gepofte zoete aardappel

Easy: Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Sinds ik Masterchef (Australia) volg ben ik in de ban van de term deconstructed. Wat niets meer is dan een uit elkaar getrokken recept. Vaak doen ze dit met taartjes en toetjes en maken ze er een heerlijk recept van met allemaal losse onderdelen. Eigenlijk is deze gepofte zoete aardappel een deconstructed zuurkoolstamp. Het zijn aardappelen, zuurkool en spekjes, maar die worden los bereid. Zou je alles door elkaar stampen dan heb je een zoete zuurkoolstamppot.

Ik ben weer helemaal terug met de Fast & Fresh rubriek trouwens. In december moest het even wijken voor alle feestrecepten. Maar nu kunnen jullie ieder woensdag weer een Fast & Freshje van mij verwachten, makkelijke recepten met verse ingrediënten. Nu is deze gepofte zoete aardappel niet perse heel fast, maar dat kan wel. Als je de zoete aardappel in de magnetron bereidt is hij binnen 7 minuten klaar. Persoonlijk heb ik geen problemen met de magnetron en gebruik ik deze methode vooral als ik alleen voor mijzelf kook. Dan ben je echt in 10 minuten klaar. Maar het kan ook in de oven natuurlijk, net zo vers, maar het duurt alleen wat langer.

gepofte zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote zoete aardappelen
500 gr zuurkool
200 gr spekreepjes
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappelen grondig en verwijder eventuele oneffenheden. Prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie en peper en zout.

Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappel is gaar, als je deze met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Bak in een pan de spekreepjes goudbruin. Je hoeft geen olijfolie te gebruiken.

Verwarm in de andere pan de zuurkool. Je kunt het eventueel ook in 1 pan doen. Dan krijgt de zuurkool lekker de smaak van het spekvet.

Hou je van zoet? voeg dan wat rozijntjes, stukjes appel of stukjes ananas bij de zuurkool. Breng de zuurkool op smaak met peper en zout.

Haal de gepofte zoete aardappel uit de oven. Trek hem uitelkaar met een vork. Breng de binnenkant op smaak met peper en zout.

Verdeel de zuurkool over de geroosterde zoete aardappel.

Maak het af met een lepel spekreepjes.

En klaar is je deconstructed zuurkoolstamppot.

gepofte zoete aardappel

 

Dit recept is m.u.v. de spekjes Voedselzandloper proof.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Zoete aardappel Hollandse recepten Gezonde recepten Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in