anti pasti

Italiaanse Antipasti

In een Italiaans kerstmenu mag Antipasti natuurlijk niet ontbreken. Ik ben zelf dol op Antipasti en bestel het standaard als ik bij de Italiaan eet. Italianen eten het altijd aan het begin van het diner. Eigenlijk is het gewoon een verzameling lekkers bij elkaar. Ja die Italianen hebben het goed begepen.

Het maken van Antipasti is heel simpel. Je scharrelt gewoon lekkere ingrediënten bij elkaar. Deze leg je op een bord en klaar ben je. Het geheim is om echt goede ingrediënten te gebruiken. Dus neem mozzarella van de buffel en verse Parmaham. Maak zelf een groene pesto en maak het geheel af met een lekkere balsamico-azijn. Een kind kan de was doen.

anti pasti

Ingrediënten voor 4 personen
3 tomaten
1 courgette
1 aubergine
2 bollen mozzarella
1 x recept voor pesto
50 g Parmezaan
80 gr Parmaham
80 gr Spinata Romana
75 gr rucola
Handje groene knoflookolijven
1 teentje knoflook
1 tl oregano
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper en Zout

Zo maak je het
Begin met het grillen van de aubergine en de courgette. Laat een grillpan goed heet worden. Snij de aubergine en de courgette in dunne plakken.

Pers een teen knoflook uit boven wat olijfolie. Voeg hieraan toe wat peper, zout en een tl oregano, Bestrijk de groentes met de kruidenolie en grill ze aan weerszijden goudbruin. Leg apart.

Neem 2 grote borden en verdeel een handje rucola over het midden van het bord.

Verdeel de vleeswaren over de 2 borden. Leg de gegrilde groentes ernaast. (deze eet je koud of lauwwarm).

Snij of scheur de mozzarella in plakken en snij de tomaten in partjes. Verdeel deze over de borden. Leg er een lepeltje pesto naast.

Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de Parmezaan. Verdeel dit samen met de knoflookolijven ook over het bord.

Maak de Antipasti af met een lekkere drizzle Balsamico-azijn.

Serveer de Antipasti met brood.

anti pasti

Morgen wordt het een stapje ingewikkelder. Maar ook nog een stapje lekkerder.

 

fijnefeestdagen

 

Risotto met truffel en een gepocheerd ei
Mijn ochtendritueel in foto's
Bewaar
14 Comments
  • Het Sushi Meisje

    13 december 2014 at 00:40 Beantwoorden

    Ooh wat lekker! Goed ook voor bij de borrel 🙂

  • Erik van det Veen

    12 december 2014 at 10:54 Beantwoorden

    Is de schotel van de foto bedoelt voor één of twee personen?

    • Pauline

      12 december 2014 at 17:13 Beantwoorden

      Dit is voor 2 personen wel voldoende. Maar de hoeveelheid hangt een beetje van de rest van je menu af.

  • Marjoleinee

    10 december 2014 at 16:11 Beantwoorden

    Oehh, kom dit bordje maar even brengen!

  • Ger

    9 december 2014 at 23:37 Beantwoorden

    Mmmm, heerlijk een bordje vol lekkers. Ik ben al vol voordat het hoofdgerecht komt.. haha

  • Linda Delichef

    9 december 2014 at 22:05 Beantwoorden

    Ohhh nu heb ik hier zo veel trek in! Voor zaterdag aan het eind van de middag.. met een drankje erbij.. lekker borrelen.. 🙂 Hiermee kan ik niet meer wachten tot kerst!

  • Elke

    9 december 2014 at 17:22 Beantwoorden

    Ik ben geen fan van gegrilde courgette en aubergine, die zou ik zelf vervangen door een tweede kaas (al horen die groenten er eigenlijk wel bij natuurlijk)

  • Dita

    9 december 2014 at 12:55 Beantwoorden

    mmhh heerlijk! 🙂

  • Eline

    9 december 2014 at 12:28 Beantwoorden

    Antipasti is altijd goed!

  • Margot

    9 december 2014 at 11:17 Beantwoorden

    Dat zou ik nu wel willen eten! Yumm!

  • Ellen

    9 december 2014 at 07:56 Beantwoorden

    Antipasti is altijd een gesmaakt voorgerecht. En al de prep kan op voorhand gebeuren. Ik ben fan!

  • Sarah

    9 december 2014 at 07:54 Beantwoorden

    Hier hou ik dus van. Van al het lekkers een beetje alleen vraag ik me af kun je de vleeswaren vervangen met wat anders?

    • Pauline

      9 december 2014 at 21:12 Beantwoorden

      Dat hoort er eigenlijk wel bij. Maar je kunt ook voor rauwe en gerookte vis kiezen.

Plaats een reactie