gezonde kokosbollen

Kidsproof: Gezonde kokosbollen

Heel eerlijk, deze kokosbollen hebben niets met kinderen te maken. Ik maakte ze voor mijzelf en at ze binnen een week op. Maar toch is het ook een ideaal koekje om aan je kinderen te geven. Want kokos is hartstikke goed voor ze (het bevat veel anti-oxidanten) en er zit geen toegevoegde suiker in. Best wel gezond dus.

Ik kwam op het idee door de Markthal. Daar staat een kraam die enkel kokosbollen verkoopt. Mega lekkere en dikke kokoskoeken. Het beeld liet mij niet meer los. Maar omdat ik mij (net zo als de rest van Nederland) heb voorgenomen om even rustig aan te doen met de suikers, heb ik een alternatief bedacht. Met banaan als zoetmiddel, je kunt natuurlijk ook een scheutje agavesiroop of een scheutje honing toevoegen. Maar ik vind ze zo wel lekker eigenlijk. En je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig, ok en een snufje zout. Easy does it.

gezonde kokosbollen

Ingrediënten voor 10 st.
3 eiwitten
1 banaan
150 gr kokosrasp
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pureer de banaan glad met een staafmixer. Roer de kokos en een snuf zout hier doorheen.

Klop in een vetvrije kom (die maak je schoon met iets citroensap) de eiwitten tot stevige pieken. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt.

Spatel de eiwitten nu voorzichtig door het kokosmengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

gezonde kokosbollen

Vorm met een kleine ijsschep zo’n 10 bollen van het kokosmengsel.

Bak de kokosbollen in 15 minuten goudbruin in de oven.

Je kunt de kokoskoeken luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

gezonde kokosbollen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Juices versus Smoothies
Hotspot: Vinnies Deli
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

83 Comments
  • Melanie

    16 november 2016 at 14:43 Beantwoorden

    Net even gemaakt en goed gelukt! Inderdaad zonder suiker en best lekker, proef wel lichtelijk de banaan maar verder prima!!! Altijd leuk om weer iets nieuws te maken!

  • Margreet

    19 september 2016 at 09:21 Beantwoorden

    Zou je ook een beetje kokosbloesemsuiker kunnen toevoegen?

  • marijke schaap

    27 augustus 2016 at 13:32 Beantwoorden

    Ik heb ze ook gemaakt ….en in eene helemaal lekker mmmmmmm \r\nwel een paar minuutjes langer in de oven..\r\nDank je wel voor dit super lekkere recept.

  • Amber

    24 maart 2016 at 13:09 Beantwoorden

    Ik heb deze net gemaakt en ik moet spijtig mededelen dat ik erg teleurgesteld ben. Ik heb alles exact zo gedaan als in het recept, eiwitten goed stijf, banaan geprakt, normale ovenstand. Toch zijn de bollen alleen aan de onderkant gebakken en volledig grijs van kleur. Bovendien ruiken ze penetrant naar banaan en ook smaken ze vooral naar een rauwige mix van banaan en kokos. Wellicht zijn dit soort resultaten gewoonlijk met gezonde recepten, maar ze lijken in geenszins op de foto boven het artikel.

    • Pauline

      25 maart 2016 at 19:10 Beantwoorden

      Dan is er iets toch niet helemaal goed gegaan. Het klinkt alsof je oven niet overal gelijkmatig verwarmd. Enne het is geen suiker he 😉

Plaats een reactie