Snickers Muffins van Havermout

Ze smaken naar Snickers, alleen ze zijn niet zo slecht als deze goddelijke candybars! Deze muffins van havermout kan je met een gerust hart eten. Ok, je moet geen 10 muffins achterelkaar opeten, ook al wil je dat wel. Maar dat is logisch. Zie het nog steeds als een treat, maar dan een gezondere variant.

Ik heb deze Snickers muffins gemaakt van havermout. Je kunt ook amandelmeel nemen, dat is misschien nog wel lekkerder. Of een mengeling daarvan. Ik heb ze gezoet met banaan en honing, maar je kunt dit ook vervangen voor agavesiroop, kokosbloesemsuiker of maple syrup. Hoeveelheden een beetje naar wens. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, dus ik heb aan een klein beetje genoeg. Maar proef het beslag even voordat het de oven ingaat. En natuurlijk zit er pindakaas in. Dat hoort bij Snickers. Ik heb de laatste tijd (eigenlijk al mijn hele leven) enorme peanutbutter cravings. Ik vind het zo lekker! Het is zelfs zo erg dat ik het gewoon uit de pot lepel, ja echt! Don’t blame me!

havermoutmuffins

Ingrediënten voor 10 st.
1 grote banaan (neem eentje die zo rijp mogelijk is)
2 eieren
100 ml (plantaardige)melk
2 el cacao
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
10 tl pindakaas
60 gr pinda’s
Flinke kneep honing
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Muffinvormpjes (Siliconen zijn het beste)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix met een staafmixer (of in je keukenmachine) de havermout met de banaan, het bakpoeder, een snuf zout, de eieren en de melk zodat het een egale massa wordt. Mix het niet te lang.

Voeg de cacao en de honing naar wens toe en meng het even door elkaar.

Voeg tenslotte een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie toe.

havermoutmuffins

Verdeel over ieder muffinvormpje een lepel van het chocoladebeslag. Doe nu in ieder vormpje een lepeltje pindakaas. Giet vervolgens de rest van het havermoutbeslag over de muffinvormpjes.

Garneer de chocolademuffins met wat pinda’s.

Bak de havermout muffins in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

havermoutmuffins

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

havermoutmuffins

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.