flensjestaart met nutella

Flensjestaart met Nutella

“Oh no you didn’t, Yes I did!” Ik sluit het makkelijke kerstmenu af met een flensjestaart met Nutella. Oh boy, dit is zo lekker. En iedereen kan het maken, want iedereen kan pannenkoeken bakken toch? Het is niet echt wat je noemt een licht toetje maar ach daar doen we nu niet moeilijk over. Ik zou dus een heel klein puntje nemen van deze flensjestaart en het serveren met wat frambozen of ander rood fruit. Of serveer er een lekker bolletje ijs bij. Dat maakt het net even wat frisser.

Het geheim van een flensje is dat het heel dun moet zijn. Zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. En dan de vulling, dat is niets meer dan Nutella aangevuld met wat gehakte hazelnoten. Dat is lekker voor de crunch. Je kunt de taart al een dag van tevoren maken, dan kan hij goed opstijven in de koelkast. En als je wat overhoudt, eet je het gewoon de volgende dag bij het ontbijt. Het is tenslotte kerst.

flensjestaart  met nutella

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de kerstrecepten tot nu toe vonden. Laat het vooral weten via Instagram, Twitter en Facebook als je wat gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk om te zien. Veel kookplezier in ieder geval en alvast hele fijne dagen!

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
200 gr bloem
500 ml melk
4 eieren
Snuf zout
Olijfolie of boter om in te bakken

Vulling
200 gr Nutella
150 gr hazelnoten
Poedersuiker

Zo maak je het
Doe de bloem met een snuf zout in een kom. Voeg nu één voor één de eieren toe en klop er een massa van. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop er een glad en lopend beslag van.

flensjestaart  met nutella
Verhit een klontje boter of wat olijfolie in een klein pannetje (die van mij is 15 cm). Voeg een kleine lepel beslag toe en beweeg het pannetje heen en weer, zodat de hele pan gevuld is met beslag. Bak het flensje aan weerszijden lichtbruin. Net zo als een pannenkoek, alleen een stuk dunner. Ga zo door totdat al het beslag op is.

Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan en hak ze dan in grove stukjes met een mes.

flensjestaart  met nutella

Nu kunnen we beginnen met stapelen. Neem een flensje en smeer er een lepel Nutella over uit. Verdeel er wat gehakte hazelnoten over.

Neem een tweede flensje en bestrijk deze ook met een lepel Nutella. Verdeel hierover ook wat hazelnoten, ongeveer een el per keer. Leg deze op het andere flensje en ga zo door totdat de hele stapel op is.

Het laatste flensje van de flensjestaart heb ik alleen in het midden bestreken met Nutella.

Garneer de flensjestaart met wat gehakte hazelnoten en een snuf poedersuiker.

flensjestaart met nutella

Zet de flensjestaart tot gebruik in de koelkast.

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

flensjestaart met nutella

Croissantjes met zalm en Boursin
Video: 3 bereidingen van zalm
Bewaar
18 Comments
  • Hilde

    9 april 2015 at 15:28 Beantwoorden

    Dit is een kleine maand geleden een verjaardagstaart geworden. Was eventjes bakken (portie maal 2, grote familie), maar erg lekker. Omdat het er dan 2 waren, heb ik voor de kleine kindjes de nootjes bij 1 taart weggelaten. Het was super!

  • Sarah

    23 december 2014 at 10:20 Beantwoorden

    Nutella op een pannenkoek is lekker een stapel pannekoeken met nutella rocks!

  • Ellen

    23 december 2014 at 08:02 Beantwoorden

    Mmm, dit zou gewoon de hele kerstmenu kunnen vervangen, obosy would mind! 😉

  • Lieve

    22 december 2014 at 22:52 Beantwoorden

    Dit is zo’n heerlijke guilty pleasure!

  • Ger

    22 december 2014 at 19:37 Beantwoorden

    Hier gaan wij dus heel erg gelukkig van worden! Mmm lekker.\r\nJe kerstrecepten vond ik heel erg leuk om te lezen. Je legt het duidelijk uit, heel fijn.

  • chantal

    22 december 2014 at 15:01 Beantwoorden

    ow die ga ik heel snel proberen, en natuurlijk goed voor een rondje hardlopen..

  • Eilish

    21 december 2014 at 23:39 Beantwoorden

    Oh dit ziet er echt TE lekker uit!

  • Natasja

    21 december 2014 at 20:10 Beantwoorden

    Ik doe er nog plakjes banaan tussen 😉 \r\nErgggg lekker !

  • Marja

    21 december 2014 at 19:21 Beantwoorden

    Oh my oh my…..dat is een echt zwaargewicht als nagerecht! Letterlijk en figuurlijk! Maar het lijkt me toch zoooooooooo ontzettend lekker! Bedankt voor ’t recept en tot de volgende keer.\r\nGroetjes, Marja. 😀

  • Marian

    21 december 2014 at 19:11 Beantwoorden

    My oh my…

  • Sophie

    21 december 2014 at 18:18 Beantwoorden

    Njam! heerlijk!

  • Eef

    21 december 2014 at 13:27 Beantwoorden

    Can’t go wrong with Nutella :). Heavy nagerecht maar wel erg lekker & het ziet er goed uit!

  • Eline

    21 december 2014 at 12:48 Beantwoorden

    NU heb ik zin in chocoladepasta!

  • Anna-Karina

    21 december 2014 at 11:47 Beantwoorden

    Lekker!

  • Margot

    21 december 2014 at 08:21 Beantwoorden

    Hier kan je mensen echt blij mee maken denk ik!

  • Emily van Kampen

    21 december 2014 at 08:00 Beantwoorden

    Lekker! Niet echt een licht dessert inderdaad, maar wel zalig!

  • Ageeth

    21 december 2014 at 07:55 Beantwoorden

    Mmmmmmm

Plaats een reactie