Rode kooltaart

Dit is lekker, een rode kooltaart met geitenkaas en pecannoten. Deze plaattaart is heel easy en daarom met recht een Fast & Freshje te noemen. Helemaal als je rode kool uit een zakje neemt, waar ik persoonlijk niks tegen heb. Ik heb deze keer de kool zelf gekookt en dat neemt iets meer tijd in beslag. Doe vooral waar je zelf zin in hebt. Kijk hier voor nog meer lekkere plaattaart recepten.

En hiermee beloof ik jullie plechtig dat dit voorlopig het laatste winterse recept is op mijn blog. Want jongens wat ben ik toe aan de lente. En gelukkig heeft de zon zich al een paar keer laten zien en daar word ik heel blij van. Hallo terrasjes daar zijn we weer! En nu heb ik zelf ook nog jaloersmakend nieuws, ik ga namelijk even doen alsof het zomer is. Binnenkort ga ik een weekje vakantie vieren op Curacao. Geen werk, geen verplichtingen alleen maar chillen en lekker eten. Uiteraard gaan de blogs gewoon door en zal ik kiekjes delen op Instagram. Dus volg mij daar, als je dit kunt aanzien 🙂 Maar nu eerst het recept, komt ‘ie.

rode kooltaart

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
500 gr reeds bereide rode kool
1 appel
60 gr zachte geitenkaas
Handje pecannoten
Peper en zout

Spread
2 el kwark
1 tl mosterd
1 tl honing
1 ei
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Prik gaatjes in het deeg. Dit voorkomt dat de bodem gaat opbollen tijdens het bakken.

Maak een spread door de kwark met een eitje, de mosterd en de honing te mengen. Meng het goed door elkaar en breng de spread op smaak met peper en zout.

Verdeel de spread over het bladerdeeg.

Laat de rode kool goed uitlekken. Wil je zelf rode kool koken, snij de kool dan in dunne reepjes. Breng deze in een klein laagje water met wat peper, zout en een kaneelstokje aan de kook. Laat het zo’n 20 minuutjes koken en dan uitlekken.

rode kooltaart

Verdeel de rode kool over het bladerdeeg. Snij de appel in blokjes en verdeel dit over de kool.

Vouw de buitenste randjes van het bladerdeeg naar binnen.

Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart. Garneer de rode kooltaart met wat pecannoten en breng het nog wat extra op smaak met peper en zout.

Bak de hartige groentetaart in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

rode kooltaart 3

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Plaattaarten Appel Bladerdeeg Noten recepten Hollandse recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in