scroppino maken

Scroppino

Een keer per week speelden wij restaurantje op de Hotelschool. De ene week stond je in de keuken, de andere week in het restaurant. Meestal werden er 5 gangen geserveerd, behalve met kerst. Met kerst werd alles uit de kast gehaald en serveerden we 10 gangen. Fantastisch vond ik dat. Een spoom mocht dan niet ontbreken. Een spoom is een bolletje sorbetijs in Prosecco of Champagne en is bedoeld om je smaak te neutraliseren. Een scroppino lijkt heel erg op een spoom, alleen is hier nog wodka aan toegevoegd. Extra lekker dus. En het past helemaal bij het Italiaanse kerstmenu van deze week.

Je kunt de scroppino ook als dessert serveren. Maar ik vind het toch leuker om het tussen de gangen door te doen. Het is lekker fris en zorgt ervoor dat je weer extra trek krijgt in het hoofdgerecht. Het lekkerste is om een fris soort sorbetijs te nemen zoals limoen- of citroenijs. Maar het kan bijvoorbeeld ook met frambozen- of kersenijs met crème de cassis in plaats van wodka. Je moet het wel even à la minute maken, maar in de blender is dit zo gepiept.

scroppino maken

Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr citroensorbetijs
240 ml Prosecco
120 ml wodka

Zo maak je het
Blend alles in de blender tot een romige massa.

Giet de scroppino in champagneglazen.

Serveer de scroppino meteen.

scroppino maken

Morgen deel ik het hoofdgerecht met jullie. Spannend he?

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

Rosbief uit de oven met rozemarijn
Risotto met truffel en een gepocheerd ei
Bewaar
22 Comments
  • Els van Zomeren

    26 december 2015 at 10:50 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt voor 10 personen. De hoeveelheden verdubbeld, behalve het citroen sorbetijs. Daar heb ik 1,5 liter voor gebruikt. Het was heerlijk en meer dan genoeg! Zelfs nog een beetje over, dat in de vriezer gedaan.

  • Astrid Olieman

    25 december 2015 at 21:24 Beantwoorden

    Vanavond gesmuld van de scroppino, dit ga ik vaker maken!

  • Marlene Bos

    18 december 2015 at 22:59 Beantwoorden

    Nog lekkerder met stoofperenijs ….mmmmmmmmmm

  • Emmeline

    26 december 2014 at 09:26 Beantwoorden

    scroppino was heerlijk tussengerecht. Voor 4 personen heb ik de helft van de ingrediënten genomen. Maak het snel nog een keer

  • Jody

    14 december 2014 at 18:34 Beantwoorden

    Oeh als vodka-liefhebber wil ik dit zeker uitproberen!

    • Pauline

      14 december 2014 at 20:01 Beantwoorden

      Dan heb ik binnenkort ook nog wat lekkers voor je in petto 🙂

  • Evelien

    14 december 2014 at 17:37 Beantwoorden

    Het ziet er heerlijk uit, en ik zal het zeker gaan maken! Als ik naar de hoeveelheden kijk, lijkt het me zoveel voor 4 personen. Bijna 1,5 liter. Zo groot zijn champagneglazen toch ook weer niet.

  • Mariska

    11 december 2014 at 21:35 Beantwoorden

    Ik heb ooit eens scroppino gedronken met vanille-wodka, dat was zó veel lekkerder dat ik het sindsdien alleen nog maar met vanille-wodka maak!

  • Elke

    11 december 2014 at 20:57 Beantwoorden

    Oh dat ga ik ook een keer proberen! Krijgen jullie op de school dan klanten van buitenaf?

  • Laura - Dagelijkse hap

    11 december 2014 at 18:04 Beantwoorden

    Ik ben hier echt gek op 😀 perfect om het diner een frisse touch te geven :3

  • Marja

    11 december 2014 at 17:45 Beantwoorden

    Ik heb het nog nooit eerder gehad masr het lijkt me superlekker! Ik hoop dat mijn mannetje nog wat drank regelen kan, dan wordt dit zeker gemaakt! Het lijkt me toch zo lekker….\r\nGroetjes en tot de volgende keer. Marja. 🙂

  • Diede

    11 december 2014 at 14:38 Beantwoorden

    Aaaah de good old scroppino! Zomer, herfst, winter, het maakt me echt helemaal niets uit als het om een scroppino gaat;) \r\nHeb het wel eens zelf geprobeerd, maar de wodka was niet koud genoeg. Gevolg; alles gesmolten. Toen hadden we dus een wodka en citroensorbet soepje..x

  • Eline

    11 december 2014 at 12:38 Beantwoorden

    Ik vind dit heerlijk!

  • Ellen

    11 december 2014 at 08:51 Beantwoorden

    Wauw, dat ziet er écht lekker uit. En super gemakkelijk om het klaar te maken. Lijkt me nog een leuk dessertje voor met Oud op Nieuw!

  • Sarah

    11 december 2014 at 08:13 Beantwoorden

    Is er ook zoiets maar dan alcoholvrij?

  • Margot

    11 december 2014 at 08:06 Beantwoorden

    Ja dit blijft lekker voor tussen de gangen door!

  • kelly van voorden

    11 december 2014 at 07:53 Beantwoorden

    Ik vind dit overheerlijk!!! Ga ik zeker serveren met de kerst!!..of misschien dit weekend al…hahahah

  • Stefanie

    11 december 2014 at 07:34 Beantwoorden

    Oke, het is er nu nog wat vroeg voor maar ik ben gek op scroppino. Zelf vervang ik soms het citroen sorbetijs voor perzik sorbetijs. Ook super lekker!!

Plaats een reactie