mexicaanse quinoa ovenschotel

Fresh & Easy: Mexicaanse quinoa ovenschotel

Oh boy, waarom heb ik deze quinoa ovenschotel niet eerder gemaakt? Het is met recht een Fast & Freshje te noemen en zo lekker. Ik ben super enthousiast over dit recept. Zo enthousiast, dat ik al 2 variaties heb gemaakt, een Mexicaanse en een Italiaanse versie. Vandaag deel ik het recept voor de Mexicaanse ovenschotel. Want die vond ik het lekkerste. I love Mexican Food! De Italiaanse houden jullie nog van mij tegoed.

Als ik dit eerder had bedacht dan had ik hem gepubliceerd in mijn boek. Maar ja helaas te laat, het boek is al naar de drukker. Dus daarom deel ik het nu op mijn blog. En het goede nieuws is, dit recept is super healthy en Voedselzandloper proof. Zijn er trouwens veel voedselzandloper fans hier?  Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Laat het vooral even weten op social media als je hem gemaakt hebt. Vergeet mij niet te taggen @uitpaulineskeuken. Zou ik leuk vinden.

mexicaanse quinoa ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr quinoa
1 ui
1 teentje knoflook
Halve rode peper
2 paprika’s (kleur maakt niet uit)
200 gr maïs (uit blik)
200 gr kidneybonen (uit blik)
600 gr tomatenblokjes (uit blik)
75 gr geraspte kaas (bijv. cheddar)
Zure room
Evt. tortillachips
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 15 minuten nodig. Dit zou je evt. ook de avond van tevoren kunnen doen.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de komijn toe en bak dit kort mee.

Snij de paprika’s in blokjes en bak deze mee. Ik had toevallig nog een groene en een gele paprika liggen. Maar het maakt in principe niet uit welke kleur je gebruikt. Ik vind zelf de rode stiekem het lekkerste.

Voeg nu de tomatenblokjes toe. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken en voeg deze bij de tomaten.

Voeg de gekookte quinoa toe en meng het even doorelkaar. Breng de quinoa op smaak met peper en zout. Proef even tussendoor.

mexicaanse quinoa ovenschotel

Verdeel de Mexicaanse quinoa over een ingevette ovenschaal. Maak het af met de geraspte kaas.

Bak de quinoa ovenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven. De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten is.

Serveer de Mexicaanse schotel met wat zure room en eventueel wat tortillachips.

Mmm smullen…

mexicaanse quinoa ovenschotel

Dit recept is m.u.v. de tortillachips en de zure room Voedselzandloper proof.

Annika's Favourites #2
Zoete aardappelrösti
Bewaar
82 Comments
  • Laura

    1 maart 2017 at 20:03 Beantwoorden

    Dit was lekker en inderdaad heel makkelijk, bedankt!

  • Tineke M

    18 januari 2017 at 10:09 Beantwoorden

    Het idee is erg leuk. De smaak echt superflauw. Ik heb er een zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix (uien-, knoflook-, paprika-, cayenne- en komijnpoeder) doorgedaan, naast genoemde ingedrienten, maar ik blijf het bijzonder flauw vinden. Ik heb er zelfs zout doorgedaan, terwijl ik normaal nooit zout gebruik. (Ik kook altijd vers, dus ben niet gewend aan zoute smaken.)
    Ligt dit aan de quinoa? Het is de eerste keer dat ik het kook namelijk.

    • Annika

      18 januari 2017 at 15:29 Beantwoorden

      Ah dat is jammer om te horen. Ik heb dit nog niet eerder van iemand gehoord. Quinoa is wel minder sterk van smaak i.v.m. bijvoorbeeld rijst. Dus het kan eventueel daar aan liggen.

  • EliUshi

    24 mei 2016 at 00:50 Beantwoorden

    Oooh wat lijkt mij dit heerlijk.\r\nDit ga ik snel proberen.\r\nIk ben net als jij ook gek op Mexicaans eten.

  • Hinke Amsterdam

    13 april 2016 at 13:01 Beantwoorden

    Zijn de grammen van de bonen, mais en tomatenblokjes het uitlekgewicht of het totale blikgewicht?

  • Leonie

    8 februari 2016 at 08:43 Beantwoorden

    Hee hee, zou ik deze schotel ook een avond van te voren kunnen maken?

  • Eline Prins

    12 januari 2016 at 10:00 Beantwoorden

    Ik heb het recept al een paar keer gemaakt. Heerlijk! De kids vinden het vooral lekker omdat ze chips bij het eten krijgen. Vorige week had ik zoveel gemaakt, dat ik er de volgende dag puntpaprika’s mee vulde. En zelfs toen had ik nog over. Duss.. 2 eieren, wat kaas en wat extra sambal er doorheen. In muffin vormpjes in de oven. En hoppa, manlief heeft weer lunch voor op het werk.\r\nSucces met je blog!

  • Christina

    22 november 2015 at 21:12 Beantwoorden

    Ohhh ook dit smaakte weer lekker Pauline!! Manlief heeft het ook goedgekeurd.

  • Lisenka

    30 oktober 2015 at 18:22 Beantwoorden

    Toen ik mijn zoontje(3) vroeg wat hij wilde eten was zijn antwoord: kraak (taco’s). Ik bedacht me ineens dat ik dit recept nog ergens opgeslagen had (tussen de andere 101 nog te maken/ gemaakte recepten van je? super site!!! ! !)\r\nHet was super lekker en leuk voor de kids met de losse kraak erbij!

  • Annika

    4 oktober 2015 at 19:23 Beantwoorden

    Super lekker en heel makkelijk te maken! Deze staat in onze favorietenlijst!

Plaats een reactie