havermoutmuffins

Snickers Muffins van Havermout

Ze smaken naar Snickers, alleen ze zijn niet zo slecht als deze goddelijke candybars! Deze muffins van havermout kan je met een gerust hart eten. Ok, je moet geen 10 muffins achterelkaar opeten, ook al wil je dat wel. Maar dat is logisch. Zie het nog steeds als een treat, maar dan een gezondere variant.

Ik heb deze Snickers muffins gemaakt van havermout. Je kunt ook amandelmeel nemen, dat is misschien nog wel lekkerder. Of een mengeling daarvan. Ik heb ze gezoet met banaan en honing, maar je kunt dit ook vervangen voor agavesiroop, kokosbloesemsuiker of maple syrup. Hoeveelheden een beetje naar wens. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, dus ik heb aan een klein beetje genoeg. Maar proef het beslag even voordat het de oven ingaat. En natuurlijk zit er pindakaas in. Dat hoort bij Snickers. Ik heb de laatste tijd (eigenlijk al mijn hele leven) enorme peanutbutter cravings. Ik vind het zo lekker! Het is zelfs zo erg dat ik het gewoon uit de pot lepel, ja echt! Don’t blame me!

havermoutmuffins

Ingrediënten voor 10 st.
1 grote banaan (neem eentje die zo rijp mogelijk is)
2 eieren
100 ml (plantaardige)melk
2 el cacao
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
10 tl pindakaas
60 gr pinda’s
Flinke kneep honing
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Muffinvormpjes (Siliconen zijn het beste)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix met een staafmixer (of in je keukenmachine) de havermout met de banaan, het bakpoeder, een snuf zout, de eieren en de melk zodat het een egale massa wordt. Mix het niet te lang.

Voeg de cacao en de honing naar wens toe en meng het even door elkaar.

Voeg tenslotte een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie toe.

havermoutmuffins

Verdeel over ieder muffinvormpje een lepel van het chocoladebeslag. Doe nu in ieder vormpje een lepeltje pindakaas. Giet vervolgens de rest van het havermoutbeslag over de muffinvormpjes.

Garneer de chocolademuffins met wat pinda’s.

Bak de havermout muffins in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

havermoutmuffins

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

havermoutmuffins

Dit recept voor muffins van havermout is m.u.v. de honing Voedselzandloper proof.

Video: Mijn eetdagboek
Hotspot: Saladebar Bos in Haarlem
Bewaar
46 Comments
  • Titia de Wit

    20 januari 2017 at 19:04 Beantwoorden

    6 muffins met pindakaas,3met rode vruchten en 2 met hagelslag. Waanzinnig lekker fantastisch recept.

  • ruth

    10 maart 2016 at 07:32 Beantwoorden

    Ik ben geen fan van de gewone pindakaas zoals van Calvé. Daar zitten geharde vetten in! Dat lijkt me niet zandloperproof. Er is ook pindakaas zonder toevoegingen, ook bij Appie! Betere keuze lijkt mij!

    • Ramona

      1 september 2016 at 13:43 Beantwoorden

      Ik koop altijd de pindakaas van ‘Nuts about nature. 100% pindakaas’ bij AH\r\nInderdaad niets anders dan pinda’s ;-)\r\nOf bij de bio winkel, ook alleen de pinda, soms met toevoeging van zeezout.\r\nCalve zit idd toegevoegde suiker in, tenzij zij ook een 100% pure variant hebben 🙂

  • Hessie

    1 december 2015 at 20:35 Beantwoorden

    Is dit ook lekker zonder de honing denk je?

  • Iris Westhoff

    21 november 2015 at 17:11 Beantwoorden

    Bedankt voor het delen van dit recept! De muffins zijn heerlijk! In plaats van havermout die eigenlijk voor pap bedoeld is en is voorgestoomd te vermalen, heb ik echte havermeel van onbewerkte haver gebruikt. Ik heb het beslag gezoet met palmsuiker.

  • Joyce

    22 april 2015 at 10:42 Beantwoorden

    Hee Pauline! Ik vond ze heerlijk! Alleen liep bij mij aan bovenkant de pindakaas eruit… Enig idee hoe dit zou kunnen? Oven iets minder warm zetten de volgende keer?

  • Annelies

    16 april 2015 at 10:34 Beantwoorden

    hoi, \r\n\r\ngisteren gemaakt met amandelmeel ipv havermout.\r\nzeer geslaagd!

  • Sandra

    26 maart 2015 at 20:16 Beantwoorden

    Kheb ze vanmiddag gebakken, benieuwd naar de smaak, zometeen bij een bakkie koffie. Wat ik me afvraag, hoe en hoelang kun je ze bewaren??

  • jessie

    21 maart 2015 at 17:31 Beantwoorden

    mmmm! Wij vonden ze super lekker!!! Volgende keer doe ik nog een klein beetje meer pindakaas er in, want dat is echt razend lekker!! Bedankt hoor!!!

  • Carla

    18 maart 2015 at 15:56 Beantwoorden

    Ze komen net uit de oven en ik vind ze prima! Lekker veel pinda’s bovenop gedaan, geeft een beetje bite en ik proef de banaan en de pindakaas binnen in. Dank je wel Paulien voor dit lekkere tussen doortjes.\r\nGroetjes en succes!

  • Marja

    16 maart 2015 at 16:23 Beantwoorden

    Ze staan in de oven, ben benieuwd hoe ze smaken.

Plaats een reactie