.

Maak een pindasaus van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindadressing op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.

Verdeel de gado gado salade over 4 borden. Leg de kipfilet erboven op.

Garneer de Oosterse salade met de pindasaus.

Strooi tenslotte nog wat gehakte cashews over de gado gado salade.

Smullen.

gado gado salade

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Hotspots Parijs
Hartige preikoekjes
Bewaar
19 Comments
  • Walter

    16 februari 2016 at 12:34 Beantwoorden

    Toffe aan jouw blog is telkens een nieuwe eetgewoonte. En of het nu koud is of warm, ziet er super gezond uit. Here we go again.

  • Anita

    20 april 2015 at 21:03 Beantwoorden

    Afgelopen week het recept gemaakt! Iedereen heeft gesmuld, heerlijk! Wist niet dat rode kool op deze wijze zo lekker zo zijn 😛

  • Tanja

    9 april 2015 at 20:59 Beantwoorden

    Klinkt lekker, alleen zo jammer dat manlief niet zo van rode kool houdt 🙁

  • Judith - myfoodblog.nl

    8 april 2015 at 21:45 Beantwoorden

    Klinkt goed, sowieso heerlijk salades met het warmere weer nu 🙂

  • Lianda

    8 april 2015 at 18:18 Beantwoorden

    Dit ziet er zo ontzettend lekker uit.\r\nLijkt me heerlijk (ben dol op gado gado!)

  • Esra

    8 april 2015 at 15:09 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! X

  • Pauline

    8 april 2015 at 13:52 Beantwoorden

    Ho, dat ziet er echt héél erg lekker uit! Gado gado is sowieso echt altijd genieten, maar deze salade vind ik echt een hele feestelijke variatie. En pindasaus overal is natuurlijk altijd helemaal goed.

  • Meike

    8 april 2015 at 13:28 Beantwoorden

    Niet perse een reactie op dit bericht, maar ik heb nu een paar dagen je boek in huis en er al diverse dingen uit gemaakt. Je inspireert me enorm en mijn huisgenoten zijn er ook blij mee!

  • Bas

    8 april 2015 at 09:58 Beantwoorden

    Leuke variatie zeg! Wij eten ook gado gado thuis, dus dit komt zeker wel een keer op tafel!

  • Emily van Kampen

    8 april 2015 at 08:30 Beantwoorden

    Mmm! Gado gado salade klinkt perfect! En het is inderdaad erg fijn om warme en koude ingrediënten te combineren in een salade. Op de één of andere manier komt alles dan nog beter tot zijn recht!

  • Renee

    8 april 2015 at 08:07 Beantwoorden

    Dat ziet er echt lekkerr uit! Binnenkort maar eens maken 😉

  • Ellen

    8 april 2015 at 08:03 Beantwoorden

    mmm lekker! die pindasaus!

  • Ger

    8 april 2015 at 08:02 Beantwoorden

    Smullen, jazeker!! Mmm dit ziet er zo heerlijk uit.

  • Eef

    8 april 2015 at 08:02 Beantwoorden

    Wat een leuke variatie op Gado Gado! Lijkt me echt een heerlijke salade.

  • Margot

    8 april 2015 at 07:31 Beantwoorden

    Het lijkt me een goede combinatie!

  • Emma

    8 april 2015 at 07:09 Beantwoorden

    Het ziet er prachtig uit met al die kleuren!

Plaats een reactie