Gezonde traktatie pauw

Een rode kool bekleed met aluminium folie. Met daarin satéprikkers met kaas, mini knakworstjes, augurkjes en stukjes ananas. Dat was steevast onze traktatie op de basisschool. Een best wel gezonde traktatie waar helemaal niets mis mee is. Later werd dat verruild voor dropkettingen met nibbits, ook leuk. En stiekem is dat 30 jaar later nog steeds leuk om te geven (en te krijgen!). Daarom bij dezen de gezonde jaren ’90 traktatie in een nieuw jasje.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 30 st.

  • 30 blokjes kaas
  • 15 plakjes kookworst (gehalveerd)
  • 30 druiven
  • 31 ronde worteltjes
  • 30 cherrytomaten
  • 0,5 aubergine
  • 2 pompoenpitten

Materialen

  • 30 satéprikkers

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. We gebruiken de helft. De andere helft kan je prima door je pastasaus gooien. Verwijder het groen. Prik de pompoenpitten in de smalle kant van de aubergine. Dit zijn de oogjes. Snijd een worteltje doormidden en snijd hier een snaveltje en 2 pootjes uit. De pootjes leg je er gewoon tegenaan.

  2. Leg de aubergine op een stevige ondergrond. Dit kan een stuk karton zijn, verpakt in folie, of een snijplank. Iets waarop je het gemakkelijk mee kunt nemen.

  3. Begin nu met het rijgen van de satéprikkers. Je kunt ook plakjes komkommer, stukjes ananas, een augurkje of zilveruitje nemen. Prik alle onderdelen op de prikker. De prikkers steek je rondom in de aubergine. Dat is alles, je gezonde traktatie pauw is klaar.

  4. Dek hem tot gebruik af met aluminiumfolie en bewaar hem in de koelkast. Je kunt dit prima de avond van tevoren voorbereiden.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten Tomaat Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Verjaardag Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in