glutenvrije wafels

Kidsproof: Glutenvrije wafels

Zo, ik ben even wat recepten uit de oude doos aan het optrommelen. De ontbijtwraps van afgelopen vrijdag maakte ik al in 2013 en datzelfde geldt voor deze glutenvrije wafels met ricotta. Stom dat ik ze niet eerder gepubliceerd heb, want ze zijn hartstikke lekker en het ideale zondagsontbijt voor kids. Want welk kind wil er nou geen versgebakken wafel als ontbijt? Ik zou het wel weten. Nu nog steeds al ben ik al lang geen kind meer. Je kunt ze overigens ook prima bij de thee serveren. Ze blijven in de koelkast ongeveer 2 dagen lekker.

Je hebt alleen wel een wafelijzer nodig. Heb je die nou niet? Dan kan je dit beslagje ook gebruiken om pancakes van te maken. Ik heb er nu een sausje van frambozen bij gemaakt en daarvoor gebruik ik uiteraard diepvries frambozen. Want verse framboosjes zijn niet echt in het seizoen. De ricotta zorgt ervoor dat de wafels lekker luchtig worden. De banaan zorgt voor zoetigheid dus die moet je er eigenlijk wel in laten. Ik ben benieuwd wat jij en je kleine er van vindt. Laat het vooral even weten via Instagram, Facebook of Twitter als je ze gemaakt hebt. Vind ik leuk!

glutenvrije wafels

Ingrediënten voor 5 st.
Halve banaan
2 eieren
200 gr ricotta
40 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
Snuf zout

Topping
200 gr frambozen
Scheutje honing

Zo maak je het
Pureer de banaan glad met een staafmixer. Of even goed prakken met een vork kan ook.

Meng de eitjes er doorheen met een garde.

Voeg nu het boekweitmeel, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng er een glad beslagje van.

Spatel tenslotte de ricotta door het beslag.

glutenvrije wafels

Vet je wafelijzer in met een beetje olie of bakspray. Verdeel een lepel van het beslag over je ijzer. Bak de wafels in 3 minuten goudbruin.

Verwarm de frambozen met een scheutje honing in een steelpannetje. Je kunt het eventueel glad pureren, maar je kunt ze ook een beetje pletten met een lepel. Hou je niet van pitjes, haal het mengsel dan even door een zeef.

Serveer de glutenvrije wafels met de frambozencompote.

glutenvrije wafels

Dit recept is m.u.v. de honing in de compote Voedselzandloper proof.

Review: Cuisinart Grill
Annika's Favourites #1
Bewaar
29 Comments
  • Carolien

    6 oktober 2015 at 15:07 Beantwoorden

    Kan je ze bewaren of dienen ze om onmiddellijk op te eten?

  • Madelief

    27 september 2015 at 00:58 Beantwoorden

    Kan je de boekweitmeel vervangen door tarwemeel?\r\nAlvast bedankt voor de reactie!

  • mariel

    17 mei 2015 at 02:09 Beantwoorden

    Hoeveel calorieën en koolhydraten zitten hier in?

  • ManonH

    14 mei 2015 at 14:49 Beantwoorden

    Heerlijk en gezond recept! Met Moederdag voor de eerste keer gemaakt, ze waren zo op! Zo nog even een voorraadje maken voordat ik het geleende wafelijzer terugbreng naar m’n tante :). Ik had er trouwens naast de frambozentopping ook nog wat magere kwark op gedaan, lekker fris!

  • Hanneke

    10 februari 2015 at 12:54 Beantwoorden

    Heb je ook een vervanger voor de ricotta, Pauline?

  • Hanneke

    10 februari 2015 at 12:53 Beantwoorden

    Heb je ook een vervanger voor de ricotta Pauline?

  • Montserrat @ GeenSteekjeLos

    3 februari 2015 at 10:41 Beantwoorden

    Aangezien ik helemaal fan ben van dit recept ben ik inmiddels aan het experimenteren geslagen 🙂 Ik heb een deel van de ricotta vervangen voor mascarpone. Moest er wel wat boekweit bij doen om tot dezelfde structuur te komen als je originele recept, trouwens. Maar ook deze versie is heerlijk! Ben nu een flinke stapel aan het maken zodat ik morgen op het werk een lekkere lunch heb!

  • Rosanne

    30 januari 2015 at 18:35 Beantwoorden

    Ik heb ze net gemaakt maar ze worden niet heel mooi bruin van kleur.\r\nheb je enig idee hoe dit zou kunnen komen?\r\nverder een heel leuk recept 🙂

    • Pauline

      31 januari 2015 at 16:51 Beantwoorden

      Je kunt de stand van je wafelijzer iets hoger zetten 🙂

  • donny

    28 januari 2015 at 18:59 Beantwoorden

    vandaag geprobeerd, was heerlijk, ga zeker nog meer van maken, alleen met welke zachte kaas soorten kan je ricotta vervangen.\r\nRicotta is nl.niet goedkoop.\r\nEnne bedankt voor het recept

  • bianca

    27 januari 2015 at 08:33 Beantwoorden

    deze wafels vielen zondag ook bij mijn ouders in de smaak. Dus ze zijn ook 60+ proef!

  • bianca

    27 januari 2015 at 08:32 Beantwoorden

    bij mijn ouders vielen ze zondag ook in de smaak! Dus ook 60+ proof!

  • shabnam

    26 januari 2015 at 20:30 Beantwoorden

    Ik heb het gisteren ochtend bereid, ze waren heerlijk. Dankjewel voor dit mooi recept.

  • Kaat

    26 januari 2015 at 13:32 Beantwoorden

    Hoeveel boekweitmeel moet je gebruiken?\r\nIk zie hier 0 staan, maar vermoed dat dit niet klopt.\r\nIk wil ze heel graag maken!

  • Nance

    23 januari 2015 at 20:48 Beantwoorden

    Kun je de ricotta vervangen door geitenkaas

    • Pauline

      24 januari 2015 at 23:24 Beantwoorden

      Nee dat gaat niet. Geitenkaas is ook veel sterker van smaak.

      • Nance

        27 januari 2015 at 14:25 Beantwoorden

        Ik heb een allergie voor koemelk, lactose, melkeiwit en soja. En voor tarwe. Is er een alternatief voor ricotta?

  • Montserrat @ GeenSteekjeLos

    20 januari 2015 at 20:08 Beantwoorden

    Ai, ai, ai. Hier krijg ik trek van! Ik wil óók een wafelijzer!

  • Hazel

    20 januari 2015 at 10:35 Beantwoorden

    Oehlalal… wafels als ontbijt.. een gezonde guilty pleasure, zo wil ik elke dag wel beginnen!! 🙂

  • Ellen

    18 januari 2015 at 16:17 Beantwoorden

    Ik heb geen wafelijzer, maar ze zien er wel heel erg lekker uit! Misschien probeer ik met het deeg wel eens pannenkoeken te maken. 🙂

  • Margot

    18 januari 2015 at 14:02 Beantwoorden

    Oh, dit wil ik wel!

  • Sandra

    18 januari 2015 at 10:17 Beantwoorden

    Mag je in plaats van de bakpoeder ook wijnsteenzuurbakpoeder gebruiken?

  • Els

    18 januari 2015 at 10:06 Beantwoorden

    Ze zien er heerlijk uit, ik denk dat ze wel in de smaak vallen bij mijn kleine ventje

  • Elize

    18 januari 2015 at 09:46 Beantwoorden

    Oh wat lekker! De frambozen compote is echt een goed idee voor de afwisseling

  • Madelijn

    18 januari 2015 at 08:35 Beantwoorden

    Hmmmm ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker proberen. Bedankt!

Plaats een reactie