witte chocoladefudge

Witte chocolade fudge met cranberries

Nee chocolade fudge is niet gezond! Allesbehalve zelfs. Maar lekker dat het is. Het is december, dus alle remmen gaan los. Ik begin stiekem al met een kerstrecept, want ik ben niet meer te houden. Ik heb weer eens fudge gemaakt en deze keer van witte chocolade. Om het lekker kerstig te maken heb ik cranberries toegevoegd. Ik vind die dingen zo lekker en het past ook heel goed bij het zoete van de fudge. Want één ding snap je denk ik wel, het is super zoet.

Als kind vond ik fudge helemaal niet lekker. Echt waar! Totdat ik er zelf mee aan de slag ging en nu ben ik verslaafd. Echt zo’n bak vol is hier niet veilig in huis. Gelukkig is Maurits er ook dol op, dus het bakje gaat snel leeg. In mijn boek komt ook een recept, welke dat is, hou ik nog even geheim. Eerst deze maar eens maken, het is zo lekker.

witte chocoladefudge

Ingrediënten voor 20 st.
1 blikje gecondenseerde melk
300 gr witte chocolade
50 gr cranberries (gedroogd)
40 gr gepelde pistachenoten
20 gr kokos

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een laag vuur.

Breek de witte chocolade in stukjes en voeg dit bij de gecondenseerde melk. Roer het door elkaar zodat de chocolade gaat smelten. Dit duurt wel eventjes. Zet het vuur niet te hoog, want anders verbrandt het.

Als alle chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur.

Voeg de cranberries, de pistachenoten en de kokos toe en meng het even goed doorelkaar.

witte chocoladefudge

Bekleed een schaaltje (15 x 15 cm) met wat bakpapier.

Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel.

Laat de witte chocolade fudge ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Je kunt de fudge ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.

witte chocoladefudgefijnefeestdagen

Video: Bûche de Noël
Pauline's Culi Nieuws #16
Bewaar
34 Comments
  • Rosie

    28 december 2016 at 19:09 Beantwoorden

    Ik weet niet wat ik fout doe. Ik maak vaker fudge en dat gaat altijd goed. Maar witte chocolade gaat bij mij moeilijk doen. Een soort van schiften. Hoe kan ik dat voorkomen?

  • Gonny Joon

    26 december 2016 at 08:44 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt en heerlijk van gesmuld! Makkelijk te maken en resultaat erg lekker en weer eens wat anders. Bedankt voor dir recept.

  • Margriet Bergstra

    9 oktober 2016 at 22:03 Beantwoorden

    Wordt de fudge zacht als je deze buiten de koelkast bewaard? Of is dat geen probleem als ie eenmaal hard is

  • De Pauw Noor

    17 januari 2016 at 14:41 Beantwoorden

    Hallo, ik probeerde de fudge ongeveer een maand geleden uit voor een kerstfeestje maar ik kreeg hem van consistentie niet goed. Daarom vroeg ik me af hoeveel 1 blikje gecondenseerde melk is? Misschien zijn de standaard hoeveelheden in blik in België anders. Hij was zo zacht dat ik hem niet kon snijden in blokjes. Alles bleef aan mijn mes plakken. Ik had hem zelfs een ganse nacht in de frigo laten zitten om zeker te zijn dat hij voldoende hard was. \r\nOmdat ik hem zo niet kon serveren, heb ik er maar truffels van gedraaid en die in de gemalen kokos gerold. Ook lekker, maar niet waarop ik gehoopt had.. \r\nAlvast dank!

    • Maaike

      17 juni 2016 at 14:06 Beantwoorden

      Ik heb een blikje van 320 gram gebruikt, dat is zo ongeveer de standaard hoeveelheid bij ons in NL.

  • Lian

    22 januari 2015 at 17:25 Beantwoorden

    Met Kerst gemaakt bij mijn schoonfamilie, met Oud&Nieuw voor vrienden en hij staat nu weer af te koelen. Ik kon hem niet zo lang missen

  • sabine

    23 december 2014 at 20:14 Beantwoorden

    Bijna op… wat een gevaarlijk lekker recept. Mega ongezond maar erg lekker en simpel voor een niet zo’n handig type als ik.\r\nga hem ook eens met pure chocolade maken

  • Jony

    17 december 2014 at 20:48 Beantwoorden

    De ingredienten had ik gelijk al in huis gehaald maar gisteren pas gemaakt. Net geproefd en o wat is dit lekker en super simpel en snel gemaakt. Je moet wel even wachten tot je echt kan eten maar dit is echt nog geen 10 minuten werk als je het pellen van de nootjes niet meetelt. \r\nZelfs de poes vindt dit echt verrukkelijk. We moeten haar bijna van ons afslaan.

  • Els

    10 december 2014 at 11:39 Beantwoorden

    Ik ben nog niet verslaafd, heb het nog nooit zelf gemaakt, ga ik zeker doen!

  • Bente

    9 december 2014 at 23:08 Beantwoorden

    Is het ook lekker met melkchocolade?:) en iemand nog tips waar je een schaal kunt kopen 15×15?

    • Pauline

      10 december 2014 at 18:22 Beantwoorden

      Ja dat kan ook. En een ander schaaltje kan ook hoor, dat maakt niet zoveel uit.

  • Elly

    9 december 2014 at 13:00 Beantwoorden

    Mierzoet maar wel erg lekker uit de vriezer dan is het alsof je een ijsje eet.

  • Jeannette

    6 december 2014 at 21:58 Beantwoorden

    Deze vandaag gemaakt en morgen gaan we ze proeven….\r\nHeb ook een pure variant gemaakt maar in plaats van de pistachenoten heb ik gepofte gierst gedaan.

  • Annemieke

    6 december 2014 at 20:24 Beantwoorden

    Het ziet super uit, toen ik de naam zag werd ik hier naartoe getrokken. Nu het recept gelezen, er blijft niets anders over….op mijn to-do-listje. Dank je wel Pauline.

  • Ger

    5 december 2014 at 23:37 Beantwoorden

    Deze is echt te lekker! !

  • Anneloes

    5 december 2014 at 20:41 Beantwoorden

    Ah ik heb nog zakken verse cranberries. Hoe zorg ik dat ik die kan gebruiken Pauline?

    • Pauline

      6 december 2014 at 17:57 Beantwoorden

      Dat is eigenlijk niet geschikt voor dit recept omdat die te nat zijn. Je kunt ze proberen te drogen op 100 graden in de oven maar ik weet niet of dat lukt.

  • Marja

    5 december 2014 at 19:07 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nKun je dit ook met donkere chocolade maken.\r\nGr, Marja

  • Eilish

    5 december 2014 at 15:33 Beantwoorden

    Oke, dit ga ik van de week maken! Omnomnom

  • Sanne

    5 december 2014 at 14:40 Beantwoorden

    Ojee, ik dacht nog “niet lezen” maar ik heb het toch gedaan. \r\nNu moet ik het wel maken 😉 hahah

  • Emma

    5 december 2014 at 12:40 Beantwoorden

    Het ziet er prachtig uit en oh wat zal dat lekker smaken! Toch maar eens uitproberen denk ik zo!

  • Eline

    5 december 2014 at 12:17 Beantwoorden

    Wat ziet dit er heerlijk uit zeg!

  • Sarah

    5 december 2014 at 12:15 Beantwoorden

    Heerlijk dit wil ik zeker een keer uitproberen!

  • Dhini

    5 december 2014 at 09:41 Beantwoorden

    Lekker

  • Margot

    5 december 2014 at 08:47 Beantwoorden

    Oh wat ziet dat er goed uit en het is niet eens moeilijk. Ga ik ook eens proberen!

  • Jolanda

    5 december 2014 at 08:36 Beantwoorden

    Nou ..dat wordt ‘m , die ga ik maken als ik jarig ben :)\r\n\r\nThanks

  • Curly Creative

    5 december 2014 at 08:34 Beantwoorden

    Deze fudge heb ik al een aantal keer gemaakt en is 1 van mijn favorieten!\r\n\r\nx

  • Ellen

    5 december 2014 at 08:27 Beantwoorden

    Mmmmm witte chocoladefudge, overheerlijk! Dringend nog eens op de planning zetten. 😉 En zo gemakkelijk om te maken!

  • Anita

    5 december 2014 at 08:22 Beantwoorden

    O m’n tekst is weg

  • kelly van voorden

    5 december 2014 at 08:21 Beantwoorden

    Wat een mooie foto’s!! Dit lijkt me heerlijk! Nog nooit Fudge op. Is het net zoiets als Nougat?? Deze ga ik zeker maken met kerst!!

  • Anita

    5 december 2014 at 08:20 Beantwoorden

    Ik ben ook verslaafd

Plaats een reactie