stoofpeertaartjes

Snelle stoofpeertaartjes

Ok, stoofperen bereiden is iets wat niet echt snel gaat. Slow cooking noemen ze dat. Maar als je eenmaal stoofperen klaar hebt, dan zijn deze stoofpeertaartjes zo gefixed. Ik kwam op het idee voor deze taartjes omdat ik een paar peertjes over had. Ik ben van de no waste policy, voedsel weggooien vind ik echt doodzonde. Ik ben ook niet heilig, maar probeer het zoveel mogelijk te beperken. Dus besloot ik er maar iets lekkers mee te maken.

Iets lekkers dat ook nog eens in een handomdraai op tafel staat. Ik heb gebruik gemaakt van kant en klaar amandelspijs, ook iets waar ik nog een restje van had liggen. Uiteraard kun je dit ook zelf maken, dat is ook niet al teveel moeite. Je kunt ook gewone peren gebruiken of plakjes appel. Zorg er dan wel voor dat ze goed rijp zijn. Het lijkt een beetje op een frangipane taartje, iets dat nog op mijn bucketlist staat. Zie dit maar als een tussentijdse oplossing, want met die bucketlist schiet het niet echt op. Alhoewel, de pulled pork heb ik inmiddels gemaakt en ook heb ik een poging gedaan een hele vis te fileren. Dus eigenlijk valt het nog best mee.

stoofpeertaartjes

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
60 gr amandelspijs
1 ei
2 stoofpeertjes al bereid (recept)
Handje amandelschaafsel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Laat de bladerdeegplakjes alvast ontdooien.

Meng het amandelspijs met het ei in een kommetje. Even goed door elkaar prakken met een vork. Door het eitje wordt de spijs iets vloeibaarder en smeerbaarder.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

stoofpeertaartjes

Smeer de amandelspijs uit over de bladerdeegplakjes. Vouw de buitenste randjes naar binnen.

Halveer de stoofperen en snij iedere helft in. Als je nu op de stoofpeer drukt, ontstaat er een mooie waaier. Leg de stoofpeer waaiers op het amandelspijs.

Garneer de stoofpeertaartjes met een handje amandelschaafsel.

Bak de snelle perentaartjes in 20 minuten goudbruin.

Ook lekker met een bolletje ijs erbij.

stoofpeertaartjes

Video Kooktip: Blind bakken
Annika's Favourites #2
Bewaar
15 Comments
  • Marjolein

    21 februari 2015 at 18:34 Beantwoorden

    Leuk! ik heb nog drie grote potten zelf ingemaakte stoofpeertjes staan, die ik niet te lang durf te laten staan gezien m’n beginnende inmaakkunsten :D. Maar elke keer stoofpeertjes als bijgerecht of door de vla gaat ook vervelen…. En vier kilo is nog best veel om op te eten. Dus deze gaan we zeker ook uitproberen!

  • Ger

    20 februari 2015 at 23:39 Beantwoorden

    Wat een originele manier om je overgebleven stoofpeertjes te verwerken! Dan hoef je ze inderdaad niet weg te gooien. Het lijken net appelgaletten, maar dan van stoofperen. Heel leuk.

  • Laura

    20 februari 2015 at 19:08 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit! Binnenkort zeker keertje maken nu het toch nog even koud blijft.

  • Prisca

    20 februari 2015 at 13:34 Beantwoorden

    Ook heerlijk als tarte tatin. Dat is zonder spijs, maar caramel/siroopachtig

  • Corien

    20 februari 2015 at 13:34 Beantwoorden

    Wat een goed idee! Ze zijn bij ons dol op stoofperen en er blijft ook eigenlijk niets over maar dat komt goed. Ik schil er gewoon een paar extra die ik na het koken ‘achterover druk’

  • Margot

    20 februari 2015 at 09:15 Beantwoorden

    Wat een goed idee! Ik heb ook meteen zin in stoofpeertjes nu.

  • Corinne

    20 februari 2015 at 08:26 Beantwoorden

    Mmmm lekker en supersimpel. Ik ga het onthouden!

  • Ellen

    20 februari 2015 at 08:16 Beantwoorden

    lekker! Ik maak zo altijd appeltaartjes, zo gemakkelijk om deze manier!

  • Desiree

    20 februari 2015 at 08:16 Beantwoorden

    Wat een leuk idee. Ga ik onthouden.

  • kelly van voorden

    20 februari 2015 at 08:03 Beantwoorden

    Wat een superleuk idee met stoofperen, alleen niet gek op amandelspijs. Weet je hier misschien een goede vervanger voor?? Wel gek op noten en amandelen hoor …(maar geen spijs)

  • Emily van Kampen

    20 februari 2015 at 07:59 Beantwoorden

    Bij ons worden overgebleven stoofperen vaak achteraf nog wel opgegeten, maar dit is wel een veel leukere manier om restjes op te maken.

Plaats een reactie