cheat steak tartare

Cheat Steak Tartare – Makkelijk kerstmenu

Zin in een makkelijke maar wel lekkere kerst? Dan heb ik goed nieuws voor je, want deze week deel ik een makkelijk kerstmenu met jullie. Ik heb geprobeerd om lekkere kerstrecepten te bedenken die wel goed te doen zijn. En die je goed kunt voorbereiden, zodat je tijdens het kerstdiner zelf, geen uren meer in de keuken hoeft te staan. Het zijn wel 5 gangen, maar je kunt dit uiteraard ook terugbrengen naar 3. Klinkt heel fijn toch?

cheat steak tartare

En weet je wat de grap is van dit menu?, het ziet er wel spectaculair uit. Cheaten noem ik dat. En daarom trap ik af met een cheat steak tartare. Een amuse die er super deluxe uitziet, maar die je binnen 5 minuten gemaakt hebt. In plaats van gehakte biefstuk heb ik namelijk ossenworst gebruikt. En dat is eigenlijk net zo lekker. Omdat jullie vast nieuwsgierig zijn wat er nog gaat komen, deel ik hierbij alvast het hele menu met jullie. Dan kan je je daar alvast op voorbereiden. Want een goede voorbereiding is het halve werk.

Cheat Steak Tartare

Rivierkreeftjescocktail

Soep van pastinaak met salieboter

Hele kip uit de oven met groenten

Flensjestaart met Nutella

Ingrediënten voor 6 personen
1 stukje ossenworst
1 el mayonaise
2 tl mosterd
1 augurk
1 sjalotje
1 el kappertjes
Plukje peterselie

Zo maak je het
Snij de ossenworst in dunne plakjes van ongeveer een 0,5 cm dikte. Leg ze op een amuselepel of in een klein bakje.

cheat steak tartare

Meng de mayonaise met de mosterd. Verdeel een klein lepeltje van de saus over ieder plakje ossenworst.

Snij de augurk in hele kleine blokjes en snipper het sjalotje fijn.

Verdeel dit samen met de kappertjes over de steak tartare.

Maak de steak tartare af met wat gehakte peterselie en klaar is je amuse.

cheat steak tartare

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

fijnefeestdagen

Rivierkreeftjescocktail met cocktailsaus
Coquilles met salieboter - Het grote Foodbloggers Kerstmenu
Bewaar
16 Comments
  • rinnie

    1 januari 2015 at 22:52 Beantwoorden

    Ik heb dit als amuse bij het kerstdiner gemaakt. Viel erg in de smaak!!\r\nWat heb jij een superleuke site…elke dag weer genieten….

  • Chantal

    18 december 2014 at 13:22 Beantwoorden

    Dit is eigenlijk humor, het ziet eruit alsof het veel tijd en moeite heeft gekost. En dan die naam! Erg leuk gedaan. Als ik een keer weinig tijd heb ga ik cheaten met steak tartare. (-:

  • Ger

    16 december 2014 at 23:32 Beantwoorden

    Wat een leuk gerechtje. En wat heb je mooie foto’s gemaakt.

  • Eilish

    16 december 2014 at 17:57 Beantwoorden

    Oh dit ziet er zo leuk uit!

  • Els

    16 december 2014 at 17:11 Beantwoorden

    Ik kan nu al niet wachten op de hele kip uit de oven!

  • Carmen - The Healthy Ever After

    16 december 2014 at 15:07 Beantwoorden

    Ziet er hemels uit!\r\nLiefs, Carmen

  • Margot

    16 december 2014 at 14:54 Beantwoorden

    Wat slim gedaan en het ziet er superleuk uit!

  • Susanne

    16 december 2014 at 14:06 Beantwoorden

    Oh wat heerlijk! ik heb toevallig laatst weer eens ossenworst gekocht voor op brood, zoooo lekker! Als de smaak niet eens zo heel veel verschil maakt, hou ik het lekker bij deze cheat steak tartare haha

  • Sarah

    16 december 2014 at 11:19 Beantwoorden

    Ben benieuwd hoe zoiets smaakt heb namelijk nooit rauw vlees op.

  • Eline

    16 december 2014 at 10:14 Beantwoorden

    Simpel maar o zo lekker!

  • Stefanie van der Maas

    16 december 2014 at 09:13 Beantwoorden

    Oh Pauline! Dit lijkt me echt super lekker. Ben sowieso echt gek op steak tartare en ook ossenworst kan ik van blijven eten.

  • Ellen

    16 december 2014 at 08:10 Beantwoorden

    Wauw, ik vind vooral de presentatie heel erg leuk! Echt een leuk hapje om de avond mee te beginnen!

  • Elisabeth

    16 december 2014 at 07:53 Beantwoorden

    Wat een leuk gerechtje. Lijlt me heerlijk. Misschien ook leuk op een buffet! Bedankt voor al die mooie recepten Paulien.

  • Eef

    16 december 2014 at 07:43 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit maar ik ben dan ook dol op ossenworst. Mag ik vragen waar je bakjes/schaaltjes van zijn? Ik ben al een tijd op zoek naar zoiets.

    • Pauline

      16 december 2014 at 13:16 Beantwoorden

      Dat zijn bakjes voor theezakjes 🙂 Die heb ik ooit eens bij Xenos gekocht.

Plaats een reactie