noodles met boerenkool

Fresh & Easy: Noodles met boerenkool

Heel eerlijk, deze noodles met boerenkool is het eerste fatsoenlijke gerecht dat ik kookte na kerst. Ja echt waar, ik vind het zelf ook beschamend. Ik heb wel een excuus. Ik heb in november zo’n 100 recepten voor mijn kookboek gekookt, daarna kwam de drukke decembermaand met alle kerstrecepten voor het blog. En daarna ging ik zelf ook nog aan de slag voor kerst thuis met de familie en vrienden. En toen was ik het even zat. Ik heb tijdelijk geen pan aangeraakt, met geen lepel geroerd en geen zout gestrooid.

Maurits moest het stokje overnemen en dat resulteerde in veel broodjes ei, tosti’s, een pasta’tje met pesto en een chili con carne met iets teveel peper. En ik vond het allemaal prima. Tussendoor leefde ik op stukjes kaas, worst en toastjes met overblijfsels van oud en nieuw. Maar nu is het normale leven weer begonnen. Maurits is begonnen aan een nieuwe baan en dus extra laat tijd en ik ben ook weer aan de slag gegaan. Zowel voor mijn blog als in de keuken. Toch heb ik nog geen zin in al teveel poespas, mijn lijf schreeuwt om comfort food, maar wel een beetje gezond graag. Deze noodles met boerenkool staan in ieder geval binnen 15 minuten op tafel. Want laten we vooral niet te ingewikkeld doen, zo aan het begin van het nieuwe jaar.

noodles met boerenkool

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr (soba)noodles
3 kipfilets
300 gr boerenkool (gesneden)
2 uien
1 teentje knoflook
0,5 rode peper (zonder zaadjes)
Sap van een halve citroen
Scheut ketjap manis
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meestal hebben ze slechts zo’n 3 minuten nodig. Giet ze af en spoel ze af met koud water, zet apart.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een wokpan met iets olijfolie.

Snij de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg de kip bij de uien en bak deze rondom aan. Totdat de kip gaar is.

Blus het af met een scheut ketjap (ongeveer 3 el) en het citroensap.

Voeg nu beetje bij beetje de boerenkool toe. De boerenkool slinkt, dus doe het stapsgewijs.

Voeg nu de gekookte noodles toe en meng het even goed door elkaar. Voeg naar wens nog een scheutje ketjap toe.

Breng de noodles op smaak met wat peper en zout.

Garneer de boerenkool noodles met was cashewnoten.

noodles met boerenkool

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Indien je sobanoodles gebruikt (=boekweitnoodles) is dit recept Voedselzandloper proof.

Foodie in Berlijn
Gewokte Spruitjes met cranberry's
Bewaar
17 Comments
  • Christina

    20 november 2015 at 19:44 Beantwoorden

    Ik heb dit vanavond gemaakt en ik vond het verrassend lekker ;). De kids hebben een beetje gegeten maar niet hun bord leeg maar ik vond het al heel wat dat ze niet meteen hun bord weg schoven.

  • David

    11 mei 2015 at 19:25 Beantwoorden

    Heb ‘m net gemaakt met spinazie (kon geen boerenkool vinden). Ook erg lekker!

  • Carline

    8 april 2015 at 09:38 Beantwoorden

    Heerlijk! Stond onverwachts door vriendlief op tafel. Komt nu regelmatig terug.

  • Marloes

    19 februari 2015 at 20:49 Beantwoorden

    Erg lekker! Mijn zoon vindt dit veel lekkerder dan boerenkool stamppot 🙂

  • Harm Jan

    21 januari 2015 at 23:07 Beantwoorden

    Ik heb dit vanavond klaargemaakt en het is echt superlekker! Ook fijn om weer eens wat anders te eten.

  • Irene

    8 januari 2015 at 17:11 Beantwoorden

    Is ketjap VZLproof? Volgens mij zit hier veel suiker in. \r\nKan je ergens suikervrije ketjap kopen?

  • louise

    7 januari 2015 at 17:14 Beantwoorden

    Waar zijn de sobanoodles te koop?

    • Pauline

      7 januari 2015 at 19:20 Beantwoorden

      Bij biowinkels, natuurwinkels en marqt heb je 100% boekweitnoodles. In sommmige supermarkten ook. Dus kijk even goed op de achterkant van de verpakking.

  • Joyce - Beamingbeautynl

    7 januari 2015 at 13:23 Beantwoorden

    Hier ben ik wel erg benieuwd naar, ondanks dat ik niet dol ben op boerenkool haha!

    • Pauline

      7 januari 2015 at 19:21 Beantwoorden

      Zal ik je eens eerlijk vertellen dat ik jarenlang en dan ook echt jarenlang geen boerenkool gegeten heb.

  • Judith

    7 januari 2015 at 11:57 Beantwoorden

    In de soba noodles zit voor meer als de helft tarwe.\r\nIs het dan wel voedselzandloper vrij?

    • Pauline

      7 januari 2015 at 19:22 Beantwoorden

      Nee alleen de noodles van 100% boekweit zijn voedselzandloper proof.

  • Margot

    7 januari 2015 at 08:49 Beantwoorden

    Groot gelijk dat het even duurde voor je weer echt ging koken!

  • judith

    7 januari 2015 at 08:45 Beantwoorden

    In de soba noodles zit toch heel veel tarwe. \r\nIs het dan toch zandloper proof?

  • Sarah

    7 januari 2015 at 08:12 Beantwoorden

    Dit is echt een plaatje! En ziet er ook nog eens heel lekker uit, wil dit wel een keer uitproberen.

  • Ellen

    7 januari 2015 at 07:52 Beantwoorden

    Wat een leuk idee! Ik ben benieuwd hoe boerenkool gewokt smaakt!

  • Kelly caresse

    7 januari 2015 at 07:16 Beantwoorden

    Wat een verrassende combinatie. Ik ben dol op boerenkool dus ik lust dit denk ik wel, leuk om eens uit te proberen

Plaats een reactie