Steak tartare

Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Zin in een feestelijke klassieker? Wij maakten steak tartare in glaasjes. Zo’n hapje staat niet alleen heel gezellig en feestelijk, maar ze eten ook extra makkelijk wanneer je een borrel of walking-dinner hebt zonder stoelen. Natuurlijk staan ze ook heel mooi wanneer je aan tafel zit. Wij geven je het recept voor 2 varianten van steak tartare. De klassieker gemaakt van biefstuk en een vegetarische variant van tomaatjes.

De hoeveelheid is genoeg voor 4 kleine glaasjes klassieke steak tartare óf 4 kleine glaasjes vegetarische tartare. Tip: combineer klassiek en vegetarisch door elkaar! Verdubbel dan alle ingrediënten van de smaakmakers (behalve dus het vlees en de tomaten) en maak 4 glaasjes van de ene variant en 4 glaasjes van de andere. Zo heb je voor iedere smaak iets! Serveer eventueel met dun gesneden getoast brood.

Klassieke steak tartare met vlees

Ga je voor de klassieke versie met rundvlees, kies dan voor hoge kwaliteit rundvlees dat supervers is en goed gekoeld in de koelkast, aangezien je het vlees rauw eet. Je kunt het beste (kogel)biefstuk, staartstuk, bavette of longhaas kiezen.

Vega tartare met tomaat

Kies je voor de vega variant, dan heb je de oven nodig: de tomaatjes roosterden we namelijk 30 minuten in de oven, zodat ze extra veel smaak krijgen.

Steak tartare
Steak tartare
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 glaasjes

  • 0,25 rode ui
  • 1 el mosterd
  • 3 cornichons
  • 1 el kappertjes
  • 2-3 takjes peterselie
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 klein handje tuinkers
  • 200 gr biefstuk (of 400 gr kerstomaatjes)

Zo maak je de klassieke steak tartare

  1. Haal de schil van de rode ui en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de cornichons in plakjes. Hak de peterselie fijn. Doe alles over in een kom voeg de worcestersaus en de mosterd toe en schep door elkaar.

  2. Snijd voor de vleesvariant de biefstuk in kleine blokjes van 0,5 centimeter. Schep over in de kom met de smaakmakers (uit stap 1) en meng goed door elkaar. Breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 glaasjes en versier met wat tuinkers.

Zo maak je de vegetarische tartare met tomaat

  1. Voor het maken van de tomaten tartare verwarm je de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Snijd de tomaatjes door de helft. En leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en bak ze 30 minuten. Laat de tomaatjes afkoelen en snijd de helft van de tomaten in blokjes van 0,5 centimeter. Schep ze samen met de heel gelaten tomaatjes en smaakmakers (uit stap 1) over in de kom en schep goed door elkaar. Verdeel over 4 glaasjes en versier met wat tuinkers.

Tip

  1. Geef bij de steak tartare of tomaten tartare een flinterdun plakje getoast brood.

Steak tartare
Steak tartare

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Franse recepten Kerst Vegetarische recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in