gewokte spruitjes

Gewokte Spruitjes met cranberry’s

En hoe gaat het bij jullie? Ik moet eerlijk zeggen dat het best even wennen is om weer aan de slag te gaan na de vakantie. Stiekem had ik nog wel een weekje langer vrij gewild, want van niks doen was er niet echt sprake de afgelopen weken. Ik heb veel gekookt en toch ook af en toe wat dingen voor de site gedaan. En toen was het al weer januari, een maand waarin iedereen weer extra gezond gaat eten. En ook ik doe daar aan mee, want in december heb ik alle teugels laten vieren. Als eenmaal het hek van de dam is… Dus vanaf nu weer gewoon normaal, lekker veel veggies, mijn dagelijks kommetje yoghurt met muesli in plaats van een plak kerstbrood met spijs en extra roomboter en gezonde tussendoortjes. En ik vind dat niet erg want ik ben dol op groente.

Spruitjes bijvoorbeeld vind ik heerlijk. Ook als kind al. Wij aten ze altijd gekookt met een beetje nootmuskaat erover. Maar dat kan veel lekkerder, met spek en mosterd bijvoorbeeld. Of deze variatie van gewokte spruitjes met cranberry’s en geitenkaas. Delish! Je hebt vast wel wat gedroogde cranberry’s over van de kerstscones en die kun je nu heel goed gebruiken in dit recept. En zelfs de mensen die spuitjes echt afschuwelijk vinden, vinden dit vast heel lekker.

gewokte spruitjes

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
500 gr spruitjes
Handje gedroogde cranberry’s
Handje pecannoten grof gehakt
40 gr zachte geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak eerst de spruitjes schoon. Verwijder het kontje en de buitenste blaadjes. Halveer de grote spruitjes en spoel ze af onder de kraan.

Verhit wat olijfolie in een grote wokpan. Voeg de spruitjes toe en bak ze in zo’n 15 minuten rondom zacht. Je kunt de spruitjes eventueel van te voren kort blancheren, dan zijn ze sneller klaar.

Voeg de cranberries toe en de grof gehakte pecannoten.

Breng de spruitjes op smaak met peper en zout.

Verkruimel de geitenkaas over de gewokte spruitjes.

gewokte spruitjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Fresh & Easy: Noodles met boerenkool
Mijn food bucket list - de stand van zaken
Bewaar
16 Comments
  • Els

    26 oktober 2015 at 18:27 Beantwoorden

    Heerlijk gegeten, deze komt zéker vaker op tafel. Had er nog appel en kastanjechampignon met rode ui bij meegebakken . Dankjewel voor de inspiratie!!!

  • Catherine

    14 januari 2015 at 20:51 Beantwoorden

    Healthy and delicious.

  • Judith

    11 januari 2015 at 16:42 Beantwoorden

    Ik had dit recept eerder al voorbij zien komen maar hij staat op het menu voor komende week!! \r\nNu al zin in!!

  • Patricia

    7 januari 2015 at 18:16 Beantwoorden

    Heerlijk!!!!!

  • Rosalie

    7 januari 2015 at 10:45 Beantwoorden

    Dit is heerlijk! Ikzelf doe er altijd vier granen couscous door, dan ben je klaar!

  • Mandy

    6 januari 2015 at 13:25 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk! Ik ga het zeker een keer proberen.

  • Evelien

    6 januari 2015 at 11:43 Beantwoorden

    Is er ook een vervanging voor de geitenkaas mogelijk? Ik lust geen enkele kaas, word er ziek van. Dit lijkt me heerlijk, maar dan zonder kaas.

    • Pauline

      6 januari 2015 at 18:27 Beantwoorden

      Je kunt het ook gewoon zonder kaas doen. Eventueel kun je spekjes toevoegen.

  • Ellen

    6 januari 2015 at 10:25 Beantwoorden

    Mmmm, heerlijk! Ik maak de mijne altijd met ricotta! Ook een echte aanrader!

  • Margot

    6 januari 2015 at 09:02 Beantwoorden

    Het ziet er goed uit! Ik heb ook nog een betje moeite om weer i het ritme te komen na de feestdagen.

  • Corinne

    6 januari 2015 at 08:34 Beantwoorden

    Mmmm, wat ziet dat er lekker uit! Man en kids houden niet van spruitjes dus hier staan ze helaas veel te weinig op tafel. Misschien dit maar eens proberen.

  • Sarah

    6 januari 2015 at 07:47 Beantwoorden

    Ik vind spruitjes heerlijk, ben wel benieuwd naar deze combinatie!

  • simone

    6 januari 2015 at 07:30 Beantwoorden

    Een vriendinnetje attendeerde me vorig jaar op een soortgelijk recept via pinterest! Was het helemaal vergeten maar ga hem nu echt onthouden. Eet je hier trouwens nog wat bij?

    • Pauline

      6 januari 2015 at 18:29 Beantwoorden

      Natuurlijk, het is gewoon een bijgerecht. Dus meestal eet ik er wel iets van vlees en/of zoete aardappel bij.

  • Kelly caresse

    6 januari 2015 at 07:05 Beantwoorden

    Mmm dit klinkt als de ideale manier om ook mijn vriend aan het eten van spruitjes te krijgen, lekker recept denk ik!

Plaats een reactie