flensjestaart met nutella

Flensjestaart met Nutella

“Oh no you didn’t, Yes I did!” Ik sluit het makkelijke kerstmenu af met een flensjestaart met Nutella. Oh boy, dit is zo lekker. En iedereen kan het maken, want iedereen kan pannenkoeken bakken toch? Het is niet echt wat je noemt een licht toetje maar ach daar doen we nu niet moeilijk over. Ik zou dus een heel klein puntje nemen van deze flensjestaart en het serveren met wat frambozen of ander rood fruit. Of serveer er een lekker bolletje ijs bij. Dat maakt het net even wat frisser.

Het geheim van een flensje is dat het heel dun moet zijn. Zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. En dan de vulling, dat is niets meer dan Nutella aangevuld met wat gehakte hazelnoten. Dat is lekker voor de crunch. Je kunt de taart al een dag van tevoren maken, dan kan hij goed opstijven in de koelkast. En als je wat overhoudt, eet je het gewoon de volgende dag bij het ontbijt. Het is tenslotte kerst.

flensjestaart  met nutella

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de kerstrecepten tot nu toe vonden. Laat het vooral weten via Instagram, Twitter en Facebook als je wat gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk om te zien. Veel kookplezier in ieder geval en alvast hele fijne dagen!

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
200 gr bloem
500 ml melk
4 eieren
Snuf zout
Olijfolie of boter om in te bakken

Vulling
200 gr Nutella
150 gr hazelnoten
Poedersuiker

Zo maak je het
Doe de bloem met een snuf zout in een kom. Voeg nu één voor één de eieren toe en klop er een massa van. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop er een glad en lopend beslag van.

flensjestaart  met nutella
Verhit een klontje boter of wat olijfolie in een klein pannetje (die van mij is 15 cm). Voeg een kleine lepel beslag toe en beweeg het pannetje heen en weer, zodat de hele pan gevuld is met beslag. Bak het flensje aan weerszijden lichtbruin. Net zo als een pannenkoek, alleen een stuk dunner. Ga zo door totdat al het beslag op is.

Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan en hak ze dan in grove stukjes met een mes.

flensjestaart  met nutella

Nu kunnen we beginnen met stapelen. Neem een flensje en smeer er een lepel Nutella over uit. Verdeel er wat gehakte hazelnoten over.

Neem een tweede flensje en bestrijk deze ook met een lepel Nutella. Verdeel hierover ook wat hazelnoten, ongeveer een el per keer. Leg deze op het andere flensje en ga zo door totdat de hele stapel op is.

Het laatste flensje van de flensjestaart heb ik alleen in het midden bestreken met Nutella.

Garneer de flensjestaart met wat gehakte hazelnoten en een snuf poedersuiker.

flensjestaart met nutella

Zet de flensjestaart tot gebruik in de koelkast.

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

flensjestaart met nutella

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pannenkoeken Kerst Bakrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in