gewokte spruitjes

Gewokte Spruitjes met cranberry’s

En hoe gaat het bij jullie? Ik moet eerlijk zeggen dat het best even wennen is om weer aan de slag te gaan na de vakantie. Stiekem had ik nog wel een weekje langer vrij gewild, want van niks doen was er niet echt sprake de afgelopen weken. Ik heb veel gekookt en toch ook af en toe wat dingen voor de site gedaan. En toen was het al weer januari, een maand waarin iedereen weer extra gezond gaat eten. En ook ik doe daar aan mee, want in december heb ik alle teugels laten vieren. Als eenmaal het hek van de dam is… Dus vanaf nu weer gewoon normaal, lekker veel veggies, mijn dagelijks kommetje yoghurt met muesli in plaats van een plak kerstbrood met spijs en extra roomboter en gezonde tussendoortjes. En ik vind dat niet erg want ik ben dol op groente.

Spruitjes bijvoorbeeld vind ik heerlijk. Ook als kind al. Wij aten ze altijd gekookt met een beetje nootmuskaat erover. Maar dat kan veel lekkerder, met spek en mosterd bijvoorbeeld. Of deze variatie van gewokte spruitjes met cranberry’s en geitenkaas. Delish! Je hebt vast wel wat gedroogde cranberry’s over van de kerstscones en die kun je nu heel goed gebruiken in dit recept. En zelfs de mensen die spuitjes echt afschuwelijk vinden, vinden dit vast heel lekker.

gewokte spruitjes

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
500 gr spruitjes
Handje gedroogde cranberry’s
Handje pecannoten grof gehakt
40 gr zachte geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak eerst de spruitjes schoon. Verwijder het kontje en de buitenste blaadjes. Halveer de grote spruitjes en spoel ze af onder de kraan.

Verhit wat olijfolie in een grote wokpan. Voeg de spruitjes toe en bak ze in zo’n 15 minuten rondom zacht. Je kunt de spruitjes eventueel van te voren kort blancheren, dan zijn ze sneller klaar.

Voeg de cranberries toe en de grof gehakte pecannoten.

Breng de spruitjes op smaak met peper en zout.

Verkruimel de geitenkaas over de gewokte spruitjes.

gewokte spruitjes

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in