Pompoen hasselback - kerst bijgerechten

10 x bijgerechten kerst

Kerst is hét moment om uit te pakken met de meest verrukkelijke bijgerechten kerst die je kerstdiner naar een hoger niveau tillen. Denk aan zoete geroosterde pompoen uit de oven, die heerlijk combineert met kruidige rozemarijn. Of spruitjes, die als je ze op onze manier maakt, iédereen lekker vindt – beloofd! En laten we de kleine krielaardappeltjes niet vergeten, die met hun krokante schil en zachte binnenkant perfect passen bij elk hoofdgerecht.

Deze 10 bijgerechten voor kerst zijn niet alleen een aanvulling op je feestelijke maaltijd, maar dragen ook bij aan de sfeer en gezelligheid. Ze maken de tafel compleet en zijn een ware traktatie voor jong én oud. Dus, kies je favorieten, plan je tijd goed in, en geniet van een smaakvolle en stressvrije kerst.

Niet alleen de smaak is belangrijk; timing en voorbereiding spelen een cruciale rol. Kerst draait immers om samen zijn, niet om gestrest in de keuken staan, toch?

Pauline

Slim voorbereiden

Niet alleen de smaak is belangrijk bij bijgerechten kerst; timing en voorbereiding spelen een cruciale rol. Kerst draait immers om samen zijn, niet om gestrest in de keuken staan, toch? Sommige van onderstaande kerst bijgerechten, zoals de verrukkelijke stoofperen, de geroosterde wortelen of spruitjes, en de bloemkoolpuree, kun je gerust een dag van tevoren bereiden. Hierdoor trekken de smaken nog beter in, en hoef je op de dag zelf alleen nog maar op te warmen.

En wat dacht je van aardappelgratin? Dit romige gerecht met gelaagde aardappels en een perfecte gratinlaag kun je eveneens de avond van tevoren maken. Dan schuif je het tijdens het kerstdiner alleen nog in de oven voor dat knapperige korstje. Kies uit 1 van deze 10 bijgerechten kerst en ga een stressvrije kerst tegemoet.

1. Pompoen uit de oven

Flespompoen oven

2. Aardappelgratin

aardappelgratin

3. Geroosterde wortelen

Geroosterde wortelen

4. Spruitjes uit de oven

spruitjes uit de oven

5. Stoofperen zonder alcohol

Pavlova dessert met stoofperen

6. Boerenkoolsalade met sinaasappel en yoghurtdressing

boerenkoolsalade

7. Bloemkoolpuree met salsa verde

bloemkoolpuree

8. Zoete aardappelgratin met chorizo

zoete aardappelgratin

9. Favo kerst bijgerecht: Krieltjes uit de oven

Krieltjes uit de oven

10. Pompoen hasselback met spek en salie

Pompoen hasselback - kerst bijgerechten

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in