Scroppino

Scroppino

Dit is een lekker scroppino recept met citroensorbetijs, prosecco en wodka. Je kunt de scroppino ook als dessert serveren. Maar wij vinden het leuker om het tussen de gangen door te doen van een uitgebreid diner. Het is lekker fris en zorgt ervoor dat je weer extra trek krijgt in het hoofdgerecht. Het lekkerste is om een fris soort sorbetijs te nemen zoals limoen- of citroenijs. Maar het kan bijvoorbeeld ook met frambozen- of kersenijs met crème de cassis in plaats van wodka. Je moet het wel even à la minute maken, maar in de blender is dit zo gepiept. Liever een alcoholvrije scroppino, bekijk dan dit recept.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ltr citroensorbetijs
  • 240 ml prosecco
  • 120 ml wodka

Zo maak je het

  1. Mix alle ingrediënten kort in een blender tot een romige massa. Giet de scroppino in champagneglazen.

    Serveer de scroppino meteen.

Scroppino

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (99 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cocktail recepten Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Vegan recepten Drankjes Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in