Fresh & Easy: Rode kooltaart

Dit is lekker, een rode kooltaart met geitenkaas en pecannoten. Deze plaattaart is heel easy en daarom met recht een Fast & Freshje te noemen. Helemaal als je rode kool uit een zakje neemt, waar ik persoonlijk niks tegen heb. Ik heb deze keer de kool zelf gekookt en dat neemt iets meer tijd in beslag. Doe vooral waar je zelf zin in hebt.

En hiermee beloof ik jullie plechtig dat dit voorlopig het laatste winterse recept is op mijn blog. Want jongens wat ben ik toe aan de lente. En gelukkig heeft de zon zich al een paar keer laten zien en daar word ik heel blij van. Hallo terrasjes daar zijn we weer! En nu heb ik zelf ook nog jaloersmakend nieuws, ik ga namelijk even doen alsof het zomer is. Binnenkort ga ik een weekje vakantie vieren op Curacao. Geen werk, geen verplichtingen alleen maar chillen en lekker eten. Uiteraard gaan de blogs gewoon door en zal ik kiekjes delen op Instagram. Dus volg mij daar, als je dit kunt aanzien 🙂 Maar nu eerst het recept, komt ‘ie.

rode kooltaart

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
500 gr reeds bereide rode kool
1 appel
60 gr zachte geitenkaas
Handje pecannoten
Peper en zout

Spread
2 el kwark
1 tl mosterd
1 tl honing
1 ei
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Prik gaatjes in het deeg. Dit voorkomt dat de bodem gaat opbollen tijdens het bakken.

Maak een spread door de kwark met een eitje, de mosterd en de honing te mengen. Meng het goed door elkaar en breng de spread op smaak met peper en zout.

Verdeel de spread over het bladerdeeg.

Laat de rode kool goed uitlekken. Wil je zelf rode kool koken, snij de kool dan in dunne reepjes. Breng deze in een klein laagje water met wat peper, zout en een kaneelstokje aan de kook. Laat het zo’n 20 minuutjes koken en dan uitlekken.

rode kooltaart

Verdeel de rode kool over het bladerdeeg. Snij de appel in blokjes en verdeel dit over de kool.

Vouw de buitenste randjes van het bladerdeeg naar binnen.

Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart. Garneer de rode kooltaart met wat pecannoten en breng het nog wat extra op smaak met peper en zout.

Bak de hartige groentetaart in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

rode kooltaart  3

Fotoverslag van de boeklancering
Witlof met ham en kaas uit de oven
Bewaar
15 Comments
  • Nikki Petit

    16 januari 2017 at 17:50 Beantwoorden

    hoi ik mag geen zuivel behalve geiten – en schapenkaas, waardoor zou ik de kwark kunnen vervangen ? ik ga dit morgen testen, ben benieuwd ! 🙂

  • kristy

    23 december 2015 at 11:28 Beantwoorden

    Ik wil het toch even met je delen. Dit is echt een succesje in ons huis! Toen ik het voor de eerste keer voor mijn vriend maakte zei hij: ‘dit is echt mijn nieuwe lievelings!’\r\nZowel met verse kool als diepvries geprobeerd maar de verse is wel echt het lekkerste!\r\nVanavond staat deze weer op het menu!

  • Dees

    19 maart 2015 at 19:20 Beantwoorden

    Zojuist dit recept gemaakt, HEERLIJK!\r\nIk heb er mijn eigen twist aangegeven door er andijvie en rode ui aan toe te voegen wat op moest en in plaats van geiten kaas, cottage cheese.\r\nEcht een aanrader dit recept!

  • Anneke

    15 maart 2015 at 13:16 Beantwoorden

    Pauline ik woon op Curacao. If you need tips, Ik heb d’r genoeg!!

  • Ger

    11 maart 2015 at 23:55 Beantwoorden

    Lijkt me super lekker. Fijn dat je op vakantie gaat. Lekker vooruitzicht!

  • Ageeth

    11 maart 2015 at 20:48 Beantwoorden

    En zo mooi!!\r\nWelke rode kool heb jij gebruikt (vers/diepvries/pot)?

  • Kelly

    11 maart 2015 at 18:45 Beantwoorden

    Hmm, looking good!

  • Kate

    11 maart 2015 at 12:14 Beantwoorden

    Enig idee waarvoor ik de geitenkaas zou kunnen vervangen?

  • Ina

    11 maart 2015 at 10:57 Beantwoorden

    Dankje, weer een heerlijk recept\r\nZo kan ik m’n 1/2 rode kool die ik nog over had mooi gebruiken\r\n\r\nGenieten voor je op Curacao!!!

  • Margot

    11 maart 2015 at 10:34 Beantwoorden

    Wat een fijn vooruitzicht die vakantie! Veel plezier alvast!

  • Sandra

    11 maart 2015 at 08:45 Beantwoorden

    Oh wat heerlijk! En het wordt weer wat kouder dit weekend dus kan nog prima :-). Wat zou je als (slanke) vervanging van het bladerdeeg kunnen gebruiken? Probeer op mijn inname van vet en koolhydraten te letten en bladerdeeg past hier niet echt bij. Misschien filodeeg?

    • Pauline

      11 maart 2015 at 12:33 Beantwoorden

      Filodeeg is wel wat minder vet idd. Dus dat is een goede optie.

  • Emily van Kampen

    11 maart 2015 at 08:22 Beantwoorden

    Wat een originele manier om rode kool met appel te serveren! Zo maak je iets heel feestelijks van een alledaags gerecht.

  • Ellen

    11 maart 2015 at 08:20 Beantwoorden

    mm, lekker! Ik ben dol op rode kool.

Plaats een reactie