hartige banketletter

Hartige Banketletter

Wie zoet is, krijgt iets hartigs! Na alle zoete Sint inspiratie vond ik het tijd voor een hartige variatie. Alleen was ik niet de enige die dit idee had. Op de blog van Brenda en Philippine zag ik al een variatie van de hartige banketletter voorbij komen. Mijn lieve foodie collega Francesca deed er nog een schepje bovenop en deelde ook haar recept met ons. En omdat het nooit genoeg kan zijn, deel ik nu ook nog mijn recept met jullie. Afgelopen weekend vierde ik Sinterklaas met vrienden en uiteraard zorgde ik voor de hapjes. Ik vulde de hartige banketstaaf met gehakt, waardoor het eigenlijk een mega groot saucijzenbroodje is. En dat viel goed in de smaak.

hartige banketletter

Wij speelden het Sinterklaas dobbelspel en daar word ik altijd rete fanatiek van. Iedereen kocht voor 10 euro kleine cadeautjes en deze werden op een grote hoop gegooid. Bij de Hema kocht ik het Sintspel, wat eigenlijk niets meer is dan een dobbelsteen met opdrachten. Zo mag je ongegeneerd een cadeautje van je buurman afpakken, of je hebt pech en je moet iets weggeven. Na zo’n avond kan het dus zomaar zijn, dat je helemaal geen cadeautje hebt. Als je lieve vrienden hebt, delen ze uiteraard de winst met je. Maar in het geval dat dat niet zo is, kan je maar beter zorgen dat je lekkere hapjes hebt. Dan valt er in ieder geval nog wat te halen.

hartige banketletter

Ingrediënten voor 6 personen
1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
300 gr rundergehakt
1 teentje knoflook
1 tl cayennepeper
Scheutje ketjap manis
1 ei + 1 eigeel om te bestrijken
Handje paneermeel
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stop het gehakt in een kom. Pers een teen knoflook uit boven het gehakt.

Voeg de cayennepeper, wat zout en een scheutje ketjap bij het gehakt.

Voeg een eitje toe en een handje paneermeel en meng het even goed doorelkaar. Is het mengsel nog te nat?, voeg dan een extra handje paneermeel toe.

Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat en snij het in de lengte doormidden (van de andere helft kun je lekkere appelflappen maken).  Verdeel het gehaktmengsel als een soort worst over het bladerdeeg. Je kunt ook het hele vel bladerdeeg gebruiken, dan krijg je een iets dikkere korst.

Rol het bladerdeeg nu op en druk de uiteindes iets aan. Zorg dat alle naadjes goed dicht zijn.

hartige banketletter

Vorm er een grote S van, de S van de Sint!

Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte eigeel.

Bak de hartige banketletter in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.

hartige banketletter

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Bladerdeeg Sinterklaas Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in