croissantjes met zalm

Croissantjes met zalm en Boursin

Ho Ho Ho, het is bijna zover! Christmas is coming to town. Weten jullie al wat je gaat maken? Ik heb nog een last minute tip voor de kerstbrunch voor jullie. Eentje die in een handomdraai op tafel staat, maar waarmee je echt dat lekkere kerstgevoel creëert. Ik heb croissantjes met zalm en Boursin gemaakt. Super lekker en super makkelijk.

Ik heb voor dit recept Boursin Sjalot en Bieslook gebruikt. Deze is zonder knoflook, zodat er daarna ook nog volop gezoend kan worden. En dat combineert heel goed met de wilde gerookte zalm. Om de croissantjes extra mooi en lekker te maken, heb ik ze gegarneerd met maanzaadjes. Dat ziet er toch super lekker en luxe uit! Fijne kerst allemaal.

croissantjes met zalm

Ingrediënten voor 6 st.
1 blik croissantdeeg (normaal)
80 gr wilde gerookte zalm
1 x Boursin Sjalot en Bieslook
1 eigeel
Handje maanzaad

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het croissantdeeg uit en snij de rechthoekjes diagonaal doormidden.

Leg op ieder plakje deeg een klein stukje gerookte zalm. Verdeel daarop een lepeltje Boursin.

croissantjes met zalm

Rol de croissantjes op  en bestrijk ze met eigeel.

Garneer de croissantjes met zalm met wat maanzaad.

Bak de luxe croissants in ongeveer 15  minuten goudbruin in de oven.

croissantjes met zalm

croissantjes met zalm

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

fijnefeestdagen

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

Kerst scones met cranberries
Flensjestaart met Nutella
Bewaar
14 Comments
  • Nina Hobbysite

    28 december 2014 at 14:48 Beantwoorden

    Deze heb ik vanmorgen gemaakt. Smaakt erg lekker!! Heb ze alleen gemaakt met philadelphia i.p.v. boursin. Pas op dat je je mond niet verbrandt (wachten is moeilijk ;))

  • Pam

    27 december 2014 at 15:04 Beantwoorden

    1ste kerstdag gemaakt, ze waren heerlijk!

  • Ellen

    23 december 2014 at 08:02 Beantwoorden

    Boursin ‘et zalm, altijd een topcombo!

  • Sarah

    22 december 2014 at 19:34 Beantwoorden

    Yumm dit vind ik ook lekker in bladerdeeg dus denk dat croissantdeeg ook lekker zal zijn ziet er ook heel mooi uit!

  • Eline

    22 december 2014 at 16:54 Beantwoorden

    Oh dit lijkt me lekker!

  • zonderzooi

    22 december 2014 at 15:33 Beantwoorden

    Jammie, wat lekker! Al een tijdje geleden voorbij zien komen op Instagram, fijn dat het recept nu gedeeld is 🙂

  • Dhini

    22 december 2014 at 14:01 Beantwoorden

    Heerlijk!

  • Joyce - Beamingbeautynl

    22 december 2014 at 11:09 Beantwoorden

    Oh dit lijkt me echt heerlijk! Snel eens proberen!

  • Margot

    22 december 2014 at 10:36 Beantwoorden

    Die boursin erbij lijkt me lekker!

  • Annemijn

    22 december 2014 at 09:38 Beantwoorden

    Hmm klinkt heerlijk!

  • Linda Delichef

    22 december 2014 at 08:17 Beantwoorden

    Hmmm dit ziet er lekker uit! Goed idee!

  • Carmen

    22 december 2014 at 07:34 Beantwoorden

    Ziet er super lekker uit! Waar heb jij het croissantdeeg gehaald? Ik haal ze vaak van Danerolles. Maar deze croissants lijken van ander deeg te zijn.

    • Pauline

      23 december 2014 at 11:36 Beantwoorden

      Ik gebruik altijd AH eigen merk, prima deegje.

  • Emily van Kampen

    22 december 2014 at 07:28 Beantwoorden

    Wat een leuk idee om hartige croissants te maken. Lijkt me ontzettend lekker met de zalm en boursin!

Plaats een reactie